• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Ινδονησία ΕΔ
Οι αντιδράσεις των Razgatlioglu και Rea
Νέα 19/11/2021 - 15:13

Οι δύο διεκδικητές του τίτλου είχαν εντελώς διαφορετικές εκκινήσεις την Παρασκευή, καθώς ο Toprak Razgatlioglu τερμάτισε πρώτος ενώ ο Jonathan  Rea ήταν δεύτερος μετά από ένα τεχνικό πρόβλημα κατά τις ΕΔ1. 

Η μάχη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes MOTUL FIM έχει περάσει στον τελικό γύρο, που πραγματοποιείται στο Pertamina Mandalika International Street Circuit καθώς η νέα πίστα κάνει το ντεμπούτο της στο WorldSBK. Ο Toprak Razgatlioglu και ο Jonathan Rea θα έρθουν αντιμέτωποι σε όλο τον γύρο Ινδονησίας Pirelli καθώς θα παλεύουν για την δόξα.

Ο Razgatlioglu φτάνει στον τελευταίο γύρο με πλεονέκτημα 30 βαθμών έναντι του Rea και βγήκε κατευθείαν από τα pits στις ΕΔ1, κάνοντας γύρο 1.544 δευτερόλεπτα μακρυά από τους αντιπάλους του. Στις ΕΔ2 ο Razgatlioglu για άλλη μια φορά ανέβηκε στην κορυφή του session αν και η διαφορά είχε μειωθεί με τον Ρέα να διεκδικεί τη δεύτερη θέση, μόλις 0,174 δευτερόλεπτα πίσω από τον χρόνο του Razgatlioglu στα 1'34,320. Όλοι οι αναβάτες βελτιώθηκαν στις ΕΔ2 σε σύγκριση με τις ΕΔ1. 

Εξηγώντας την Παρασκευή του στο Pertamina Mandalika Circuit, ο Razgatlioglu είπε: "Σήμερα το πρωί ξεκινήσαμε πολύ καλά, μου αρέσει αυτή η πίστα. Προσαρμόσθηκα πολύ γρήγορα, αλλά σήμερα το πρωί δεν ήταν εύκολο για όλους γιατί ήταν μια βρώμικη πίστα και όλοι προσπάθησαν για τον καλύτερο χρόνο. Τώρα είναι καθαρή, το κράτημα είναι πολύ καλύτερο, το απόγευμα το απόλαυσα. Δοκίμασα μια προσομοίωση αγώνα. Ένιωθα καλά. Βλέπω την πίστα και μετά από έναν γύρο, την έμαθα κατευθείαν. Βλέπω ότι ο πρώτος γύρος είναι 1'39 και μετά 1'37. Ένας πραγματικά γρήγορος γύρος. Είμαι έκπληκτος, αλλά μου αρέσει αυτή η πίστα. Την έμαθα γρήγορα, αλλά υπάρχουν μερικές περίεργες στροφές σε αυτή την  πίστα, αλλά μου αρέσει, γιατί για όλους είναι μια νέα πίστα. Νιώθουμε πολύ καλά".

Το πρωινό του Rea παρεμποδίστηκε από ένα πρόβλημα που τον άφησε στα pits του για περίπου 25 λεπτά, με τον έξι φορές Πρωταθλητή να ολοκληρώνει μόνο δέκα γύρους στο πρώτο session των 45 λεπτών και να έχει χρόνο γύρου 1'37.985 δευτερόλεπτα. Στις ΕΔ2, ο Rea συμπλήρωσε 22 γύρους και κατάφερε να βρει περίπου τρία δευτερόλεπτα για να σημειώσει 1'34.404, λιγότερο από δύο δέκατα μακριά από τον ταχύτερο χρόνο του Razgatlioglu.

Συζητώντας το πρόβλημά του στις ΕΔ1 και πώς αυτό τον επηρέασε όλη την ημέρα, ο Rea είπε: "Δεν είχα πολύ καλό ρυθμό αμέσως, αλλά βήμα βήμα ήμουν εκεί, μαθαίνοντας την πίστα. Κάναμε pit stop και είχαμε τεχνικό πρόβλημα. Το session μου τελείωσε. Ευτυχώς, βρήκαμε το πρόβλημα στο τέλος και μπόρεσα να κάνω έναν γύρο εκτός για να καταλάβω ότι για τις ΕΔ2 θα έπρεπε να είναι εντάξει. Στις ΕΔ2 αξιολογήσαμε δύο διαφορετικά αντικείμενα στην μοτοσυκλέτα. Βγήκα στην πίστα δύο φορές και ένιωσα αρκετά καλά. Είναι δύσκολο όταν χάνεις το μισό του πρώτου session επειδή δεν έχεις τον ρυθμό και οι ΕΔ2 αφορούσε το χτίσιμο αυτού, την οικοδόμηση της αυτοπεποίθησής μου. Υπάρχουν δύο βασικοί τομείς στους οποίους μπορούμε να βελτιωθούμε αύριο και παρόλα αυτά η αίσθηση στην μοτοσυκλέτα μου δεν είναι τέλεια, οπότε χρειαζόμαστε κάποια βελτίωση για αύριο".

Το ζευγάρι αγωνίζεται σκληρά όλη τη σεζόν και αυτό αντικατοπτρίζεται στα στατιστικά, με τον Razgatlioglu να έχει 13 νίκες σε σύγκριση με τις 11 του Rea, ενώ και οι δύο έχουν κερδίσει 28 τερματισμούς στο βάθρο. Η μάχη θα μαίνεται μεταξύ του ζευγαριού σε όλο τον γύρο της Ινδονησίας, αν και ο Razgatlioglu μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο στον πρώτο αγώνα ".

Επόμενο άρθρο »

Jerez Test: Τελικοί χρόνοι

« Προηγούμενο άρθρο

"Όχι αυτό που περίμενα"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα