• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Viñales: Θα πάω στο Noale να μιλήσουμε
Ξέρουμε πως να βελτιώσουμε την Aprilia
Νέα 20/11/2021 - 10:31

O Maverick Viñales συνεχίζει να δουλεύει σκληρά για να καταφέρει να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό στην Aprilia. O Ισπανός αναβάτης έκανε δουλειά πάνω στην μοτοσυκλέτα της Aprilia που δεν μπορούσε να κάνει κατά τα Σαββατοκύριακα αγώνων και η οποία δείχνει να παράγει κάποια πολύ καλά αποτελέσματα. Ο Viñales εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος στο τέλος του τεστ της Jerez, γνωρίζοντας ότι έχει μια RS-GP στα χέρια του που δεν έχει ακόμα δείξει όλες της τις δυνατότητες. 

Η Αχίλλειος Πτέρνα του Viñales στην Aprilia ήταν εξαρχής το φρενάρισμα, αλλά οι μηχανικοί από το Noale κατάφεραν να τον βοηθήσουν σε αυτό, επεμβαίνοντας στα ηλεκτρονικά της μοτοσυκλέτας. Επίσης, τα δεδομένα ου συγκεντρώθηκαν αυτές τις δύο μέρες θα είναι ζωτικής σημασίας ώστε να γίνει δουλειά στις καινοτομίες που θα φέρει η ιταλική εταιρεία το 2022, στο τεστ της Sepang. Ο ενθουσιασμός του Maverick είναι ξεκάθαρος στην φωνή του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο gpone.

"Θέλουμε να αντλήσουμε όσα περισσότερα γίνεται από κάθε μέρα που έχουμε γιατί μερικές φορές είναι δύσκολο να μετακινήσεις τις μοτοσυκλέτες και τα υλικά από την μια πίστα στην άλλη γρήγορα κατά την διάρκεια της χρονιάς. Αλλά θα δώσουμε τον καλύτερό μας ευατό στις μέρες τεστ που έχουμε, ξέρουμε πόση πολύ δουλειά έχουμε να κάνουμε. Ακόμα και μικρά βήματα τώρα, σημαίνουν πολλά κατά την διάρκεια της σεζόν. Θα πάω σίγουρα στο Noale να μιλήσουμε για αυτά τα τεστ, για την αίσθησή μου. Ανυπομονώ να συνεχίσω να δουλεύω και να βελτιώνω την RS-GP".

Δοκίμασες κάτι καινούργιο εδώ το οποίο δούλεψε;

"Δεν δοκιμάσαμε κάτι συγκεκριμένο στην μοτοσυκλέτα, αλλά δουλέψαμε πολύ στο φρενάρισμα, στο οποίο ακόμα ζορίζομαι πολύ στους αγώνες, αλλά εδώ κάναμε ένα σημαντικό βήμα χάρη στα ηλεκτρονικά και είμαι πολύ χαρούμενος για το πως πήγαν τα τεστ και το πως δουλέψαμε, ειδικά σε αυτόν τον τομέα".

Ένα πρόβλημα που σε ταλαιπώρησε αμέσως με την Aprilia. 

"H Yamaha φρέναρε διαφορετικά και ακόμα προσαρμόζομαι. Οο μηχανικοί με βοηθάνε πολύ, δίνοντάς μου μια πιο απαλή μοτοσυκλέτα, ειδικά στην είσοδο των στροφών, χάρη στην δουλειά που έχει γίνει στο φρένο του κινητήρα. Το χρειαζόμουν για να αισθάνομαι πιο ήρεμος και να έχω πιο πολύ αυτοπεποίθηση μπαίνοντας στις στροφές. Αυτή η διαφοροποίηση μου επιτρέπει να φρενάρω πιο αργά και πιο σκληρά, κάτι που είναι φανταστικό. Η ηλεκτρονική διαχείριση του κιβωτίου ταχυτήτων στο φρενάρισμα επίσης βελτιώθηκε, το οποίο μας βοηθάει και στους γρήγορους γύρους των δοκιμαστικών και στον ρυθμό αγώνα. Πρέπει να κάνουμε και άλλα βήματα μπροστά, δεν είμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε να είμαστε ".

Σε ποιούς άλλους τομείς θες να δεις να γίνονται βήματα;

"Για εμένα, πρέπει να βελτιωθούμε στο στρίψιμο, αλλά έχουμε ξεκάθαρες ιδέες για το τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθούμε. Πρέπει να περιμένουμε το τεστ στη Sepang για να συνεχίσουμε την δουλειά, αλλά είναι πολύ ωραίο να έχουμε μια ξεκάθαρη ιδέα για το που κινούμαστε, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος με το πως πήγε αυτό το τεστ. Δεν είχαμε διαφορετική μοτοσυκλέτα από την Valencia, για αυτό θα πρέπει να περιμένουμε την Sepang. Εκεί σίγουρα θα έχουμε πολλά καινούργια πράγματα ".

Σκέφτεσαι ποτέ ότι θα έπρεπε να έχεις κάνει περισσότερα τεστ πριν ξεκινήσεις να αγωνίζεσαι με την Aprilia;

"Δεν μετανιώνω που ξεκίνησα κατευθείαν τους αγώνες με την Aprilia, ήταν σημαντικό να καταλάβω πως να δουλεύω σε ένα Σαββατοκύριακο αγώνα. Το είδα ως μια περίοδο στην οποία θα βελτιώνομαι και στα τεστ βελτιωνόμαστε περισσότερο. Το να κάνουμε τους αγώνες ήταν πολύ σημαντικό κατά την άποψή μου".

Σε αυτό το σημείο, τι περιμένεις από το 2022;

"Είναι δύσκολο να περιμένω κάτι ακριβώς. Θα πρέπει να περιμένουμε την Sepang, μετά από αυτό το τεστ θα έχουμε αρκετές πληροφορίες για το πως θα δουλέψουμε στο μέλλον. Θέλω να περιμένω πριν πω κάτι για τις προσδοκίες μου, γιατί βλέπω αρκετές προοπτικές στην μοτοσυκλέτα, το νιώθω ξεκάθαρα. Πρέπει να βγάλουμε αυτές τις δυνατότητες προς τα έξω και το κάνουμε βήμα βήμα. Στην Aprilia έχουν χρόνο να δουλέψουν και νομίζω ότι στην Sepang θα έχουμε αρκετά πράγματα που θα κάνουν την ζωή στην σέλα πιο άνετη για εμάς τους αναβάτες " 

Επόμενο άρθρο »

Αναβολή του πρώτου αγώνα των Superbikes

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez Test: Τελικοί χρόνοι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα