• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Toprak Razgatlioglu είναι ο νέος Πρωταθλητής Superbikes!
Νικητής του πρώτου αγώνα ο Jonathan Rea
Νέα 21/11/2021 - 10:40

Ένας νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στέφθηκε στο πρωτάθλημα των Superbikes καθώς ο Toprak Razgatlioglu κέρδισε τον τίτλο μετά από έναν δραματικό και έντονο πρώτο αγώνα στην Ινδονησία. Ο Jonathan Rea κέρδισε στον πρώτο αγώνα, αλλά η δεύτερη θέση του Razgatlioglu ήταν αρκετή για να στεφθεί Πρωταθλητής μετά το απίστευτο θέαμα.

Παρά τη βροχή που έπεσε πριν από την έναρξη του πρώτου αγώνα η οποία καθυστέρησε την έναρξη και επέφερε την μείωση σε 20 γύρους από τους αρχικούς 21, όλοι οι αναβάτες ξεκίνησαν με slick ελαστικά. Ο Razgatlioglu έχασε έδαφος καθώς τα φώτα έσβησαν για τον αγώνα των 20 γύρων, αλλά πάλεψε από πίσω για να οδηγήσει τον αγώνα στην αρχή του τρίτου γύρου, αφού προσπέρασε τον Jonathan Rea  στο δεξί χέρι στην πρώτη στροφή. Πίσω, Ο Axel Bassani ανέβηκε θέσεις για να οδηγήσει για λίγο τον αγώνα αφού πέρασε τον Rea στον 4ο γύρο στην 12η στροφή και μετά τον Razgatlioglu στον 5ο γύρο στην 10η στροφή. 

Στο τέλος του 5ου γύρου ο Rea πέρασε με το ζόρι στον Bassani στην έξοδο της 16ης στροφής πριν ο Razgatlioglu ακολουθήσει στη πρώτη στροφή στην αρχή του 16ου γύρου, με τους Rea και Razgatlioglu να ανταλλάζουν την πρώτη θέση σε όλο τον 6ο γύρο. Ο Rea τελικά διεκδίκησε ξανά το προβάδισμα και άρχισε να γυρίζει γύρω στο ένα δέκατο γρηγορότερα από τον αντίπαλό του, ο οποίος παρέμεινε στη δεύτερη θέση. Στον 9ο γύρο, ο Razgatlioglu πήρε το προβάδισμα με μια κίνηση στον Rea στην 10η στροφή. Ο 10ος γύρος παρουσίασε άλλη μια αλλαγή για το προβάδισμα καθώς ο Rea πέρασε τον Razgatlioglu στη στροφή 16, πριν ο Razgatlioglu απαντήσει αμέσως στη πρώτη στροφή του επόμενου γύρου. Στον ίδιο γύρο ο Scott Redding κέρδισε τη δεύτερη θέση από τον Rea με μια παρόμοια κίνηση που έκανε ο Rea στον Razgatlioglu στη στροφή 16.


Η στροφή 16 συνέχισε να προσφέρει θέαμα καθώς ο Razgatlioglu, βγήκε εκτός γραμμής και, έχασε εκεί το προβάδισμα του αγώνα από τον Redding και ο Rea πέρασε στη δεύτερη θέση με τον Τούρκο αναβάτη να ξαναμπαίνει στην τρίτη θέση. Ο Rea διεκδίκησε το προβάδισμα του αγώνα στον 16o γύρο στην 10η στροφή, πριν ο Redding χάσει έδαφος προσπαθώντας να ανταποκριθεί στην κίνηση του Rea επιτρέποντας στον Razgatlioglu να μειώσει τη διαφορά. Ο Redding έχασε περισσότερο χρόνο στη στροφή 16 και, παρόλο που αμύνθηκε στη στροφή 17, ο Razgatlioglu έκανε την υπέρβαση στον 18ο γύρο στην πρώτη στροφή. Ο Razgatlioglu έκλεισε τη διαφορά από τον Rea στους δύο τελευταίους γύρους, αλλά διεκδίκησε τη δεύτερη θέση πίσω από τον Rea για να πάρει το πρωτάθλημα του 2021 - αν και η διαφορά είναι 25 βαθμοί, ο Razgatlioglu έχει κερδίσει περισσότερους αγώνες από τον Rea με τους αγώνες Superpole να μην υπολογίζονται σε περίπτωση ισοπαλίας. Οι τρεις πρώτοι του Πρωταθλήματος έχουν πλέον κλειδωθεί στη θέση τους. Πρώτος ο Razgatlioglu, δεύτερος ο Rea και τρίτος ο Redding.  Αυτό σημαίνει ότι ο Razgatlioglu πήρε τον πρώτο τίτλο της Yamaha από τη σεζόν του 2009, όταν κέρδισε με τον Αμερικανό Ben Spies, και τελείωσε τη σειρά διαδοχικών τίτλων του Rea στους έξι. Ο Τούρκος αναβάτης, σε ηλικία 25 ετών, 1 μήνα και 5 ημερών, γίνεται ο τρίτος νεότερος Πρωταθλητής όλων των εποχών, πίσω από τους James Toseland και Troy Corser. Η νίκη του Rea σημαίνει ότι τώρα έχει κερδίσει σε 21 διαφορετικές πίστες, ρεκόρ για νίκες σε διαφορετικές πίστες στα Superbikes.

Ο Bassani βρισκόταν στην πρώτη τριάδα για το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μισού του αγώνα και για λίγο οδήγησε τον αγώνα, προτού τελικά υποχωρήσει από την πρώτη τριάδα. Τελικά τερμάτισε στην πέμπτη θέση αφού έχασε από τον Andrea Locatelli στα τελευταία στάδια του αγώνα, καθώς ο Locatelli κέρδισε έδαφος όσο οι συνθήκες της πίστας συνέχιζαν να βελτιώνονται.

Είχε επίσης κάνει μια κίνηση στον Michael van der Mark  για να περάσει στην πέμπτη θέση και να ωθήσει τον Ολλανδό αναβάτη στην έκτη θέση. Ο van der Mark έδειξε ξανά δυνατό ρυθμό στις δύσκολες συνθήκες καθώς προσπαθούσε να διεκδικήσει ένα βάθρο, αλλά τελικά έπεσε στην έκτη θέση. Η τέταρτη θέση του Locatelli σημαίνει ότι περνάει στην τέταρτη θέση στην κατάταξη του Πρωταθλήματος, έναν βαθμό μακριά από τον Michael Ruben Rinaldi, ενώ ο van der Mark θα μπορούσε να διεκδικήσει την πέμπτη θέση από τον Rinaldi.

Ο προτελευταίος αγώνας του Alvaro Bautista για την Honda τον είδε να κατακτά την έβδομη θέση αφού άντεξε μια τελευταία επίθεση από τον Chaz Davies, με τον Davies να θέλει να τελειώσει την καριέρα του στα Superbikes σε υψηλό επίπεδο. Ο Αργεντινός αναβάτης Leandro Mercado  κατέκτησε την ένατη θέση μετά από άλλη μια δυνατή επίδοση, κερδίζοντας τον Tom Sykes που πήρε τη δέκατη θέση. Ο Sykes έτρεχε μέσα στην πρώτη εξάδα στα πρώτα στάδια του αγώνα πριν βρεθεί πίσω.

Επόμενο άρθρο »

Δεύτερη νίκη για τον Jonathan Rea στην Ινδονησία

« Προηγούμενο άρθρο

Πέντε πράγματα που μάθαμε

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα