• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Max Verstappen Πρωταθλητής F1
Κέρδισε στον τελευταίο γύρο του τελευταίου Αγώνα
4auto 12/12/2021 - 18:32

Στους Αγώνες της Formula 1 πολλά εξαρτώνται από την ερμηνεία των κανονισμών και τις αποφάσεις των αγωνοδικών στη διάρκεια του κάθε Αγώνα, αλλά και από τη στρατηγική των ομάδων στις αλλαγές ελαστικών.

Στον τελευταίο Αγώνα της χρονιάς στο Abuu Dhabi o Max Verstappen και o Lewis Hamilton έδιναν έναν υπέρτατο Αγώνα, αφού έφθασαν ισόπαλοι σε βαθμούς εκεί και όποιος από τους δύο κέρδιζε τον άλλο, θα έπαιρνε τον πολυπόθητο Τίτλο, που θα ήταν ο 1ος για τον Ολλανδό ή ο 8ος για τον Βρετανό. 

Ο Hamilton με την Mercedes ήταν καλύτερος μόλις έσβησαν τα φώτα και πέρασε μπροστά από τον Verstappen και την Red Bull Honda που ξεκίνησαν από την pole position. Στο προσπέρασμα του Ολλανδού, οι αγωνοδίκες δεν τιμώρησαν τον Βρετανό που έκοψε δρόμο εκτός πίστας και με τις αλλαγές των ελαστικών ο Hamilton φαινόταν ότι θα ήταν ο νικητής και Πρωταθλητής, μέχρι 6 γύρους πριν το τέλος των 58 γύρων. Ένα ατύχημα έφερε αυτοκίνητο ασφαλείας και η Red Bull έβαλε μαλακά λάστιχα στον Verstappen, ενώ η Mercedes “αναγκάστηκε” να κρατήσει στην πίστα τον Ηamilton με σκληρά. Οι αγωνοδίκες εφάρμοσαν τον κανονισμό των αργότερων αυτοκινήτων, μόνο για αυτά που βρέθηκαν ανάμεσα στους δύο οδηγούς και έτσι στον τελευταίο γύρο ένας πολύ δυνατός Max έκανε το προσπέρασμα επί του Lewis και πήρε τον Τίτλο! Λίγο νωρίτερα, 10 γύρους πριν το τέλος ο πεικεφαλής της ομάδας του είπε: ¨μόνο σ' ένα θαύμα μπορούμε να περιμένουμε" και τελικά το θαύμα έγινε! 

Ο 24χρονος Max Verstappen γεννήθηκε στο Hasselt του Βελγίου, έχει κάνει 141 GP και έχει κερδίσει 20 φορές, ενώ έχει ανεβεί στο βάθρο σε 60 από αυτά. Έφτασε στην F1 μόλις στα 17 του και στα 18 του και 228 ημερών, έγινε ο νεότερος νικητής της ιστορίας του αθλήματος. Ο πατέρας του Jos Verstappen ήτασν επίσης οδηγός της F1, ενώ η μητέρα του Sophie Kumpen έτρεχε σε Αγώνες Καρτ! 

Το προσπέρασμα στον τελευταίο γύρο
Το προσπέρασμα στον τελευταίο γύρο

Φέτος έκανε μια καταπληκτική χρονιά με 10 νίκες συνολικά σε 22 Αγώνες και κέρδισε τον Lewis Hamilton και την Mercedes, κάτι που φαινόταν πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. 

 

 

Η στιγμή του Αγώνα και ολόκληρης της χρονιάς!
Η στιγμή του Αγώνα και ολόκληρης της χρονιάς!

Επόμενο άρθρο »

H Ford Motor Ελλάς στηρίζει 2 Έλληνες οδηγούς

« Προηγούμενο άρθρο

O Verstappen στην Pole στον Αγώνα του Τίτλου

Χορηγοί