• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Η ζωή μου δεν θα είχε κάποιο νόημα
Χωρίς την μοτοσυκλέτα
Νέα 17/12/2021 - 21:08

Η σχέση μεταξύ των αναβατών και των μοτοσυκλετών που οδηγούν είναι ένα πολύ προσωπικό ζήτημα και είναι ένα θέμα που η DAZN ήθελε να καλύψει σε ένα ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων "Io Pilota" με την συμμετοχή σημαντικών ονομάτων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όπως ο Marc Marquez και ο Franco Morbidelli αλλά και οι Jorge Lorenzo και Valentino Rossi. 

Ο καθένας εκφράζει την άποψή του σχετικά με την σχέση του με την μοτοσυκλέτα, περιγράφοντας τα συναισθήματά του μετά από μια πτώση ή μια νίκη. Τα λόγια του Marquez ήταν ιδιαίτερα συγκινητικά, κατά την διάρκεια μιας ευαίσθητης στιγμής της καριέρας του, όπου οι τραυματισμοί τον έχουν αποτρέψει από το να ζει το πάθος του πλήρως, αλλά και να κάνει την δουλειά του ως αναβάτης αγώνων. 

"Οι μοτοσυκλέτες είναι μέρος της ζωής μου", είπε ο Marc. "Η ζωή μου δεν θα είχε νόημα χωρίς την μοτοσυκλέτα, χωρίς κάποια σχέση με την οδήγηση. Εμείς οι αναβάτες συνήθως ξέρουμε ήδη τι συμβαίνει όταν πέφτεις, το ρίσκο που αντιμετωπίζεις, τον πόνο και τους τραυματισμούς. Πέφτεις και κάποιες φορές θέλεις να ανέβεις κατευθείαν στην μοτοσυκλέτα, ενώ άλλες φορές δεν έχεις αυτή την επιθυμία και προτιμάς να περιμένεις λίγες μέρες. Αλλά ποτέ δεν μπορείς με ξεχάσεις ότι είσαι επαγγελματίας. Είναι το πάθος σου αλλά επίσης και η δουλειά σου και κάποιες φορές πρέπει απλά να ανέβεις πάλι στην σέλα ".

"Η χειρότερη αίσθηση που έχεις στην μοτοσυκλέτα είναι όταν τα πράγματα δεν λειτουργούν. Όταν πέφτεις, μερικές φορές νιώθεις καλά και μετά καταρέεις. Μπορεί να κάνεις ένα λάθος και πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν αλλά όταν, για διάφορους λόγους, παλεύεις για να επανακτήσεις την φόρμα σου, οι αισθήσεις σου είναι χειρότερες. Μετά υπάρχει και η άλλη πλευρά και την νιώθεις όταν είσαι πάνω στην μοτοσυκλέτα. Αυτή η μοναδική αίσθηση ελευθερίας που σε κάνει να μην σκέφτεσαι το ρίσκο ".

Λόγια τα οποία χρησιμοποίησε επίσης ο Maverick Viñales στο ντοκιμαντέρ. 

"Για εμένα η μοτοσυκλέτα σημαίνει ελευθερία. Είναι όταν αισθάνομαι ελεύθερος και ζω στο παρόν. Είναι σαν να μην σκέφτεσαι τίποτα άλλο εκείνη την στιγμή. Στην ζωή πάντα σκέφτεσαι λίγο παραπάνω, κάνεις κάτι και πάντα σκέφτεσαι κάτι άλλο. Αλλά όταν είμαι πάνω στην μοτοσυκλέτα σκέφτομαι μόνο αυτό και αυτό είναι που με κάνει πραγματικά παθιασμένο ".

Επόμενο άρθρο »

Ένας Έλληνας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSSP300

« Προηγούμενο άρθρο

Alex Marquez: Το 2022 θα είναι συναρπαστικό

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα