• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Βάθρο για την VR46
Στον 12ωρο αγώνα του Abu Dhabi
Νέα 09/01/2022 - 17:33

Η αναθεωρημένη δομή της VR46 με τον αναβάτη των MotoGP Luca Marini, τον Alessio Salucci και τον αντικαταστάτη του  Rossi, David Cleto Fumanelli, τερμάτισε  τρίτη στην γενική κατάταξη και δεύτερη στην κατηγορία της στο Gulf 12 Hours.

Ο Rossi αποσύρθηκε από την εκδήλωση αυτού του Σαββατοκύριακου, που θα ήταν η πρώτη του εμφάνιση σε αγώνα μετά την αποχώρησή του από τα MotoGP, μετά από στενή επαφή με ένα άτομο που βρέθηκε θετικό στον Covid 19.

Ξεκινώντας τέταρτο στο grid σε μέσους χρόνους γύρου, το αναθεωρημένο τρίο της  VR46 τερμάτισε τον εναρκτήριο αγώνα 6 ωρών στην πέμπτη θέση συνολικά. Ήταν ανάμεσα σε ένα γκρουπ τεσσάρων αυτοκινήτων που αγωνιζόταν για την δεύτερη θέση στην κατηγορία Pro Am, έναν γύρο πίσω από το κορυφαίο στην κατηγορία, #66 2 Seas Motorsport Mercedes.

Αυτός ο αγώνας συνεχίστηκε στο πρώτο μέρος του επόμενου νυχτερινού αγώνα 6 ωρών, με τον επαγγελματία οδηγό Fumanelli – ταχύτερο στα προκριματικά την Παρασκευή – να πλησιάζει το #88 SPS Mercedes που κατείχε την τελευταία θέση στο βάθρο.

Όμως, ένα τεχνικό πρόβλημα με το πάτωμα του μονοθέσιου #66, το οποίο βρισκόταν ακόμα άνετα στην δεύτερη θέση του συνόλου (και στην πρώτη θέση της κατηγορίας Pro Am) πίσω από το #1 Pro-class Mercedes που κυριάρχησε και στους δύο αγώνες, ανάγκασε τον οδηγό του να προβεί σε pit stop.

Ο χρόνος που χάθηκε κατά τη διάρκεια των επισκευών επέτρεψε στα μονοθέσια #88 και #46 να προχωρήσουν, να τερματίσουν 1-2 στην κατηγορία Pro-Am και να πάρουν την δεύτερη και την τρίτη θέση στην συνολική κατάταξη.


Ήταν η δεύτερη φορά που η ομάδα VR46 τερμάτισε στο βάθρο του Gulf 12 Hours, έχοντας κερδίσει την κατηγορία Pro-Am και τερματίζοντας τρίτη συνολικά στο ντεμπούτο της το 2019. Στη συνέχεια, η VR46 τερμάτισε δεύτερη στην κατηγορία, αλλά έχασε το βάθρο της γενικής κατάταξης τερματίζοντας τέταρτη στον περσινό αγώνα στο Μπαχρέιν.

Ενώ ο Rossi δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τα ακριβή σχέδιά του για αγώνες σπορ αυτοκινήτων για το 2022, η προσοχή του Marini και του Salucci στρέφεται τώρα στο τεστ της Sepang στα MotoGP. 

Επόμενο άρθρο »

Rally Dakar: Έβδομη Ειδική

« Προηγούμενο άρθρο

Η PROGP Racing στην Αθήνα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα