• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Di Giannatonio: Είναι νωρίς για εμένα για τα MotoGP;
Τα ίδια έλεγαν και για τον Quartararo
Νέα 16/01/2022 - 17:16

Η νέα περιπέτεια στα MotoGP του Fabio Di Giannantonio ξεκινά κάτω από την οικογενειακή στέγη της ομάδας Gresini. Ήταν ο Fausto που τον ήθελε στην πρώτη κατηγορία και ο αναβάτης από τη Ρώμη δεν θέλει να τον απογοητεύσει.  Σε συνέντευξη που έδωσε χθες ο Di Giannantonio ανέλυσε τις σκέψεις του.


"Ο Fausto είχε πιστέψει σε μένα από την αρχή, από το ντεμπούτο μου στην Moto3",  θυμάται ο Di Giannantonio. "Πήραμε τα πρώτα αποτελέσματα μαζί, αγωνιστήκαμε μαζί στην Moto2, οπότε είναι κάτι ξεχωριστό. Έχουμε τα πάντα να κάνουμε καλά και αυτό σας δίνει μια επιπλέον ώθηση. Μπορούμε να φτάσουμε αυτή την οικογένεια στην κορυφή".

Ποια είναι η διδασκαλία του Fausto που δεν ξεχνάς;

"Μου έλεγε πάντα να διασκεδάζω και κατάλαβα τη σημασία αυτής της συμβουλής μεγαλώνοντας. Όταν είσαι μικρός έχεις πολύ ενθουσιασμό και δεν βλέπεις πολλά πράγματα, αλλά αυτό το άθλημα έχει και τις αρνητικές του πλευρές, υπάρχει πολλή ένταση και είναι πολύ σκληρό ψυχικά. Αν χάσεις τη διασκέδαση, χάνεις και στην πίστα. Μου είπε να απολαύσω τη στιγμή, ό,τι συμβαίνει, γιατί είναι υπέροχο πράγμα και αν το πάρεις με τον σωστό τρόπο όλα είναι πιο εύκολα".

Είναι εύκολο να διασκεδάσεις σε μια μοτοσυκλέτα MotoGP;

"Είμαι πολύ χαρούμενος, η πίεση είναι σχετική. Στο άθλημά μας πρέπει να τα πας καλά, ή να πας σπίτι, αλλά φέτος θα είναι μαθητεία για μένα, μου λένε όλοι. Ταυτόχρονα, είμαι εγώ που πιέζω τον εαυτό μου, θέλω να πετύχω αποτελέσματα".

Η Nadia περιμένει να παλέψεις για να γίνεις ο καλύτερος rookie της χρονιάς. Θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τους Bezzecchi, Gardner, Fernandez…

"Και ποιο είναι το πρόβλημα; (γέλια) Έχουμε μεγαλώσει μαζί από την Moto3, έχουμε παλέψει και έχουμε νικήσει πολλές φορές ο ένας τον άλλον, είναι ωραίο να συνεχίζεις να το κάνεις στα MotoGP. Οι στόχοι χρειάζονται γιατί είναι αυτοί που σου επιτρέπουν να ανεβάσεις τον πήχη ".

Υπάρχουν εκείνοι οι παρατηρητές που ισχυρίζονται ότι έφτασες πολύ νωρίς στο MotoGP.

"Είναι πάντα πολύ ωραίο να ακούς ορισμένα σχόλια (γέλια). Έχω ένα φάκελο με όλα αυτά που λένε οι haters, τα διαβάζω κάθε τόσο όταν τα πάω καλά (γέλια)".

Σας παρακινούν με κάποιο τρόπο;

"Δεν έχουν καμία επίδραση πάνω μου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είμαι 23, έφτασα στην καλύτερη στιγμή της καριέρας μου στα MotoGP. Πάντα πιστεύεται ότι τα αποτελέσματα είναι το κλειδί για να προχωρήσουμε μπροστά, αλλά μερικές φορές ένας αναβάτης δεν έχει τεθεί στις κατάλληλες συνθήκες για να τα πετύχει. Πριν, ο κόσμος μιλούσε άσχημα για τον Quartararo που είχε φτάσει στα MotoGP κερδίζοντας μόνο έναν αγώνα στην Moto2, όπως εγώ, τώρα που είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής λένε ότι είναι φαινόμενο. Δεν χρειάζεται να κοιτάς μόνο τα στατιστικά, νιώθω τόσο σε καλή φυσική κατάσταση όσο και ψυχικά όσο ποτέ".

Πιστεύεις επίσης ότι είστε στην καλύτερη δυνατή μοτοσυκλέτα;

"Ναι, είμαι σε ιδανική κατάσταση για το ντεμπούτο μου. Έχω μια υπέροχη μοτοσυκλέτα, αυτή του Παγκόσμιου Πρωταθλητή κατασκευαστών, η ομάδα είναι φανταστική, μου αρέσουν τα πάντα".

Πόσο σκεφτόσουν την πρώτη δοκιμή με την Ducati αυτό το χειμώνα;

"Συχνά το σκέφτομαι για να μην ξεχάσω αυτά τα συναισθήματα. Ένιωσα πραγματικά υπέροχα, σίγουρα δεν ήμουν ο πιο γρήγορος στην πίστα, όπως είναι φυσιολογικό, αλλά ένιωσα τρελές αισθήσεις, όπως σε καμία μοτοσυκλέτα πριν. Κάθε τόσο προσπαθώ να υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι ανυπομονώ να την ξανακαβαλήσω".

Αυτές οι τρεις μέρες στη Jerez σε βοήθησαν να καταλάβεις πού να εργαστείς;

"Στην πραγματικότητα, με βοήθησαν να ανεβάσω στροφές, αυτή τη στιγμή το όριο είμαι εγώ γιατί πρέπει ακόμα να καταλάβω τόσα πολλά πράγματα. Σε σύγκριση με την Moto2 και την Moto3 είναι ένα άλλο άθλημα. Νομίζω ότι θα κάνω το ίδιο στη Μαλαισία και μετά θα αρχίσω να δουλεύω για κάτι πιο συγκεκριμένο".

Θα σε βοηθήσει ο Bastianini;

"Είμαστε επαγγελματίες και θα είναι συγκεντρωμένος στον εαυτό του γιατί θα είναι μια σημαντική σεζόν για το μέλλον του. Έχουμε όμως καλές σχέσεις, μιλάμε συχνά και συζητάμε και πράγματα εκτός αθλήματος. Είμαι σίγουρος ότι αν χρειαστώ ένα χέρι βοηθείας, θα μου το δώσει".

Είσαι καθόλου  απογοητευμένος που βρίσκεσαι στη Ducati και δεν χρησιμοποιείς το νούμερο 21 του ειδώλου σου Bayliss;

"Λίγο ναι, νιώθω ότι είναι τόσο δικό μου. Ωστόσο, το 49 είναι ένας δύσκολος αριθμός, κανείς δεν το έχει χρησιμοποιήσει ποτέ στα MotoGP και το νιώθω ήδη δικό μου".

Θα έχετε 7 ημέρες δοκιμών πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, τι περιμένεις;

"Θα μου επιτρέψουν να προετοιμαστώ για το Qatar και μετά οι αγώνες θα μου επιτρέψουν να βελτιωθώ. Θα είναι δύσκολες δοκιμές και λόγω της ζέστης, επομένως θα είναι προκλητικές".

Επόμενο άρθρο »

Ο Περιστεράς βοήθησε τον Marquez στο Πορτιμάο!!!

« Προηγούμενο άρθρο

Επιστροφή του Marquez στην πίστα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα