• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Ήξερα ότι μπορεί να είμαι γρήγορος εδώ
Αλλά πρέπει να βελτιωθούμε
Νέα 18/03/2022 - 19:36

Ήταν ένα 1-2 στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής για τις Yamaha των Fabio Quartararo και Franco Morbidelli, οι οποίοι στη Mandalika κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να φέρουν την M1 ξανά στην κορυφή και πάνω από όλα να σβήσουν τις κακές αναμνήσεις από το Qatar. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Fabio Quartararo, κατέλαβε την πρώτη θέση μπροστά από τον ομόσταυλό του με 0,030 δευτερόλεπτα διαφορά και έτσι άλλαξε το ρου μιας μέρας που ξεκίνησε με πολλά προβλήματα, τα οποία όμως ο Γάλλος κατάφερε να ξεπεράσει.

Η πρώτη θέση δεν ήταν έκπληξη για αυτόν: "Ήξερα από το τεστ πριν την σεζόν ότι θα μπορούσα να είμαι γρήγορος εδώ. Είχα πολύ καλό ρυθμό και ένιωθα ότι μπορούσα να τα πάω καλά. Φυσικά, οι δοκιμές είναι διαφορετικές από τις κατατακτήριες, αλλά ήξερα ότι θα μπορούσα τουλάχιστον να είμαι στην πρώτη πεντάδα. Αλλά είμαι πολύ χαρούμενος γιατί δεν γνωρίζαμε την κατάσταση με τη νέα άσφαλτο. Είμαι ικανοποιημένος με την επίθεση στο χρονόμετρο, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε τον ρυθμό ειδικά στους τομείς 1 και 3."


Η διαφορά σε σύγκριση με πριν από δύο εβδομάδες είναι η πρόσφυση, ακόμα κι αν η αίσθηση με τα ελαστικά δεν είναι ακόμα στα καλύτερά της.


 "Σε σύγκριση με το Qatar, έχω περισσότερο κράτημα εδώ, και ξέρω ότι με τη Yamaha περισσότερο κράτημα σημαίνει μεγαλύτερη ταχύτητα. Χάνουμε στην ευθεία, αλλά μπορούμε να τα πάμε καλά εδώ".

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και ο Franco Morbidelli, που μοιράζεται τόσο την έλλειψη αρμονίας με τα ελαστικά όσο και την ισορροπία μιας θετικής ημέρας με τον ομόσταυλό του, αλλά εμφανίστηκε συγκρατημένος.

"Ξεκίνησα δυνατά και σήμερα το πρωί και σήμερα το απόγευμα, τόσο με μεταχειρισμένα όσο και με καινούργια ελαστικά. Ξέρουμε ότι είναι μόνο Παρασκευή, πρέπει να καταλάβουμε πώς να βελτιωθούμε και να προσπαθήσουμε να το κάνουμε μέχρι την Κυριακή".


"Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι είμαστε τα φαβορί, γιατί είναι μόλις Παρασκευή. Παίρνουμε τα καλά πράγματα που έχουμε κάνει, αλλά ακόμα δεν μπορεί να σημαίνουν πολλά. Δεν αποθαρρυνθήκαμε στο Qatar και δεν ενθουσιαζόμαστε πολύ σήμερα. Απλά πρέπει να δουλέψουμε. Φυσικά ελπίζω ότι αυτή είναι η πραγματική M1 του 2022, αλλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε".

Όσον αφορά την κατάστασή του και την επιστροφή του στις θέσεις που μετράνε, ο Franco παραδέχτηκε: "Αυτό είναι που μετράει, πρέπει να κάνω καλή δουλειά και να επιστρέψω στον αγώνα στις θέσεις όπου θέλω να είμαι. Θέλω να επιστρέψω στο να έχω άγχος για να φτάσω στο βάθρο την Κυριακή και για να το κάνω αυτό χρειάζομαι δουλειά και συγκέντρωση. Κάνουμε επίσης καλή δουλειά με τον Fabio. Θέλω να συνεχίσω έτσι".

Επόμενο άρθρο »

Η Michelin στην πίστα της Ινδονησίας για το MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Ποινή long lap για τον Pedro Acosta

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα