• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
"Αυτό το τραίνο περνάει μόνο μια φορά"
O Aleix Espargaro θέτει στόχους για τον τίτλο
Νέα 02/05/2022 - 12:27

Ο αναβάτης της Aprilia, Aleix Espargaro, πιστεύει ότι το 2022 μπορεί να είναι η μοναδική του ευκαιρία να αγωνιστεί για το Πρωτάθλημα στα MotoGP και είναι στην ευχάριστη θέση να θέτει πλέον τον εαυτό του ως πραγματικό υποψήφιο για το πρωτάθλημα.

Η τρίτη θέση στο ισπανικό Grand Prix επέτρεψε στον Espargaro, ο οποίος πήρε την πρώτη νίκη στην καριέρα του νωρίτερα αυτή τη σεζόν στο Termas de Rio Hondo, να φύγει από τη Jerez όντας δεύτερος στη βαθμολογία, μόλις επτά βαθμούς πίσω από τον Fabio Quartararo.

Και ενώ αναγνωρίζει ότι οι κορυφαίες επιδόσεις του δεν είναι οι ίδιες με του Quartararo και του νικητή της Jerez, Francesco Bagnaia, ο Espargaro πιστεύει ότι έχει ήδη τη μοτοσυκλέτα για να συμμετάσχει στον αγώνα του τίτλου.


Όταν ρωτήθηκε αν ήρθε τώρα η ώρα να τον ανακηρύξουμε γνήσιο διεκδικητή του τίτλου, ο Espargaro είπε: "Ναι, νομίζω ότι ναι. Εννοώ ο Fabio ήταν ο περσινός πρωταθλητής και είναι πρώτος αυτή στην στιγμή, σε έξι αγώνες, που είναι το 33 τοις εκατό του πρωταθλήματος, εμείς είμαστε μόλις επτά βαθμούς πίσω".

"Νομίζω ότι αυτό το τρένο περνάει μόνο μία φορά, ειδικά στην περίπτωσή μου, οπότε θα προσπαθήσω να ανέβω σε αυτό".

"Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο, πραγματικά δύσκολο και ξέρω ότι ειδικά με τον Fabio και τον Pecco, όταν αυτοί οι δύο είναι στις καλύτερες στιγμές τους όπως την Κυριακή, κάτι μου λείπει ακόμα, πρέπει ακόμα να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα και ακόμα πρέπει να βελτιωθώ λίγο, αλλά η συνέπεια θα είναι το κλειδί και προς το παρόν το πρωτάθλημά μου είναι αρκετά καλό, οπότε είμαι εξαιρετικά χαρούμενος και θα προσπαθήσω να πιέσω τον Fabio  μέχρι το τέλος".

Το τελευταίο βάθρο του Espargaro σημαίνει ότι αυτός και η Aprilia έχουν πλέον συγκεντρώσει αρκετούς βαθμούς ώστε να μην δικαιούνται πλέον παραχωρήσεις  –  κάτι που σημαίνει ότι η Aprilia δεν θα επιτρέπεται πλέον να κάνει δοκιμές  με τους εργοστασιακούς αναβάτες εκτός των επίσημων ημερών δοκιμών, καθώς και ότι θα χάσει το δικαίωμά της σε έναν έξτρα κινητήρα και το δικαίωμα συνέχισης της ανάπτυξης του κινητήρα εντός της σεζόν.

"Πιστεύω ότι αν είμαστε στον έκτο αγώνα και απέχουμε επτά βαθμούς από τον ηγέτη, είναι επειδή η μοτοσυκλέτα λειτουργεί καλά, επομένως είναι δίκαιο να χάσουμε τις παραχωρήσεις, είναι δίκαιο να πολεμήσουμε μαζί τους με τα ίδια όπλα", είπε ο Espargaro.

"Πιστεύω πολύ στους μηχανικούς της Aprilia και ξέρω ότι στο Noale (το εργοστάσιο της Aprilia) θα έχουν λίγο περισσότερο άγχος, αλλά δεν νομίζω ότι θα αλλάξει πολύ… η ζωή μου θα είναι λίγο πιο εύκολη , Είχα μια δοκιμή (προγραμματισμένη) μετά το Le Mans και το Mugello, οπότε θα έχω περισσότερο χρόνο στο σπίτι, θα έχω περισσότερο χρόνο για να κάνω ποδήλατο, και αυτό είναι καλό".

"Ναι, δεν είμαι πραγματικά αγχωμένος, νομίζω ότι δεν θα μας επηρεάσει πραγματικά – το πιο δύσκολο πράγμα ήταν να φτάσουμε στο επίπεδο που έχουμε φτάσει, οπότε τώρα οι κινητήρες θα πρέπει να αντέξουν λίγο περισσότερο, αλλά εγώ νομίζουν ότι θα το κάνουν".

Το Ισπανικό GP του Espargaro έγινε λίγο πιο περίπλοκο όταν βρέθηκε πίσω από τον Jack Miller και τον Marc Marquez στην αρχή, και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ακολουθώντας τους πριν τους περάσει και τους δύο σε μία στροφή – καθώς έκανε την κίνησή του στο εσωτερικό του Miller, ακριβώς τη στιγμή που ο Marquez κατάφερνε να σώσει ένα πέσιμο μετά από γλίστρημα με τον κλασσικό τρόπο του Marquez.

Ο αναβάτης της Aprilia πιστεύει ότι «ίσως θα μπορούσε να προσπαθήσει να ακολουθήσει» τους δύο ηγέτες διαφορετικά.


"Πρέπει να βελτιώσουμε τον συμπλέκτη. Γιατί αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα μου φέτος. Ξεκινώ - είναι μια καταστροφή, η αρχή. Ευτυχώς για μένα ξεκινάω από την πρώτη ή τη δεύτερη σειρά, περιορίζω τη ζημιά, αλλά οι εκκινήσεις είναι καταστροφή".

Επόμενο άρθρο »

Miller: Το να κρατήσω τον Marc πίσω μου ήταν αγχωτικό

« Προηγούμενο άρθρο

MOTOGPWORLD PADDOCK 6 @ Jerez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα