• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans: MotoGP ΕΔ2
Νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας για τον Enea Bastianini
Νέα 13/05/2022 - 17:12

Ο Enea Bastianini κατέρριψε το απόλυτο ρεκόρ γύρου στο Le Mans λίγες στιγμές πριν πέσει με την Ducati του κατά τις ΕΔ2 των MotoGP. Ο Ιταλός τερμάτισε δύο δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τον Aleix Espargaro της Aprilia Racing και τον Alex Rins της Team SUZUKI ECSTAR, σε μια περίοδο δοκιμών που είχε αρκετές πτώσεις.

Ο Francesco Bagnaia ήταν ταχύτερος για μεγάλο μέρος της περιόδου δοκιμών των 45 λεπτών προτού ο Aleix Espargaro πάρει την πρώτη θέση με χρόνο 1:31.574 κατά τη διάρκεια των επιθέσεων χρόνου. Στη συνέχεια, ο Bastianini σημείωσε ένα 1:31.523 το οποίο ακυρώθηκε λόγω shortcut στο Chemin Aux Boeufs (Στροφή 9/Στροφή 10), αλλά ανασυγκροτήθηκε, κάνοντας χρόνο 1:31.148 λίγο πριν το πέσιμο της καρό σημαίας. 

Μόλις κατέριψε το ρεκόρ του Johann Zarco, το οποίο χρονολογείται από το 2018, ο Ιταλός αναβάτης έχασε το μπροστινό στο σικέιν των στροδφών 2 και 3 και έπεσε. Ο Aleix Espargaro βελτίωσε τον χρόνο του αλλά όχι αρκετά, παραμένοντας δεύτερος έχοντας σημειώσει 1:31.350. Ο Rins ήταν ο δεύτερος ταχύτερος στις ΕΔ1, και απέδειξε ότι αυτό δεν ήταν τυχαίο όταν σημείωσε 1:31.445 για να είναι τρίτος στην τελευταία περίοδο δοκιμών της ημέρας σε ένα ηλιόλουστο Le Mans.

Ίσως το πιο θεαματικό περιστατικό του απογεύματος ήταν μια πτώση που δεν έγινε, αλλά εύκολα θα μπορούσε να συμβεί. Ο Zarco της Pramac Racing εκτόξευσε την Ducati του στη μέση της στροφής 2 και πέρασε μέσα από την παγίδα με το χαλίκι προτού πεταχτεί για λίγο στον αέρα όταν επέστρεψε ξανά στην πίστα. Θα έγραφε 1:31.508 στον τελευταίο του γύρο για να τερματίσει την ημέρα στην τέταρτη θέση στο Grand Prix της πατρίδας του, ενώ ο άλλος Γάλλος αναβάτης, Fabio Quartararo, τερμάτισε έκτος με 1:31.640.


Τους χώρισε ο Bagnaia με 1:31.635, με την καλύτερη KTM να είναι ο Brad Binder στην έβδομη θέση. Ο Joan Mir κατέληξε μια θέση πιο πίσω με έναν χρόνο γύρου που σημείωσε με τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του, αφού είχε μια πτώση νωρίς στις ΕΔ2 στην Le Musee (Στροφή 7). Ο Pol Espargaro βρίσκεται στους συνδυασμένους χρόνους στην ένατη θέση, χάρη στον πρωϊνό του χρόνο, ενώ την δεκάδα συμπλήρωσε ο Jorge Martin. 

Ο Jack Miller έχει δουλειά να κάνει στις ΕΔ3, καθώς βρίσκεται στην 11η θέση στους συνδυασμένους χρόνους. Βγήκε εκτός πίστας στο Garage Vert (Στροφή 8), έχοντας πέσει στο ‘S’ Bleus (Στροφή 11) νωρίτερα στις ΕΔ2. Ο Franco Morbidelli βρίσκεται επίσης εκτός πρώτης δεκάδας στη 12η θέση, έχοντας άλλη μια πτώση σήμερα. 

Ο Marc Marquez κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του από τις ΕΔ1, αλλά μόνο σε 1:32.153, κάτι που τον οδήγησε στη 15η θέση των συνδυασμένων φύλλων χρόνου. Μετά από ένα αξιοσημείωτο σώσιμο στις ΕΔ1, ο Marc Marquez έσωσε άλλη μια πτώση στο τέλος των ΕΔ2, εντυπωσιάζοντας τους πάντες.

Επόμενο άρθρο »

Le Mans: Moto2 ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans: Moto3 ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα