• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Herve Poncharal: Υπάρχει μια διαδικασία μάθησης στην rookie σεζόν
Δεν έχει σημασία πόσο καλός ή ταλαντούχος είσαι
Νέα 20/05/2022 - 13:38

Μετά την κυριαρχία τους στην Moto2 πέρυσι, υπήρχαν μεγάλες ελπίδες για το δίδυμο της Tech3 KTM Factory Racing των Remy Gardner και Raul Fernandez για το 2022. Αλλά μια RC16 με προβλήματα, σήμαινε ότι η έναρξη της καριέρας τους στην κορυφαία κατηγορία δεν ήταν καθόλου καρποφόρα. Το ζευγάρι βρίσκεται στην τελευταία θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, με τον Gardner να συγκεντρώνει τρεις βαθμούς από τους πρώτους επτά γύρους της χρονιάς, ενώ ο Fernandez δεν έχει ακόμη καταφέρει να καταφέρει να τερματίσει σε βαθμολογούμενες θέσεις (ο μόνος rookie που δεν έχει βαθμούς).


Το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Le Mans, ο Gardner φέρεται να είπε ότι σκέφτεται σοβαρά το μέλλον του στην κορυφαία κατηγορία λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπισε αυτή τη σεζόν. Εν τω μεταξύ, ο Fernandez έχει συνδεθεί έντονα με μια απομάκρυνση από την KTM. Αυτό οδήγησε τον επικεφαλής της ομάδας, Herve Poncharal, που απευθύνει ένα κάλεσμα στους rookie αναβάτες του, ζητώντας από το ζευγάρι να αφήσει τον εγωισμό του στην πόρτα και να προχωρήσει με τη "διαδικασία μάθησης" που πρέπει να περάσουν όλοι οι πρωτοεμφανιζόμενοι.

"Όταν είσαι σαν τον Remy και τον Raul στην Moto2 πέρυσι, τερματίζοντας πρώτος και δεύτερος, έχεις συνηθίσει να κερδίζεις αγώνες, να είσαι στο βάθρο, να είσαι στην πρώτη σειρά", είπε ο Poncharal μιλώντας στο Last On The Brakes Podcast. "Λοιπόν, είναι λίγο σοκ. Ήξεραν ότι θα ήταν δύσκολο, αλλά σκέφτονται επίσης ότι "θα τα πάω καλά και θα είμαι με τους κορυφαίους αναβάτες".

"Δεν είναι έτσι, κάτι που είναι αρκετά δύσκολο για αυτούς και για εμάς επίσης. Πάντα λέω ότι ένας γρήγορος αναβάτης είναι ένας χαρούμενος αναβάτης και ένας θετικός αναβάτης. Η δουλειά μου, όπως και η δουλειά της ομάδας μου, είναι να τους κρατάμε θετικούς, να τους κάνουμε να διατηρούν το ηθικό τους ακμαίο, να τους κάνουμε  να πιστεύουν στον εαυτό τους και να τους κάνουμε να κατανοούν ότι η 15η ή η 14η θέση είναι μερικές φορές ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αυτό δεν είναι εύκολο να το καταπιείς όταν είσαι πρωταθλητής".

"Δεν έχουν την πίεση να τερματίσουν στην πρώτη πεντάδα. Η μόνη πίεση που έχουν είναι να μάθουν, να κάνουν όσους περισσότερους γύρους μπορούν, να προσπαθήσουν να μην πέσουν γιατί πρέπει να τελειώσεις τον αγώνα και να δεις την καρό σημαία για να έχεις την εμπειρία ενός αγώνα στην κατηγορία MotoGP, η οποία είναι αρκετά διαφορετική από τις άλλες κατηγορίες, να προσπαθήσουν να μάθουν να δουλεύουν με δύο μοτοσυκλέτες, να προσπαθήσουν να μάθουν να λειτουργούν με πολύ περισσότερους ανθρώπους γύρω τους".


"Αυτό πρέπει να κάνουν στη rookie σεζόν τους. Μερικές φορές είναι πολύ ανυπόμονοι, αλλά καταλαβαίνω. Είναι νέοι και είναι γρήγοροι. Κυνηγούν τη δόξα και στην 17η θέση δεν υπάρχει πολλή δόξα. Είναι δύσκολο για αυτούς να το καταλάβουν αυτό".

"Νομίζω ότι είναι καλό να είσαι ανυπόμονος, αλλά δεν πρέπει να είσαι πολύ ανυπόμονος. Υπάρχει μια διαδικασία μάθησης. Δεν έχει σημασία πόσο καλός και πόσο ταλαντούχος είσαι, πρέπει να περάσεις από αυτή τη διαδικασία μάθησης. Εάν δεν μπορείς να το κάνεις, θα «χάσεις» τη rookie σεζόν σου".

Επόμενο άρθρο »

Marc Marquez: O Valentino είναι ο αναβάτης που με έχει ενθουσιάσει πιο πολύ

« Προηγούμενο άρθρο

Καλύτερος αθλητής της Murcia για το 2021 ανακυρήχθηκε ο Acosta

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα