• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Estoril ΕΔ
Στην κορυφή ο Toprak Razgatlioglu
Νέα 20/05/2022 - 19:13

Η πρώτη μέρα δράσης στο Circuito Estoril έφτασε στο τέλος της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM 2022. Στην κορυφή βρέθηκε ο Toprak Razgatlioglu που ήταν ταχύτερος από τους υπολοίπους για λίγο λιγότερο από δύο δέκατα του δευτερολέπτου.

Μετά την πτώση του στον δεύτερο αγώνα του Assen, ο Toprak Razgatlioglu επανήλθε με στυλ την Παρασκευή στο Estoril. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής  του 2021 ξεπέρασε τα όρια όπως πάντα και κατέλαβε την πρώτη θέση στους συνδυασμένους χρόνους αφού ήταν δεύτερος το πρωί, με 1'36.290. Με πολλά «νέα πράγματα» στη μοτοσυκλέτα του Toprak, ο Τούρκος αναβάτης, ο οποίος δεν έχει τερματίσει ποτέ εκτός βάθρου στο Estoril, θα είναι ένα από τα φαβορί του Σαββατοκύριακου. Ο ομόσταυλός του, Andrea Locatelli, ήταν μέσα στην πρώτη εξάδα των ΕΔ2 και, όντας τέταρτος στις ΕΔ, βρέθηκε στην έκτη θέση των συνδυασμένων χρόνων.

Για τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος, Alvaro Bautista, η συνέπεια ήταν το ζητούμενο της ημέρας. Τρίτος κατά τις ΕΔ1 και μετά δεύτερος το απόγευμα, ο Ισπανός ήταν σε καλή φόρμα καθώς πήγε στο Estoril με την Ducati για πρώτη φορά. Μετά από ένα απογοητευτικό πρωινό, ο ομόσταυλός του, Michael Ruben Rinaldi, ανέβηκε από τη 14η θέση στην πρώτη πεντάδα των ΕΔ2. Στους συνδυασμένους χρόνους, ο Bautista ήταν δεύτερος και ο Rinaldi πέμπτος.

Ο Garrett Gerloff έφτασε στην κορυφή των ΕΔ1 πριν τερματίσει τρίτος στις ΕΔ2, φτάνοντας στην τρίτη θέση των συνδυασμένων χρόνων. Ο Αμερικανός αναβάτης πήρε δύο βάθρα στο Estoril το 2020 και ήταν στον αγώνα για το βάθρο και πέρυσι, ενώ ο επόμενος μη εργοστασιακός αναβάτης ήταν ο Loris Baz στην όγδοη θέση, ο κορυφαίος αναβάτης της BMW καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο Γάλλος βρισκόταν λίγο περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον Razgatlioglu, ενώ συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα άλλος ένας δορυφορικός αναβάτης, ο Lucas Mahias.

Μετά από δυσκολία στις ΕΔ1, η Kawasaki επανήλθε κάπως το απόγευμα, με τον Jonathan Rea  να προηγείται στο μεγαλύτερο μέρος των ΕΔ2. Όντας πέμπτος στις ΕΔ1, ο Rea ξεκίνησε δυναμικά στις ΕΔ2 και κράτησε την πρώτη θέση για το μεγαλύτερο μέρος, ενώ χρησιμοποίησε επίσης το πίσω ελαστικό SC0, στο δρόμο του για την τρίτη θέση των ΕΔ2. Ωστόσο, δεν ήταν όλα θετικά για την Kawasaki καθώς ο Alex Lowes ζορίστηκε στις απογευματινές δοκιμές. Στους συνδυασμένους χρόνους, ο Rea ήταν τέταρτος και ο Lowes 11ος.
 

Ήταν μια καλή ημέρα έναρξης του Σαββατοκύριακου για τη Honda, καθώς ο Xavi Vierge ήταν στην έβδομη θέση στις ΕΔ2, μπροστά από τον ομόσταυλό του, Iker Lecuona, ο οποίος ήταν ένατος στην ίδια περίοδο. Τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζονται στους συνδυασμένους χρόνους, με τον Vierge λίγο λιγότερο από ένα δέκατο πιο γρήγορο από τον Lecuona, ο οποίος κάνει το ντεμπούτο του στο Circuito Estoril.

Για τη BMW, η μέρα ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο, καθώς ο Michael van der Mark έπεσε στην έξοδο της 10ης στροφής και υπέστη κάταγμα στο δεξιό μηριαίο οστό, αποκλείοντάς τον για το υπόλοιπο του Σαββατοκύριακου. Ο Scott Redding ήταν λίγο έξω από την πρώτη δεκάδα στην 12η θέση.

Επόμενο άρθρο »

WSSP300: Στο 1.1'' ο Γ.Περιστεράς στο Εστορίλ

« Προηγούμενο άρθρο

Marc Marquez: O Valentino είναι ο αναβάτης που με έχει ενθουσιάσει πιο πολύ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα