• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello: Moto3 KAT
Pole position για τον Deniz Öncü
Νέα 28/05/2022 - 15:07

Ο Deniz Öncü της Red Bull KTM Tech3 πήρε την τρίτη pole position της καριέρας του στο Gran Premio d'Italia Oakley αφού ο Dennis Foggia δεν μπόρεσε να διατηρήσει την κυριαρχία που επέδειξε κατά τις ελεύθερες δοκιμές. Ο Foggia είχε βέβαια μεγάλο ρόλο στην μάχη της pole position, αλλά αυτό συνέβη επειδή ήταν ο Ιταλός που έδωσε το αποφασιστικό slipstream στον Öncü. Ο Foggia εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη σειρά, αλλά θα ξεκινήσει από την τρίτη θέση, πίσω από τον Öncü και τον Daniel Holgado που σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση με έναν πολύ καλό τελευταίο γύρο. 

Υπάρχουν ίσως λίγες πίστες στο ημερολόγιο όπου το slipstream είναι πιο σημαντικό από το Mugello, ιδιαίτερα στην Moto3, και αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο John McPhee βρέθηκε στην πρώτη θέση στα πρώτα στάδια των ΚΑΤ2, με χρόνο 1:57.299 . Ο Foggia από την άλλη, όπως κάνει συνήθως, έκανε τους γύρους του μόνος του και κατάφερε να βρεθεί στην δεύτερη θέση τα τελευταία λεπτά με 1:57.367.

Στη συνέχεια, στον επόμενο γύρο, ο Foggia κατάφερε να ξεπεράσει τον Σκωτσέζο αναβάτη, σημειώνοντας χρόνο 1:57.168. Δυστυχώς για το «πύραυλο τσέπης», είχε τον Öncü κοντά του και ο Τούρκος αναβάτης χρησιμοποίησε το slipestream για να κάνει 1:56.811. Με την καρό σημαία να κυματίζει, ο Foggia βελτίωσε τον χρόνο του σε 1:57.094, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετά καλό για να περάσει τον αναβάτη της Tech3, ούτε ήταν αρκετά καλό για να κρατηθεί στη δεύτερη θέση όταν ο Holgado πέρασε την γραμμή με ένα τρενάκι μοτοσυκλετών για να πετύχει ένα 1:56.908.

Καθώς τα πρώτα σύννεφα άρχισαν να μαζεύονται πάνω από το Mugello, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Moto3, Sergio Garcia, πήρε την τέταρτη θέση, μπροστά από τον ομόσταυλό του, Izan Guevara. Μαζί τους στην δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα είναι ο John McPhee, χάρη στον πρώτο γρήγορο γύρο του, με τον Diogo Moreira να ηγείται της τρίτης σειράς, μπροστά από τον Riccardo Rossi και τον Ryusei Yamanaka, ο οποίος πέρασε πρώτος από τις ΚΑΤ1.


Ο Jaume Masia, ο οποίος ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τον Foggia, θα προσπαθήσει να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος από τη 10η θέση στο grid, με τους Tatsuki Suzuki και Lorenzo Fellon (που ήταν τρίτος στις ΚΑΤ1) επίσης στην τέταρτη σειρά. Οι άλλοι δύο αναβάτες που προήλθαν από τις ΚΑΤ1, ήταν οι Matteo Bertelle και ο David Muñoz, που στην πρώτη του εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 15η θέση. O Alberto Surra είχε μια πτώση στην πέμπτη στροφή στον γύρο εξόδου του στις ΚΑΤ1 και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο για περαιτέρω έλεγχο. 

Επόμενο άρθρο »

Mugello: MotoGP ΕΔ4

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello: Moto2 ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα