• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK Misano: ΕΔ
Ταχύτερος ο Bautista με 12 αναβάτες στο ίδιο δευτερόλεπτο
Νέα 10/06/2022 - 18:43

Η δράση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike MOTUL FIM 2022 μεταφέρθηκε στο Misano World Circuit «Marco Simoncelli» για τον τέταρτο γύρο της σεζόν, τον Γύρο Pirelli Emilia-Romagna, με άφθονη δράση ήδη την πρώτη μέρα. Ξεκινώντας στην κορυφή των φύλλων χρόνου, ο Alvaro Bautista ήταν ταχύτερος την πρώτη μέρα, ξεσηκώνοντας τους οπαδούς της Ducati στην έδρα των Ιταλών, αλλά θα έχει πολλούς αντιπάλους πίσω του που προσπαθούν να προηγηθούν σε όλη τη διάρκεια το Σαββατοκύριακο.


Ο Bautista, ο οποίος κέρδισε στο Misano το 2019 για την Ducati, έφτασε στην κορυφή λίγο περισσότερο από 10 λεπτά πριν το τέλος, με τις επιθέσεις των αναβατών να γίνονται τα τελευταία 5 λεπτά. Στο τέλος, ο Bautista ήταν στην κορυφή και ιδιαίτερα δυνατός στο δεύτερο μισό της πίστας. Στην άλλη πλευρά του γκαράζ, ο τοπικός ήρωας, MIchael Ruben Rinaldi ήταν μέσα στην πρώτη πεντάδα όλη την ημέρα πριν τερματίσει στην τέταρτη θέση στους συνδυασμένους χρόνους.

Με στόχο την πρώτη νίκη της σεζόν, ο Toprak Razgatlioglu ήταν η ταχύτερη Yamaha. Ο Razgatlioglu ήταν σταθερά πιο γρήγορος από τους αντιπάλους του στο πρώτο μισό του γύρου, αλλά έχανε χρόνο από τον Bautista στον τελικό τομέα. Παρόλα αυτά, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 έκανε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της Παρασκευής. Ο ομόσταυλός του, Andrea Locatelli, ήταν πολύ δυνατός στις ΕΔ1, καθώς κατέλαβε τη δεύτερη θέση πίσω από τον Razgatlioglu, αλλά δεν βελτίωσε τον πρωινό του χρόνο το απόγευμα όταν ανέβηκαν οι θερμοκρασίες, τερματίζοντας τελικά στην 10η θέση και όντας ο μόνος αναβάτης που δεν βελτίωσε τον χρόνο του στις ΕΔ2.


Η προσπάθεια της Kawasaki ήταν δυνατή με τον Jonathan Rea να βρίσκεται σε καλή φόρμα καθ' όλη τη διάρκεια των ΕΔ2 φτάνοντας αμέσως στο 1:34.134. Ο Rea έχει κερδίσει οκτώ φορές στη συγκεκριμένη πίστα– συμπεριλαμβανομένης της πρώτης νίκης στην καριέρα του – και δούλεψε σκληρά σε όλη τη διάρκεια της περιόδου δοκιμών. Ο Alex Lowes ήταν μέσα στην πεντάδα για το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου καθώς συνεχίζει την πρόοδό του. Στο τέλος της ημέρας, ο Rea ήταν τρίτος και ο Lowes έβδομος.

Υπήρξε μια καλή παρουσία των δορυφορικών αναβατών στην πρώτη εξάδα, καθώς ο Philipp Oettl κατάφερε να είναι πέμπτος στην επιστροφή του στη δράση στα WorldSBK. Έχοντας υποστεί κάταγμα της κλείδας στο Estoril, ο Oettl φαίνεται ότι είναι σε έναν ακόμη δυνατό γύρο αυτό το Σαββατοκύριακο, όπου θα προσπαθήσει να βρεθεί στην πρώτη εξάδα. Ο Garrett Gerloff κατέκτησε την έκτη θέση στους συνδυασμένους χρόνους, με 44 γύρους όλη την ημέρα, περισσότερους από οποιονδήποτε άλλον.

Μια θετική πρώτη ημέρα είχε και η Honda, με τους  Iker Lecuona και Xavi Vierge να έρχονται από μια δοκιμή στη Suzuka μεταξύ Estoril και Misano. Ο Lecuona ήταν στην πρώτη εξάδα των ΕΔ1, αλλά στους συνδυασμένους χρόνους βρέθηκε στην έβδομη θέση. Ο Vierge επίσης δεν μπόρεσε να επαναλάβει τον ρυθμό που είχε στις ΕΔ1, όπου τερμάτισε έβδομος, καθώς ήταν μόλις 11ος στους συνδυασμένους. 


Η μέρα της BMW δεν ήταν η πιο λαμπρή καθώς ξεκίνησε με ένα πρόβλημα ηλεκτρονικών για τον Scott Redding, προτού ο Βρετανός τελικά βρεθεί στο περιθώριο της πρώτης δεκάδας, στην ένατη θέση των συνδυασμένων χρόνων. με μια δυνατή εμφάνιση στις ΕΔ2 που βλέπει τον Redding να οδεύει προς το Σάββατο με λίγο περισσότερο από οκτώ δέκατα διαφορά από τον Bautista στην κορυφή.

Επόμενο άρθρο »

H Repsol κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

« Προηγούμενο άρθρο

Ένα αστέρι εν τη γενέσει;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα