• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mir: Έχουμε πολλά προβλήματα στην ομάδα για να κοιτάξουμε αυτά της Honda
Στον αγώνα κάναμε λάθος επιλογή ελαστικού
Νέα 21/06/2022 - 15:13

Με τη Suzuki να εγκαταλείπει τα MotoGP στο τέλος της σεζόν του 2022, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2020, Joan Mir, θα έμενε χωρίς θέση στο grid για την νέα χρονιά.

Ο Mir είναι πλέον σχεδόν βέβαιο ότι θα ενταχθεί στην εργοστασιακή ομάδα της Honda την επόμενη σεζόν μαζί με τον Marc Marquez, με τον Pol Espargaro να πλησιάζει στην επιστροφή στην KTM και στην Tech 3.

Από τότε που ανακοίνωσε την απόφασή της να εγκαταλείψει τα MotoGP, οι αναβάτες της Suzuki δεν έχουν τερματίσει (κανείς από τους δύο) στα τρία από τα τέσσερα τελευταία Grand Prix - συμπεριλαμβανομένου του πιο πρόσφατου στη Γερμανία, όπου ο Mir έπεσε νωρίς και ο Alex Rins δεν συμμετείχε τελικά στον αγώνα λόγω του τραυματισμού του στην Βαρκελώνη.

Η κοιλιά αυτή της Suzuki συνέπεσε με το χειρότερο αποτέλεσμα της Honda τα τελευταία 40 χρόνια, όταν δεν κατάφερε κανένας αναβάτης της να πάρει βαθμούς  το Σαββατοκύριακο στη Γερμανία για πρώτη φορά μετά το γαλλικό GP του 1982.

Καθώς φαίνεται λοιπόν ότι θα μεταπηδήσει από τη μια δύσκολη κατάσταση στην άλλη, πηγαίνοντας στην Honda τον επόμενο χρόνο, ο Mir είπε την Κυριακή: "Έχουμε πολύ σοβαρά πρβλήματα στην ομάδα μας για να κοιτάξουμε αυτά της Honda. Δεν είναι ότι περνάμε υπέροχα. Προφανώς ούτε αυτοί περνούν καλά».

Ο Mir παραπονέθηκε για την επιλογή του πίσω ελαστικού για το γερμανικό  GP, καθώς διάλεξε το σκληρό έναντι του μεσαίου, κάνοντας την αλλαγή την τελευταία στιγμή, στην σχάρα εκκίνησης. 

Αυτό τελικά οδήγησε σε ένα αργό ξεκίνημα στον αγώνα, καθώς το σκληρό ελαστικό χρειαζόταν μερικούς γύρους για να φτάσει στην σωστή θερμοκρασία, και όταν αυτό έγινε ο Mir βρισκόταν εκτός δεκάδας. 

Παλεύοντας με τον Miguel Oliveira στην πρώτη στροφή στον τέταρτο γύρο, ο Πορτογάλος αναβάτης ώθησε τον Mir να βγει λίγο εκτός γραμμής, στο βρόμικο μέρος της πίστας, όπου και έπεσε. 

"Μάλλον δεν πήραμε τη σωστή απόφαση σχετικά με το πίσω ελαστικό", πρόσθεσε ο Mir. "Πάντα εμπιστεύομαι τις συμβουλές που μου δίνει η ομάδα".

"Στην πτώση πλησίασα πολύ τον Oliveira όταν περνούσα από τη στροφή και αυτό με έκανε να χάσω λίγο τη γραμμή".

Επόμενο άρθρο »

O Rins σε συνομιλίες με την LCR

« Προηγούμενο άρθρο

Michelin - Sachsenring: Γρήγορος ρυθμός παρά τη ζέστη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα