• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Alvaro Bautista συνεχίζει με την Ducati για την σεζόν του 2023
Νέα 29/06/2022 - 14:58

Η ομάδα Aruba.it Racing - Ducati είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επέκταση του συμβολαίου για τον Alvaro Bautista, ο οποίος θα οδηγήσει ξανά την επίσημη μοτοσυκλέτα Ducati Panigale V4R τη σεζόν 2023.

Αφού έγινε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία των 125cc το 2006 με 8 νίκες και συνολικά 14 βάθρα, ο Alvaro Bautista έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 250cc τις επόμενες τρεις σεζόν, σημειώνοντας 8 νίκες και συνολικά 24 βάθρα.


Ο Ισπανός αναβάτης - γεννημένος στο Talavera de la Reina (Τολέδο, Ισπανία) στις 21 Νοεμβρίου 1984 - βρέθηκε στα MotoGP το 2010 (σημείωσε τρία βάθρα μεταξύ 2012 και 2014) πριν ανέβει στην Ducati Desmosedici GP τις σεζόν 2017 και 2018.


Στην πρώτη του σεζόν στα WordSBK (2019) με την Panigale V4R της ομάδας Aruba.it Racing - Ducati, πέτυχε 16 νίκες (24 συνολικά βάθρα), τερματίζοντας δεύτερος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Μετά από δύο χρόνια με άλλον κατασκευαστή (Honda), ο Bautista επιστρέφει στην ομάδα Aruba.it Racing - Ducati στην αρχή της σεζόν 2022. Με τέσσερις γύρους από τους δώδεκα να έχουν ήδη διεξαχθεί, ο Ισπανός αναβάτης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbikes με 220 βαθμούς.

Stefano Cecconi (Team Principal Aruba.it Racing - Ducati).


"Πάντα πίστευα στον Alvaro από αθλητική άποψη και είχαμε πάντα μια πολύ καλή προσωπική σχέση, ακόμα και όταν οι δρόμοι μας χώρισαν προσωρινά. Όταν αποφασίσαμε να στοιχηματίσουμε ξανά σε αυτόν το περασμένο καλοκαίρι, κάποιοι χαρακτήρισαν αυτή την κίνηση ένα πολύ επικίνδυνο στοίχημα, αλλά υπήρχε η πεποίθηση και από τις δύο πλευρές ότι κάναμε τη σωστή επιλογή: τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την απόφασή μας και μας κάνουν χαρούμενους. Αυτός είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο είμαστε χαρούμενοι που συνεχίζουμε τη σχέση μας με τον Alvaro για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα. Ήδη από αύριο, επιστρέφουμε στη δουλειά για να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους επόμενους αγώνες. Η σεζόν είναι ακόμα μεγάλη και ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να μειώσουμε την προσπάθειά μας".

Luigi Dall'Igna (Γενικός Διευθυντής Ducati Corse)


"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί με τον Bautista το 2023. Όπως και στη σεζόν του 2019, έτσι και φέτος, ο Alvaro ήταν αμέσως ανταγωνιστικός με τη μοτοσυκλέτα μας, ξεκινώντας από τις χειμερινές δοκιμές.Τώρα κάνει, χωρίς να αποτελεί έκπληξη, μια υπέροχη σεζόν, αγωνιζόμενος έξυπνα για τον Παγκόσμιο Τίτλο. Είναι ένας ακριβής αναβάτης, εύκολος να δουλέψεις μαζί του: το φανταστικό του στυλ οδήγησης δεν είναι μόνο ευχάριστο στην τηλεόραση, αλλά πάνω απ' όλα είναι το κλειδί του για την πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της Panigale V4 R. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε πολλούς σημαντικούς στόχους".

Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati #19)


"Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να συνεχίσω τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμη με την ομάδα Aruba.it Racing - Ducati, η οποία αντιπροσωπεύει μια οικογένεια για μένα. Πάντα ένιωθα καλά με αυτήν την ομάδα και από τότε που επέστρεψα, τα συναισθήματα ήταν ακόμα πιο θετικά από ό,τι στη σεζόν του 2019. Όταν κάτι λειτουργεί τόσο καλά, μπορούμε μόνο να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, κοιτάζοντας μπροστά. Νιώθω ότι είμαι ακόμα στην κορυφή, νιώθω ότι μπορώ ακόμα να δώσω πολλά. Σωματικά και πνευματικά νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Είμαι επίσης στην ευχάριστη θέση να συνεχίσω να συνεργάζομαι με τη Ducati, ένα πολύ σημαντικό εργοστάσιο, προσανατολισμένο στην τεχνολογία, που πάντα αναζητά ανάπτυξη: το να είσαι μέρος αυτού του έργου, αυτής της ομάδας είναι κάτι απίστευτο σε προσωπικό επίπεδο".

Επόμενο άρθρο »

MiniGP Cup: 1ος γύρος, 26 Iουνίου, Μέγαρα

« Προηγούμενο άρθρο

Τρεις νίκες σε μια ημέρα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα