• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK Donington Park: Πρώτος Αγώνας
Άνετη νίκη Razgatlioglu, πτώση για τον Bautista
Νέα 16/07/2022 - 17:42

Ο πρώτος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MOTUL FIM Superbike του Prosecco DOC UK Round ήταν μια δραματική υπόθεση γεμάτη μάχες για όλες τις θέσεις στο Donington Park, καθώς ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021, Toprak Razgatlioglu, κέρδισε για 6,3 δευτερόλεπτα για να φτάσει στην πρώτη του νίκη (εκτός αγώνα superpole) της σεζόν του 2022. Αυτό σημαίνει ότι ο Razgatlioglu είναι τώρα 54 βαθμούς πίσω από τον Alvaro Bautista στην κατάταξη του Πρωταθλήματος μετά την πτώση του τελευταίου.


Ο Razgatlioglu έστριψε πρώτος και μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη μάχη μεταξύ του Jonathan Rea και του ομόσταυλού του, Alex Lowes στα πρώτα στάδια για να ανοίξει μια διαφορά, πριν ο Rea και ο Bautista παλέψουν μεταξύ τους για τη δεύτερη θέση στο μεσαίο στάδιο του αγώνα.


Ο Rea αρχικά βρέθηκε στην πέμπτη θέση στον πρώτο γύρο, πριν επιστρέψει στην δεύτερη. Έφτασε πίσω από τον Bautista στον 7ο γύρο καθώς το ζευγάρι πάλευε, με τον Rea να κάνει μια κίνηση στον Bautista στον 8ο γύρο. Στη συνέχεια ο Bautista πέρασε ξανά τον Rea στον 12ο γύρο στην ένατη στροφή, με τον Rea να απαντάει αμέσως. Όμως ο Bautista είχε ρυθμό και επανέλαβε την κίνηση στην 12η στροφή του 14ου γύρου, μένοντας μπροστά αυτή την φορά. Η χαρά του αναβάτη της Ducati ωστόσο δεν θα κρατούσε πολύ, καθώς ο Bautista έπεσε στην ίδια στροφή δύο γύρους αργότερα και αποσύρθηκε από τον αγώνα.


Μπροστά ο Razgatlioglu έφτασε με μεγάλο προβάδισμα (6,3 δευτερόλεπτα) στην γραμμή του τερματισμού, για να πάρει την 20η νίκη της καριέρας του και την 97η νίκη της Yamaha. Ο Rea έμεινε σε μια μοναχική δεύτερη θέση, κατακτώντας το 500ο βάθρο της Kawasaki στα Superbikes. Στo Πρωτάθλημα, ο Rea έφτασε μόλις 16 βαθμούς πίσω από τον Bautista.

Η μάχη για την τρίτη θέση ήταν δραματική μεταξύ δύο Βρετανών αναβατών, καθώς ο Lowes πάλεψε με τον Scott Redding. Ο Redding ήταν μπροστά κατά τους περισσότερους γύρους, όμως στα τελευταία στάδια, μετά από πολύ ωραίες μάχες, ο Lowes κατάφερε να περάσει μπροστά και να πάρει το πρώτο του βάθρο για το 2022, με τον Redding ( ο οποίος έτρεχε με το νέο ψαλίδι της BMW) να μένει στην τέταρτη θέση. 


Ο Axel Bassani τερμάτισε ως ο καλύτερος ανεξάρτητος αναβάτης στον πρώτο αγώνα, παίρνοντας την πέμπτη θέση, ενώ ήταν και ο καλύτερος αναβάτης της Ducati, καθώς κράτησε πίσω του τον Michael Ruben Rinaldi.

Ο Garrett Gerloff πραγματοποίησε άλλη μια καλή εμφάνιση καθώς τερμάτισε στην έβδομη θέση, ισοφαρίζοντας το καλύτερο αποτέλεσμα του της σεζόν μέχρι στιγμής. Ο Gerloff πέρασε τον Iker Lecuona στον τελευταίο γύρο με τον Ισπανό rookie να τερματίζει στην όγδοη θέση, σχεδόν 7,5 δευτερόλεπτα μακριά από τον Loris Baz στην ένατη και τον Andrea Locatelli στην δέκατη.

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Έμαθα τα περισσότερα από τον Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Ducati: Δεν θα δίνουμε εντολές ομάδας στους αναβάτες μας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα