• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μεγάλη νίκη για τον Dennis Foggia!
Πτώσεις για τους Sergio Garcia και Izan Guevara
Νέα 07/08/2022 - 14:50

Ο Dennis Foggia πήρε την πρώτη του νίκη μετά το Grand Prix της Ινδονησίας σε μια απίστευτα σφιχτή μάχη στην Moto3 στο Monster Energy British Grand Prix, με τους δύο πρώτους στην βαθμολογία, Sergio Garcia και Izan Guevara να πέφτουν. Ο Jaume Masia είχε μια τρομερή ανάκαμψη ξεκινώντας από την 21η θέση για να τερματίσει δεύτερος και πέρασε για λίγο τον Deniz Öncü ο οποίος πήρε την τρίτη θέση και το πρώτο του βάθρο για την σεζόν του 2022.

Ο εναρκτήριος γύρος ήταν γρήγορος και ξέφρενος καθώς αρκετοί αναβάτες έπαιρναν εναλλάξ το προβάδισμα. Ο Guevara, ο Ryusei Yamanaka, ο κάτοχος της pole position, Diogo Moreira και ο Öncü ξεκίνησαν δυνατά και για λίγο προηγήθηκαν, αλλά ήταν ο Guevara που όρμησε στην πρώτη στροφή του 2ου γύρου για να οδηγήσει τον αγώνα.

Ο τοπικός ήρωας, John McPhee, σημείωσε μεγάλη πρόοδο από νωρίς για να φτάσει στην τέταρτη θέση, έχοντας ξεκινήσει 10ος, με τον 8ο στην σχάρα εκκίνησης, Tatsuki Suzuki,  να ανεβαίνει επίσης και να βρίσκεται μέσα στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, Sergio Garcia, βρισκόταν πιο πίσω, στα χαμηλότερα άκρα της πρώτης δεκάδας.


Ένα μεγάλο γκρουπ 20 αναβατών είχε σχηματιστεί και το προβάδισμα, καθώς και οι πιο πίσω θέσεις, άλλαζαν γύρο με γύρο. Ο Foggia, με οκτώ γύρους να απομένουν, βρέθηκε μπροστά και έκανε την μεγαλύτερη διαφορά που είδαμε (0,6 δευτερόλεπτα), με τον ομόσταυλό του, Suzuki, να ενεργεί ως το ανασταλτικό μπλοκ στη δεύτερη θέση. Ο David Muñoz ανέβηκε ξανά στην πρώτη πεντάδα αφού εξέτισε την ποινή του μεγάλου γύρου του καθώς ο Guevara και ο McPhee βρέθηκαν πίσω στη 10η και 11η θέση, με τον Garcia στην 8η.

Με τέσσερις γύρους να απομένουν, το αποτέλεσμα φαινόταν ακόμα αβέβαιο και πολλοί αναβάτες θα μπορούσαν να φτάσουν στην κορυφή. Ο Garcia ήταν έκτος, πολύ μπροστά από τον Guevara, ο οποίος ήταν ένατος, αλλά λιγότερα από δύο δευτερόλεπτα χώριζαν την πρώτη 16άδα. 


Με τρεις γύρους να απομένουν, ο Ivan Ortola προηγήθηκε για πρώτη φορά, αλλά τον κατάπιαν αμέσως φτάνοντας στην ευθεία Hangar. Μετά, ακολούθησε το τεράστιο δράμα. Ο Ayumu Sasaki έκανε λάθος φρενάρισμα και χτύπησε από πίσω τον Garcia στην 13η στροφή με τους δύο αναβάτες να πέφτουν σε ένα περιστατικό ολόιδιο με την σύγκρουση Sasaki και Migno στην Ινδονησία. Ο Sasaki απομακρύνθηκε με φορείο και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο, με τον Ιάπωνα αναβάτη να έχει τις αισθήσεις του, ενώ ο Garcia ανέβηκε πάλι στην μοτοσυκλέτα, αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει τον αγώνα. 


Προχωρώντας στον τελευταίο γύρο, ο Öncü ήταν ο κορυφαίος και ακολουθούσαν οι Muñoz και Ortola, με τον Guevara 7ο. Στη συνέχεια, ο Masia πήρε το προβάδισμα, αλλά σχεδόν αμέσως προσπεράστηκε από τον Foggia. Στη συνέχεια, το χάος έφτασε στην στροφή Stowe. Ο Ortola ακούμπησε στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του Öncü, με αποτέλεσμα ο νεαρός Ισπανός να πέσει και να συμπαρασύρει τον Guevara που ερχόταν από την εξωτερική, ενώ λίγο πιο πίσω ο Suzuki είχε επαφή με άλλον αναβάτη και έπεσε . Ο Foggia ήταν τώρα πρώτος, με τους Masia, Muñoz και Öncü να ακολουθούν. Στην προτελευταία στροφή ο Muñoz έπεσε από την τρίτη θέση. 


Βγαίνοντας από την τελευταία στροφή, o Foggia μπόρεσε να πάρει μια κρίσιμη νίκη καθώς ο Masia άφησε πίσω τον Öncü.

Ο Kaito Toba ανέβηκε στην τέταρτη θέση μετά το χάος των τελευταίων γύρων, μπροστά από τον Stefano Nepa. Ο Moreira κατέκτησε την έκτη θέση, ενώ πίσω του είχε έναν απογοητευμένο McPhee που έχασε θέσεις στον τελευταίο γύρο. Ο Ryusei Yamanaka πήρε την όγδοη θέση, ενώ την δεκάδα έκλεισαν οι  Andrea Migno και Carlos Tatay.

Μετά από όλα αυτά, η διαφορά μεταξύ Garcia και Guevara παραμένει στους τρεις βαθμούς – αλλά ο Foggia έκλεισε τη διαφορά από την κορυφή. Ο Ιταλός βρίσκεται 42 βαθμούς μακριά από τον κορυφαίο Ισπανό με οκτώ αγώνες να απομένουν. Επόμενος σταθμός: Αυστρία.

Επόμενο άρθρο »

Η νίκη του Bagnaia τον ξαναβάζει στο Πρωτάθλημα!

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα