• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Η νίκη ήταν σημαντική αλλά σκέφτομαι αγώνα αγώνα
Με βοήθησαν οι συμβουλές των Rossi και Stoner
Νέα 08/08/2022 - 10:44

Ο Pecco Bagnaia τερμάτισε τις δοκιμές της Παρασκευής στην 11η θέση, βρίσκοντας ελαφρώς καλύτερο ρυθμό το πρωί του Σαββάτου για να τερματίσει τις ΕΔ3 στην έβδομη θέση πριν κάνει τον πέμπτο καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες.

Έχοντας παλέψει με τα ελαστικά στη δύσκολη πίστα, ζήτησε από τον επί χρόνια μέντορά του ,Valentino Rossi, και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Ducati, Casey Stoner, συμβουλές για το πώς είχαν αντιμετωπίσει το Silverstone, έχοντας κερδίσει έναν αγώνα ο καθένας εκεί.

Ο αναβάτης της Ducati λέει ότι ο Rossi τον βοήθησε «να καταλάβει τη θερμοκρασία με τα ελαστικά», ενώ ο Stoner τον συμβούλεψε πώς να αποκτήσει πρόσφυση στις στροφές.

"Αυτό το Σαββατοκύριακο μίλησα πολύ με τον Valentino, περισσότερο", ανέφερε ο Bagnaia. "Μου είπε πολλά για να καταλάβω καλύτερα την κατάσταση, γιατί το Σαββατοκύριακο είχα λίγους μπελάδες".

"Δεν είναι εύκολο από την πλευρά του γιατί είναι στο σπίτι κοιτάζοντας την οθόνη στην τηλεόραση, αλλά με βοήθησε να καταλάβω τα ελαστικά, να καταλάβω τη θερμοκρασία με τα ελαστικά, με βοήθησε πολύ".

"Όσο για τον Casey, απλώς ρώτησα αν στο παρελθόν είχε κάνει κάτι διαφορετικό σε αυτή την πίστα που τον βοήθησε να είναι πιο ανταγωνιστικός".

"Και σήμερα το πρωί (Κυριακή) μου έστειλε ένα μήνυμα και προσπάθησα να κάνω κάτι με τον τρόπο που είχε κάνει στο παρελθόν και ήταν καλός, αλλά ίσως όχι (δεν ταιριάζει) με το ελαστικό που έχουμε τώρα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, χαίρομαι πολύ που έχω τέτοιους ανθρώπους γύρω μου, στη διάθεσή μου".

Κληθείς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συμβουλή του Stoner, ο Bagnaia πρόσθεσε: "Ήταν εξαιρετικός στο να βρει πρόσφυση στην έξοδο της στροφής και αυτή ήταν η πρότασή του για σήμερα. Προσπάθησα να περιμένω περισσότερο πριν ανοίξω το γκάζι, ήταν λίγο καλύτερα".

"Το πρόβλημα ήταν ότι έκανα ίσως τους υπόλοιπους πέντε ή έξι γύρους, χωρίς πρόσφυση στο πίσω μέρος, οπότε σε αυτό το τελευταίο μέρος του αγώνα χρησιμοποίησα απλώς το στυλ οδήγησης μου επειδή δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω το πίσω ελαστικό".

"Έτσι απλά προσπάθησα να πιέσω πολύ στο φρενάρισμα για να σταματήσω τη μοτοσυκλέτα νωρίτερα, χρησιμοποιώντας μόνο το μπροστινό ελαστικό επειδή το πίσω γλιστρούσε πολύ".

 

Ο Bagnaia βρίσκεται τώρα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 131 βαθμούς – 49 πίσω από τον πρωταθλητή Fabio Quartararo και μόλις 20 πίσω από τον Aleix Espargaro στη δεύτερη θέση.

Παρά το γεγονός ότι έκλεισε τη διαφορά από τους 91 στους 49 βαθμούς σε δύο αγώνες, ο Bagnaia είπε ότι θα ήθελε ακόμα να σκέφτεται αγώνα με αγώνα και αναγνωρίζει το ρόλο που έπαιξε η ποινή μεγάλου γύρου του Quartararo στη νίκη του.

"Ναι σίγουρα, πήρα πολλούς βαθμούς στους δύο τελευταίους αγώνες, αλλά και πάλι δεν θέλω να σκέφτομαι το πρωτάθλημα. Έχουμε χρόνο να το σκεφτούμε".

"Ο επόμενος αγώνας είναι η Αυστρία, θα προσπαθήσω να είμαι ανταγωνιστικός, θα προσπαθήσω να σκεφτώ μόνο την Αυστρία".

"Σήμερα ήταν πολύ σημαντικό να εκμεταλλευτώ το πλεονέκτημα από την ποινή του Fabio και αυτό ήταν το κλειδί, ο Fabio με αυτόν τον μεγάλο γύρο έχασε χρόνο γιατί ξεκίνησε με το μεσαίο πίσω ελαστικό και αν ήταν μπροστά, στην πρώτη θέση, νομίζω ότι θα άνοιγε την διαφορά".

"Αλλά ο Zarco έκλεινε πολύ τις γραμμές του και τελικά ο Fabio έχασε πολλές θέσεις. Έτσι, σίγουρα με το μεσαίο ελαστικό δεν ήταν η καλύτερη κατάσταση για αυτόν".

"Αλλά και ο Aleix χθες είχε μια μεγάλη πτώση και σήμερα δεν ήταν ανταγωνιστικός όπως ήταν ο Maverick και έτσι  είχα μια υπέροχη μέρα όσον αφορά το πρωτάθλημα".

"Η νίκη ήταν το πιο σημαντικό πράγμα γιατί δυσκολευόμουν και είναι η πρώτη φορά φέτος που σε μια δύσκολη κατάσταση κερδίζω. Οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό".

"Στόχος μου είναι πάντα να είμαι ανταγωνιστικός και να κερδίζω αγώνες. Πρέπει να πούμε ότι είχα την τύχη, αλλά την τελευταία φορά, ο Fabio έκανε ένα λάθος, σε αυτή την πίστα είχε μια ποινή, οπότε νομίζω ότι σε κανονικές συνθήκες ο Fabio θα ήταν πάντα μπροστά, όπως εγώ, για να παλέψει μαζί μου".

"Νομίζω ότι αυτός ήταν πιο ανταγωνιστικός, αλλά είχαμε την τύχη που είχε την ποινή. Κάναμε καλή δουλειά, γιατί εκμεταλλευτήκαμε αυτή την κατάσταση. Πάντα παλεύω για να κερδίσω βαθμούς, αλλά θα ήθελα να σκέφτομαι αγώνα με αγώνα, αυτό είναι καλύτερο".

Επόμενο άρθρο »

Viñales: Ποτέ δεν αμφέβαλα για την μεταγραφή μου στην Aprilia

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Δεν δοκιμάσαμε το σκληρό ελαστικό και αυτό ήταν το λάθος μας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα