• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix Espargaro: Θα είναι ένα πολύ σφιχτό Πρωτάθλημα
Η Ducati και ο Bagnaia έκαναν ένα βήμα μπροστά
Νέα 12/08/2022 - 18:57

Ο Fabio Quartararo κατάφερε να αυξήσει το προβάδισμά του μόνο κατά έναν βαθμό από τον Aleix Espargaro στον αγώνα του Silverstone του περασμένου Σαββατοκύριακου, μετά από μια ποινή μεγάλου γύρου που τον έφερε μέσα σε ένα γκρουπ αναβατών, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021 να τερματίζει τελικά όγδοος.

Ένας τραυματίας Aleix Espargaro, μετά την πτώση του κατά τις ΕΔ4, ακολούθησε τον Quartararo στον αγώνα καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα πρόσφυσης, ενώ ο Francesco Bagnaia της Ducati κέρδισε για να μειώσει την διαφορά στους 49 βαθμούς (από 91 που ήταν μετά το γερμανικό Grand Prix τον Ιούνιο).

Με τον Bagnaia να πετυχαίνει διαδοχικές νίκες και να δείχνει πολύ πιο δυνατός στην GP22 από ό,τι στην αρχή της σεζόν, καθώς και με την βελτίωση του Maverick Vinales στη δεύτερη Aprilia, ο Espargaro πιστεύει ότι το Πρωτάθλημα είναι έτοιμο να πάρει φωτιά, καθώς ξεκινήσαμε το δεύτερο μισό μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. 


"Πιστεύω ότι αγώνα με τον αγώνα αν οι Ducati αρχίσουν να βελτιώνονται και είμαι σε θέση να διατηρήσω το υψηλό μου επίπεδο και επίσης ο Maverick είναι σε θέση να βάλει τη μοτοσυκλέτα μου στην κορυφή (να με βοθήσει στους αγώνες), αυτό είναι μεγαλύτερη πίεση για τον επικεφαλής", είπε ο Espargaro.

"Λοιπόν, αυτό είναι καλό για μένα. Νομίζω ότι η Ducati με τον Bagnaia έκαναν πραγματικά ένα μεγάλο βήμα στο πρωτάθλημα. Δεν θα είναι εύκολο για αυτούς γιατί βρίσκονται δύο αγώνες πίσω (από άποψη βαθμών), αλλά έχουν πολλές μοτοσυκλέτες, οπότε μπορούν να κάνουν πολλή ομαδική δουλειά".

"Και τώρα πάμε σε δύο πίστες που είναι καλές για τον Pecco στην Αυστρία και το Misano, οπότε νομίζω ότι όλα είναι ανοιχτά. Λοιπόν, νομίζω ότι θα είναι πολύ, πολύ σφιχτοί οι τελευταίοι οκτώ αγώνες του πρωταθλήματος".

 

Ο Espargaro έλαβε εντολή από τους γιατρούς να ξεκουραστεί για την επόμενη εβδομάδα, αφού διαγνώστηκε με κάταγμα στη φτέρνα τη Δευτέρα που ακολούθησε το βρετανικό GP.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι θα απουσιάζει από το Grand Prix της Αυστρίας του επόμενου Σαββατοκύριακου.

Ο Espargaro παραδέχεται ότι το να κερδίσει τις Ducati στο Red Bull Ring θα είναι «δύσκολο», αλλά ενισχύεται από το ότι το πακέτο της Aprilia είναι γενικά ισχυρό παντού αυτή τη σεζόν.

"Νομίζω ότι φέτος η Aprilia λειτουργεί αρκετά καλά παντού", πρόσθεσε. "Σχεδόν σε κάθε αγώνα έχουμε μια μοτοσυκλέτα στο βάθρο, το οποίο είναι καλό".

"Σίγουρα η Αυστρία είναι μια πολύ καλή πίστα για την Ducati, είναι αρκετά εύκολη γι' αυτήν, έχουν μια πραγματικά ισχυρή μοτοσυκλέτα και θα είναι δύσκολο να την κερδίσεις εκεί. Αλλά αυτό το πρωτάθλημα είναι πολύ ανοιχτό, ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορείς να κερδίσεις, πότε μπορείς να είσαι εκεί και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με έναν αγώνα".

"Πρέπει να είσαι δυνατός ψυχικά, πρέπει να είσαι σταθερός. Δεν είναι ότι ο ένας αγώνας είναι τέλειος, ο άλλος είναι μια καταστροφή. Πρέπει να είσαι σταθερός παντού, οπότε ελπίζω να παλέψω ξανά για το βάθρο στην Αυστρία".

Επόμενο άρθρο »

Ένας Έλληνας μάχεται στις κορυφαίες διοργανώσεις karting

« Προηγούμενο άρθρο

Rins: Έχασα εντελώς το κράτημα πίσω

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα