• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τί περιμένουμε να δούμε στο Red Bull Ring;
Νέα 17/08/2022 - 15:03

Πριν από μερικούς αγώνες, ο Fabio Quartararo άρχιζε να γίνεται το φαβορί για την κατάτκτηση του Πρωταθλήματος του 2022, αλλά από το λάθος του στο Assen και μετά από έναν πιο σκληρό αγώνα στο Silverstone (και τους δύο κέρδισε ο Francesco Bagnaia) η δυναμική έχει σίγουρα αλλάξει. Τώρα το paddock κατευθύνεται προς το Red Bull Ring, μια πίστα παραδοσιακά ευνοϊκή προς την Ducati, και θα μπορούσε να είναι άλλη μια κομβική ευκαιρία για τον Bagnaia για να συνεχίσει να μειώνει την διαφορά στην βαθμολογία.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα νέο chicane που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι αναβάτες, και αυτό αφήνει πίσω τα ρεκόρ γύρων που έχουν επιτευχθεί και προσθέτει μια επιπλέον πρόκληση στο Σαββατοκύριακο που ακολουθεί. Ωστόσο, η πίστα έχει δει πολλές νίκες για την Ducati και για διαφορετικούς αναβάτες, επομένως το ιταλικό εργοστάσιο παραμένει το φαβορί. Με τον Bagnaia σε φόρμα, τον Jack Miller να έρχεται ​​από βάθρο, τον Jorge Martin ήδη νικητή στην πίστα και τον Enea Bastianini να επιστρέφει στη μάχη στο Silverstone, υπάρχει μια μακρά λίστα με ελπίδες. Και δεν σταματά εκεί, με τους Johann Zarco και Marco Bezzecchi να είναι επίσης γρήγοροι και να μπορούν να παίξουν κάποιον ρόλο την Κυριακή. 


Ένα άλλο εργοστάσιο που θέλει να διατηρήσει την πίεση στην Quartararo είναι η Aprilia. Ο Aleix Espargaro δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την 8η θέση του Quartararo στο Silverstone καθώς τερμάτισε ένατος, αλλά μετά από ένα τεράστιο highside το Σάββατο που τον άφησε να αγωνίζεται με τραυματισμό, ήταν μια εξαιρετική απόδοση για τον αναβάτη της Aprilia που έχασε μόνο έναν βαθμό σε σχέση με τον Γάλλο. Και υπήρχε ακόμα μια Aprilia στο βάθρο...

Μετά από δύο συνεχόμενους τερματισμούς στο βάθρο και μόλις τέσσερα δέκατα μακριά από τον Bagnaia στο Silverstone, ο Maverick Viñales δείχνει να κάνει συνεχώς βήματα βελτίωσης. Η τάση λέει ότι το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η νίκη, αλλά τα MotoGP απέχουν πολύ από το να είναι μια απλή μαθηματική εξίσωση. Μπορεί ο Top Gun να πάρει την πρώτη του νίκη με την Aprilia στο 200ο Grand Prix του; 

 
Εν τω μεταξύ, η KTM αγωνίζεται στην πίσω αυλή της και θα έχει μεγάλους στόχους για το Σαββατοκύριακο. Μια πολύ σκληρή σεζόν συνεχίζεται, αλλά υπήρξαν σταθερές κινήσεις προς τα εμπρός και τόσο ο Brad Binder όσο και ο Miguel Oliveira έχουν κερδίσει σε αυτή την πίστα. Με τις κερκίδες γεμάτες πορτοκαλί και ένα νέο σικέιν για όλους, θα καταφέρουν οι ΚΤΜ να βρεθούν πάλι στο βάθρο, για πρώτη φορά μετά την Ινδονησία; Σίγουρα θα πιέσουν στα άκρα για να προσπαθήσουν να μπουν σε αυτή τη μάχη.

Για την Tech3 Factory Racing Team είναι επίσης ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο καθώς οι rookies, Remy Gardner και Raul Fernandez, αγωνίζονται για να συνεχίσουν να μαζεύουν βαθμούς και να εξελίσσονται - και ο Pit Beirer είπε επίσης πρόσφατα ότι θα λάβουμε μια ανακοίνωση για αναβάτη της Tech3 για το 2023 αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η Suzuki θα θέλει να κάνει ένα βήμα μπροστά στο Red Bull Ring. Το εργοστάσιο της Hamamatsu έχει καλή απόδοση στην Αυστριακή πίστα και ο Joan Mir ακόμη περισσότερο, με το Red Bull Ring να είναι το σκηνικό της πρώτης του νίκης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Μoto3. Για τον Alex Rins το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε για το Silverstone και ο #42 πέρασε μεγάλο μέρος του αγώνα μπροστά, αλλά έχασε ρυθμό στα τελευταία στάδια, έχοντας πιέσει πολύ στην αρχή. Οι κατατακτήριες εξακολουθούν να αποτελούν πρόκληση τόσο για τη Suzuki όσο και για την KTM, με τους αναβάτες τους να κάνουν συχνά την επίθεσή τους την Κυριακή. 


Τέλος, για τη Honda υπάρχουν μερικά μεγάλα νέα: ο Marc Marquez θα επιστρέψει στο paddock. Ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν αγωνίζεται ξανά ακόμα, αλλά θα βρίσκεται στην πίστα, καθώς το ιαπωνικό εργοστάσιο συνεχίζει να επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της νέας RC213V. Κρατώντας ήδη επαφή από το σπίτι, τώρα ο Marquez θα είναι δίπλα στον Stefan Bradl, καθώς στοχεύουν να πάνε την Repsol Honda πιο μπροστά, όπως και ο Takaaki Nakagami που έχει πλέον επωμιστεί μεγάλο μέρος της εξέλιξης. 

Επόμενο άρθρο »

Marc Marquez: Ο Quartararo είναι ο καλύτερος αναβάτης αυτή την στιγμή

« Προηγούμενο άρθρο

Martin: Ελπίζω να "φορέσω" τα κόκκινα σύντομα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα