• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Red Bull Ring: Συνέντευξη τύπου
Τα κυριότερα σημεία
Νέα 18/08/2022 - 20:28

Η δράση στην πίστα του Red Bull Ring (με την νέα διαρρύθμιση) είναι σχεδόν προ των πυλών, αλλά πρώτα είχαμε την συνέντευξη τύπου, όπου ο Fabio Quartararo βρέθηκε με τους Aleix Espargaro, Francesco Bagnaia, Brad Binder και Maverick Viñales για να συζητήσουν τι μπορεί να μας περιμένει αυτό το Σαββατοκύριακο.


Το Red Bull Ring δεν ήταν ποτέ ένα ευνοϊκό έδαφος για τη Yamaha, αλλά ο Quartararo αισθάνεται καλά όταν έρχεται στην Αυστρία. Πριν πέσει η βροχή στο περσινό GP, ο Γάλλος πάλευε για την πρώτη θέση με τις Ducati και τον Marc Marquez, οπότε δεν είναι απαραίτητα μια κακή πίστα για τη Yamaha.

"Αισθάνομαι αρκετά καλά. Στον δεύτερο αγώνα πέρυσι τερματίσαμε στην 7η θέση αλλά πριν τη βροχή παλεύαμε για το βάθρο και τη νίκη. Έχουμε λοιπόν την ταχύτητα, ξέρουμε πόσο κρίσιμο είναι κατά τη διάρκεια του αγώνα για εμάς. Από άποψη ρυθμού δεν είναι κακή πίστα για εμάς, οι προσπεράσεις είναι το σημείο που έχουμε περισσότερη δυσκολία, αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι μια πολύ κακή πίστα για εμάς και νομίζω ότι με το σικέιν θα είναι λίγο καλύτερα", σχολίασε ο Quartararo. 

 
Στην κόκκινη γωνία, o Bagnaia και η Ducati ξέρουν πόσο δυνατοί είναι στα βουνά της Styria. Μόνο η KTM κατάφερε να νικήσει το ιταλικό εργοστάσιο από τότε που το Red Bull RIng επέστρεψε στα MotoGP, και ο Pecco βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα αυτή την στιγμή. Ωστόσο, ο Ιταλός γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν θα είναι εύκολο να επαναλάβει τις προηγούμενες επιτυχίες των αναβατών της Ducati στο Red Bull Ring το 2022.

"Ναι, είναι σίγουρα μια καλή πίστα για εμάς, αποδεικνύουμε κάθε χρόνο ότι η μοτοσυκλέτα μας είναι ανταγωνιστική, αλλά αν δούμε τους τελευταίους αγώνες, περισσότεροι από ένας κατασκευαστές ήταν μπροστά. Πέρυσι πάλευα με τον Marc και τον Fabio για τη νίκη, ανοίξαμε μια διαφορά δύο δευτερολέπτων πριν έρθει η βροχή", είπε ο Pecco.


"Κοιτάζοντας τα χαρακτηριστικά κάθε μοτοσυκλέτας, έχανα χρόνο στον τρίτο τομέα και κέρδιζα χρόνο στον τέταρτο τομέα, η Yamaha κέρδιζε χρόνο στον τρίτο, η Honda ήταν ανταγωνιστική όπως η Ducati. Φέτος όλες οι μοτοσυκλέτες είναι μπροστά γιατί όπως έχουμε δει στους αγώνες όλοι οι κατασκευαστές μπορούν να κερδίσουν. Επίσης με το νέο φέρινγκ έχουμε λιγότερη τελική ταχύτητα, ας δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο αν είμαστε σε καλή φόρμα και αν μπορούμε να παλέψουμε ξανά για τη νίκη".

Το Silverstone δεν ήταν το Σαββατοκύριακο που ήλπιζε ο Aleix Espargaro μετά την τρομακτική πτώση του στις ΕΔ4, αλλά με μια ταχύτατη RS-GP στη διάθεσή του φέτος στην Αυστρία, ο Ισπανός πιστεύει ότι θα επιστρέψει στα καλά αποτελέσματα για να συνεχίσει την πορεία του στο Πρωτάθλημα.

"Το 2022 η RS-GP βελτιώθηκε αρκετά, ειδικά από την πλευρά της αεροδυναμικής και επίσης από την άποψη της καθαρής απόδοσης του κινητήρα η μοτοσυκλέτα ανεβάζει περισσότερες στροφές. Αυτή η πίστα είναι η πιο απαιτητική με μεγάλη διαφορά ως προς τον κινητήρα, αλλά ο κινητήρας του '22 είναι σίγουρα πολύ καλύτερος από ό,τι στο παρελθόν, και επίσης όσον αφορά τα υπόλοιπα μέρη, η φετινή μοτοσυκλέτα είναι πολύ πιο αποτελεσματική, οπότε πιστεύω ότι θα είναι μια καλή πίστα για εμάς", δήλωσε ο Espargaro.

 

Κανείς δεν θα ξεχάσει την ηρωϊκή οδήγηση του Brad Binder το 2021, και όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το αυστριακό εργοστάσιο είναι το μόνο που έχει καταφέρει να κερδίσει την Ducati στην Αυστρία. 

"Φυσικά, αυτό είναι ένα τεράστιο Σαββατοκύριακο για τη Red Bull και την KTM, καθώς είναι ο αγώνας εντός έδρας και το πιο κοντινό που έχω εγώ σε έναν αγώνα εντός έδρας, υποθέτω. Ήταν μια μεγάλη εβδομάδα για εμάς, πολλές απαιτήσεις υπάρχουν ερχόμενοι εδώ και, φυσικά, πολλή συγκέντρωση", είπε ο Binder.

 "Λοιπόν, είναι συναρπαστικό να επιστρέφω στην μοτοσυκλέτα εδώ, αύριο το πρωί. Γενικά, αυτή η πίστα ήταν πάντα καλή για εμάς, ποτέ στα προκριματικά, αλλά πάντα στον αγώνα, φαίνεται να κάνουμε κάτι σωστά. Είχα μερικές τέταρτες θέσεις εδώ και μια νίκη πέρυσι. Δεν θέλω να έχουμε μια επανάληψη του περσινού – η νίκη ήταν εξαιρετική, αλλά δεν νομίζω ότι θα είμαι τόσο τυχερός αυτή τη φορά – οπότε ανυπομονώ να ξεκινήσω".

Δύο βάθρα στην σειρά για τον Viñales είδαν τον Ισπανό να ξαναβρίσκει την φόρμα του το 2022, οπότε μπορεί το σερί στο βάθρο να συνεχιστεί στο Red Bull Ring; Ένας χαρούμενος αναβάτης είναι ένας γρήγορος αναβάτης και ο Viñales είναι σίγουρα αισιόδοξος για την πρόσφατη πρόοδο και τον ρυθμό που έχει τόσο αυτός όσο και η ομάδα. 


"Είναι ένα εντελώς διαφορετικό Σαββατοκύριακο, είμαστε πραγματικά συγκεντρωμένοι. Έχουμε έρθει από δύο πολύ καλά Σαββατοκύριακα και θέλουμε να συνεχίσουμε με αυτή τη μάχη στο μέτωπο και για τη νίκη. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης και είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά νιώθουμε πολύ ανταγωνιστικοί. Νομίζω ότι αυτή η πίστα θα ταιριάζει σε εμάς και στο στυλ οδήγησής μου", δήλωσε ο Viñales.

Επόμενο άρθρο »

O Brad Binder θέτει νέο χρόνο - σημείο αναφοράς στην πίστα του Kyalami

« Προηγούμενο άρθρο

KTM: "Κάναμε τα πάντα για να ευχαριστήσουμε τον Fernandez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα