• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Αγωνίστηκα σαν λιοντάρι
Νιώθω ότι είμαι στο καλύτερο επίπεδό μου
Νέα 22/08/2022 - 13:19

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021, Fabio Quartararo, έφτασε μισό δευτερόλεπτο μακριά από τη νίκη στο Red Bull Ring, αφού έκανε μια καθυστερημένη έφοδο που τον έφερε μπροστά από τους Jorge Martin και Jack Miller. Και παρόλο που έχει χάσει περισσότερους βαθμούς σε σχέση με τον Francesco Bagnaia που κέρδισε το τρίτο του συνεχόμενο Grand Prix, ο Quartararo έκανε έναν από τους καλύτερους αγώνες της χρονιάς σε μια πίστα που πάντα αποδεικνυόταν δύσκολη για τη Yamaha, υποστηρίζοντας έτσι τα σχόλια που έκανε ο Espargaro μετά τις κατατακτήριες (ότι ο Fabio είναι ο καλύτερος αναβάτης).

 

"Δεν μου αρέσει να λέω αν είσαι ο καλύτερος αναβάτης ή όχι ο καλύτερος αναβάτης. Ξέρω ότι αυτή τη στιγμή κάνω ό,τι καλύτερό μπορώ και έχουμε κάποιες δυσκολίες. Σε αυτή την πίστα περίμενα ότι θα ήταν πολύ χειρότερα γιατί χρησιμοποιούσαμε τόσο κοντό γρανάζωμα. Στις πρώτες ταχύτητες μπορούσα να μείνω κοντά στον Jack αλλά αργότερα (στις μεγαλύτερες ταχύτητες) δεν μπορούσα".

 

“Φυσικά, η Ducati είναι πολύ δυνατή, αλλά δεν είναι μόνο η Ducatis. Μπορείτε να έχετε την τέλεια μοτοσυκλέτα, αλλά αν δεν έχετε τους αναβάτες, τότε θα είστε στο πίσω μέρος. Είναι δύσκολο να το πω. Νιώθω ότι είμαι στο καλύτερό μου επίπεδο αυτή τη στιγμή, αλλά δεν θέλω να είμαι υπερόπτης. Είναι ένα καλό κομπλιμέντο από τον Aleix".

 

 Αφού τον πέρασε ο Maverick Vinales στον δεύτερο γύρο, ο Quartararo έπεσε στην έκτη θέση. Αλλά το πιο σημαντικό για τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος, ο Quartararo ήταν πολύ πίσω από την τετράδα των κορυφαίων Ducati. Πάνω από δύο δευτερόλεπτα πίσω σε ένα σημείο, ο Quartararo ξεκίνησε μια έφοδο στην μέση του αγώνα, γινόμενος τότε ο ταχύτερος αναβάτης στην πίστα.

 

 Μιλώντας λίγο μετά τον αγώνα, ο Quartararo αναφέρθηκε στην αύξηση της αυτοπεποίθησης αφού κατάφερε να προσπεράσει τους αναβάτες της Ducati. “Δεν το αισθάνομαι σαν νίκη γιατί πήραμε 20 βαθμούς”, είπε ο Quartararo. "Tο να προετοιμαστούμε για μια προσπέραση είναι το πιο δύσκολο πράγμα για εμάς. Αλλά στην πραγματικότητα το κάναμε καλά, ειδικά η προσπέραση στον Jack στο chicane, επίσης στον Enea”.

 

 "Ήταν ωραία και σήμερα κέρδισα λίγη εμπιστοσύνη στο στυλ οδήγησης μου. Μετά από δύο σκληρούς αγώνες ήταν υπέροχο που επέστρεψα. Aγωνίστηκα σαν λιοντάρι”.

Επόμενο άρθρο »

Gardner: Είναι απίθανο να είμαι στα MotoGP του χρόνου

« Προηγούμενο άρθρο

MOTOGPWORLD PADDOCK 13 @RED BULL RING

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα