• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Viñales: Κάναμε μεγάλο λάθος με την επιλογή ελαστικού
Δεν είναι κάθε μέρα Χριστούγεννα
Νέα 25/08/2022 - 13:19

Ο Maverick Viñales, ο οποίος έκανε ένα δυνατό ξεκίνημα στον αγώνα που περιελάμβανε την προσπέραση του Fabio Quartararo στον πρώτο γύρο (ένατη στροφή), είδε σιγά σιγά την πρόοδό του να εξασθενεί καθώς ο αγώνας συνεχιζόταν.

Αν και ο ομόσταυλός του, Aleix Espargaro, δυσκολεύτηκε επίσης να διατηρήσει το ρυθμό του καθώς ο Luca Marini και ο Johann Zarco ξεπέρασαν τον Ισπανό στα τελευταία στάδια, ο Espargaro κατάφερε να παραμείνει μέσα στην πρώτη δεκάδα.

Όσο για τον Viñales, άρχισε να ζορίζεται αφού έκανε ένα λάθος στην τέταρτη στροφή που τον οδήγησε να πέσει από την πέμπτη στην όγδοη θέση.

Αποτυγχάνοντας να συλλέξει επαρκείς πληροφορίες για το μεσαίο πίσω ελαστικό όλο το Σαββατοκύριακο, ο Vinales επέλεξε να χρησιμοποιήσει το μαλακό, μια απόφαση που οδήγησε τον 27χρονο να χάσει ρυθμό προς το τέλος του αγώνα. 

"Απλώς δεν εμπιστευτήκαμε το μεσαίο ελαστικό", είπε ο Viñales. "Στο μεσαίο πίσω ελαστικό κάναμε ξεκάθαρα ένα λάθος, ένα μεγάλο λάθος. Αλλά στο τέλος ήταν ένα στοίχημα που βάλαμε και δεν απέδωσε. Δεν είναι κάθε μέρα Χριστούγεννα".

"Πρέπει να προσπαθήσουμε να δουλέψουμε σκληρότερα, ειδικά στις δοκιμές για να το καταλαβαίνουμε από πριν (ποιό ελαστικό χρειαζόμαστε). Το δοκιμάσαμε στο ζέσταμα, αλλά δυστυχώς άρχισε να βρέχει, οπότε δεν μπορούσαμε να δοκιμάσουμε (το ελαστικό) όταν το μεσαίο θα άρχιζε να λειτουργεί".

"Ήταν ένα Σαββατοκύριακο που ήταν δύσκολο γιατί αυτό το διαφορετικό ελαστικό ήταν δύσκολο για τη μοτοσυκλέτα μας, αλλά στο τέλος νομίζω ότι βρήκαμε πολλά θετικά πράγματα στη μοτοσυκλέτα και επίσης (βρήκαμε πράγματα) σχετικά με το στυλ οδήγησης, που βελτιωθήκαμε πολύ".

Επόμενο άρθρο »

Michelin: Slick επιδόσεις από τον Bagnaia στο Austrian GP

« Προηγούμενο άρθρο

Προχωράει η ανάρρωση του Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα