• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Ducati πήρε την απόφασή της!
Ο Enea Bastianini στην εργοστασιακή ομάδα!
Νέα 26/08/2022 - 21:09

Η ομάδα της Ducati Lenovo επιβεβαίωσε ότι θα είναι ο Enea Bastianini που θα παραταχθεί δίπλα στον Francesco Bagnaia στην εργοστασιακή ομάδα την επόμενη σεζόν, πράγμα που σημαίνει ότι ο Jorge Martin θα παραμείνει στις τάξεις της Prima Pramac Racing το 2023.

Η απόφαση της Ducati ήταν ένα τεράστιο σημείο συζήτησης στα paddock από τότε που ο Jack Miller επιβεβαιώθηκε ότι θα μετακομίσει στην Red Bull KTM Factory Racing για το 2023 οι υπεύθυνοι της Ducati πέρασαν τους τελευταίους αγώνες σκεπτόμενοι αν θα ανέβει στην εργοστασιακή ομάδα ο Enea Bastianini ή ο Jorge Martin. 

Ωστόσο, λίγες μέρες μετά το GP της Αυστρίας και πριν από το GP του San Marino, η Ducati ανακοίνωσε ότι θα είναι ο τρεις φορές νικητής  αγώνα το 2022, Bastianini, που θα πάρει τη θέση δίπλα στον Bagnaia για την επόμενη σεζόν σε μια αποκλειστικά ιταλική σύνθεση. 

Enea Bastianini: "Είμαι ενθουσιασμένος που θα μπορέσω να φορέσω τα χρώματα της επίσημης ομάδας της Ducati από το επόμενο έτος. Ήταν το όνειρό μου και τώρα έγινε πραγματικότητα. Αυτά τα δύο χρόνια στα MotoGP, έμαθα πολλά, ωρίμασα και πιστεύω ότι μπορώ να βελτιωθώ με τους μηχανικούς και την ομάδατης Ducati Lenovo! Θέλω να ευχαριστήσω τους Claudio, Gigi, Paolo και Davide που με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν αυτή την απίστευτη ευκαιρία. Ωστόσο, θέλω επίσης να ευχαριστήσω τη Nadia και όλη την ομάδα της Gresini για τη μεγάλη υποστήριξη που έλαβα από αυτούς κατά τη διάρκεια αυτής της υπέροχης σεζόν μαζί. Θα προσπαθήσω να κλείσω το 2022 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πριν αντιμετωπίσω τη νέα μου περιπέτεια ως εργοστασιακός αναβάτης της Ducati με απόλυτη αφοσίωση και το σωστό ομαδικό πνεύμα".

Luigi Dall'Igna: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τον Bastianini στην εργοστασιακή ομάδα το 2023. Ο Enea είναι ένας πολύ ταλαντούχος αναβάτης και έχει ωριμάσει πολύ αυτά τα δύο χρόνια με την Ducati. Μπόρεσε να αναπτυχθεί γρήγορα, παίρνοντας δύο βάθρα στην πρώτη του χρονιά στα MotoGP και στη συνέχεια τρεις όμορφες νίκες φέτος με την ομάδα της Gresini στο Qatar, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία. Είμαστε πεπεισμένοι ότι την επόμενη χρονιά, ως εργοστασιακός αναβάτης της Ducati Lenovo Team, θα μπορέσει να κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά και να είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών σε κάθε αγώνα. Δεν ήταν εύκολη απόφαση γιατί τόσο ο Enea όσο και ο Jorge είναι δύο πολύ γρήγοροι νέοι αναβάτες και γι' αυτό έχουμε εξασφαλίσει και στους δύο το ίδιο υλικό και την ίδια τεχνική υποστήριξη. Είμαστε σίγουροι ότι και οι δύο θα μπορέσουν να δείξουν το μεγάλο ταλέντο τους στην πίστα".

Επόμενο άρθρο »

Jorge Martin και Johann Zarco παραμένουν στην Prima Pramac για το 2023

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Kazuki Watanabe στην θέση του Mir

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα