• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez live: Απίστευτος Αγώνας μέχρι τον τελευταίο γύρο
Ο Lorenzo κερδίζει στον τελευταίο γύρο!
Νέα 02/05/2010 - 17:49

 

Αποστολή MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

«Έτσι είναι οι τελευταίοι γύροι, πρέπει να προσπαθήσεις να περάσεις», είπε ο Valentino Rossi, αμέσως μετά τον αγώνα. «Ήμουνα θεατής σε αυτήν τη μάχη και αν έπεφταν...», είχε απαντήσει προηγουμένως σε ερώτηση, για το αν τους περίμενε να πάθουν κάτι! «Στους τελευταίους 10 γύρους, δεν είχα πολύ δύναμη στον ώμο μου, αλλά δεν με ενόχλησε ο πόνος στον αγώνα. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν είχαμε βρει το τέλειο set –up. Έκανα σπουδαία εκκίνηση, αλλά δεν είχα το ρυθμό για να κερδίσω. Ήξερα ότι με το λάστιχο καινούργιο στην αρχή, μπορώ να κάνω καλούς γύρους, αλλά προς το τέλος είχα αρκετά γλιστρήματα. Έμπαινα στη στροφή και δεν ήξερα να θα βγω», είπε ο Rossi.

 

Όλα αυτά που είπε είχαν να κάνουν με τον απίστευτο αγώνα του Jorge Lorenzo, που από 5ος στο ξεκίνημα, ανέβηκε στο τέλος του αγώνα, πέρασε τον Valentino και στους 2 τελευταίους γύρους κοντραρίστηκε σώμα με σώμα με τον Pedrosa, για ένα συγκλονιστικό φινάλε, που τον είδε θριαμβευτή στο Ισπανικό Grand Prix.

Αριστερά ο απεσταλμένος μας Δ.Δ., συζητάει με τον JL, λίγο πριν την εκκίνηση
Αριστερά ο απεσταλμένος μας Δ.Δ., συζητάει με τον JL, λίγο πριν την εκκίνηση

«Ο ωραιότερος αγώνας της ζωής μου», είπε ο 22χρονος Ισπανός, φανερά χαρούμενος. «Όταν πέρασα τον Vale, είπα μέσα μου ότι δεν με νοιάζει αν πέσω, αλλά ότι πρέπει να κερδίσω αυτόν τον αγώνα!», συνέχισε. «Ο Dani άρχισε να κλείνει τις γραμμές και προσπάθησα να τον περάσω «por fuera» (από εξωτερική). Τον συγχαίρω, δεν τον έχω δει να παλεύει ποτέ τόσο πολύ», εξήγησε για τον τελευταίο γύρο ο Lorenzo. «Τώρα θέλω να πάω να πανηγυρίσω με την ομάδα μου, δεν σκέφτομαι το Le Mans. Πρέπει να βγάλω και τη βρεγμένη φόρμα (πήδηξε μέσα στη λίμνη της πίστας και κολύμπησε). Υπάρχουν μόνο 3 πίστες με νερό, το Philip Island, αλλά εκεί το νερό είναι κρύο και έχει και καρχαρίες, το Cheste (Valencia) και εδώ. Έτσι το σκέφτηκα χτες, αλλά παραλίγο να πνιγώ, γιατί με το νερό η φόρμα έγινε 20 κιλά βαρύτερη!», κατέληξε.

 

Ο μεγάλος χαμένος της υπόθεσης, ο Dani Pedrosa είπε: «Πίεσα τον εαυτό μου στο όριο, προσπάθησα να μην κάνω λάθη και δεν πίστευα ότι μπορώ να μείνω τόσο πολύ μπροστά. Έβλεπα ότι έρχεται, προσπάθησα να κλείσω τις πόρτες, τα πάντα, αλλά...» Στο επίσημο τεστ που θα γίνει αύριο, θα προσπαθήσει να λύση το πρόβλημα της σταθερότητας της μοτοσυκλέτας και να βρει λίγο περισσότερο κράτημα για τον πίσω τροχό. «Ελπίζω να βρούμε την ισορροπία της μοτοσυκλέτας, αλλά αν σκεφτεί κανείς το Κατάρ, η 2η θέση είναι μεγάλο αποτέλεσμα, παρά το ότι δεν είναι ωραίο το ότι χάσαμε στον τελευταίο μισό γύρο», ήταν τα λόγια του.

 

Πίσω από τους 3 πρώτους, ο Nicky Hayden πήρε το πρώτο του «έξυπνο» αποτέλεσμα, μπροστά από τον Casey Stoner, για πρώτη φορά σε αγώνα. Πολλοί στο paddock ευχαριστήθηκαν αυτή την οδήγηση του Αμερικανού, που δείχνει να ξαναβρίσκει τον εαυτό του.

Άχρωμος ο αγώνας για τον Αυστραλό της ομάδας, που άλλωστε δεν έδειχνε κεφάτος και στο πρωινό ζέσταμα. Αντίστοιχα ήσυχο αγώνα έκανε και ο Andrea Dovizioso στην 6η θέση. Όμως πίσω του έγινε μια φοβερή μάχη, την οποία κέρδισε στον τελευταίο γύρο ο Mika Kallio, από τον Marco Melandri, με τους De Puniet, Bautista, Simoncelli, Edwards, Barbera, να ακολουθούν πολύ κοντά.

Επόμενο άρθρο »

Ψαλίδες στα σωληνάκια

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez live: Φωτογραφικό αφιέρωμα Paddock girls

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα