• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Είναι πάντα το ίδιο πρόβλημα
Πρέπει να βρούμε μια λύση πολύ γρήγορα
Νέα 03/09/2022 - 21:36

Ο επικεφαλής της βαθμολογίας στα MotoGP, Fabio Quartararo, θα ξεκινήσει τον αγώνα του Misano την Κυριακή μόλις από την 8η στην σχάρα εκκίνησης. 

Οι δύσκολες συνθήκες μεταξύ στεγνού και βρεγμένου σήμαιναν ότι ο Quartararo δεν ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσει τα κερμπ για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα στις στροφές της Yamaha του, αφήνοντάς τον μόλις 0,347 δευτερόλεπτα από την pole position αλλά με έξι Ducati και μια Aprilia μπροστά του.

Τα μόνα καλά νέα για τον Γάλλο ήταν ότι ο αναβάτης της Aprilia ήταν ο Maverick Vinales, και όχι ο πλησιέστερος αντίπαλος του για το Πρωτάθλημα, Aleix Espargaro, ο οποίος θα ξεκινήσει μια θέση πίσω από τον Quartararo στην ένατη.

Αλλά ο Francesco Bagnaia, κλείνοντας γρήγορα την διαφορά αφού κέρδισε τους τρεις τελευταίους αγώνες, μπόρεσε να μειώσει τη σημασία της ποινής των τριών θέσεων που του έχει επιβληθεί, πέρνοντας την δεύτερη θέση στις κατατακτήριες. 

Αυτό σημαίνει ότι, αντί να επωφεληθεί το μέγιστο από την ποινή του εργοστασιακού αναβάτη της Ducati, όπως ήλπιζε ο Quartararo, ξεκινά ήδη μια σειρά πίσω του.

Προσθέστε ότι είναι δύσκολο να προπεράσεις με την M1, η οποία είναι επίσης επιρρεπής σε υπερθέρμανση μπροστινού ελαστικού όταν παγιδευτεί πίσω από άλλες μοτοσυκλέτες, και γίνεται κατανοητό ότι η πρώτη προτεραιότητα του Quartararo είναι να κάνει έναν «εξαιρετικό πρώτο γύρο».

"Ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω, αλλά είμαι απογοητευμένος!", είπε ο Quartararo. "Σε αυτές τις συνθήκες, όπου σε ορισμένες στροφές δεν μπορούσα να πάω στο κερμπ, όπως η έκτη στροφή, δεν μπορούσα πραγματικά να κρατήσω ταχύτητα μέσα στην στροφή όπως πρέπει να κάνουμε με τη Yamaha… Το να μην χρησιμοποιήσω κάποια κερμπ σε αυτήν την πίστα ήταν ένα μειονέκτημα για μας, με την έλλειψη δύναμης".

"Οπότε βασικά από την έκτη ως την έβδομη στροφή δεν ήταν τέλεια, στην 15η στροφή έπρεπε να έχω λιγότερη ταχύτητα στις στροφές, γιατί δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε πραγματικά τα κερμπ. Οπότε ναι, απογοητευμένος, αλλά είναι πάντα το ίδιο πρόβλημα".

"Αρχίζω να διασκεδάζω πολύ λιγότερο από πριν και πρέπει να βρούμε μια λύση πολύ γρήγορα".

Επόμενο άρθρο »

Miller: Νιώθω όλο και πιο καλά κάθε εβδομάδα

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Δεν θέλω να σκέφτομαι το Πρωτάθλημα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα