• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Marc Marquez επέστρεψε δυνατός ψυχικά
Λιγότερο από 4 δέκατα από την κορυφή!
Νέα 16/09/2022 - 01:06

Χθες ο Μαρκ Μάρκεθ έλεγε ότι έχει πιθανότητες μόλις 1% στο να δώσει τη μάχη για το βάθρο, γνωρίζοντας καλά το πόσο δύσκολο είναι να οδηγηθεί στο όριο μια μοτοσυκλέτα 300 ίππων με κάρμπον φρένα για 23 γύρους σε μια πίστα έστω μέτρια ως προς τη χρήση των φρένων. 

Σήμερα εντυπωσίασε με την απόδοσή του και το χρόνο που σημείωσε για να πάρει την 8η θέση στις Δοκιμές, μόλις 0.359 του δευτερολέπτου από την κορυφή, δείχνοντας σε όλους ότι 110 μέρες μετά τον τελευταίο του Αγώνα δεν έχει χάσει καθόλου την ταχύτητά του. Την Κυριακή όλα θα παιχτούν στο θέμα της αντοχής, αλλά ήδη η πρώτη ανάγνωση είναι υπερθετική. Μάλιστα αν δεν είχε κάνει το μεγάλο γλίστρημα στην τελευταία στροφή, όπου προφανώς παρασύρθηκε από τον ενθουσιασμό των χρόνων που έβλεπε στις ενδιάμεσες χρονομετρήσεις, μπορεί να βρισκόταν στην 3η ή 4η θέση!

“Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι και πάλι πάνω σε μια μοτοσυκλέτα MotoGP. Η αίσθηση από το πρωί στο απόγευμα άλλαξε πολύ. Το πρωί δεν οδηγούσα καλά και είμαι κάπως σφικτός στη μοτοσυκλέτα. Το απόγευμα ήμουν πιο ήρεμος και δεν κουράστηκα τόσο και καταφέραμε να δουλέψουμε με καλύτερο τρόπο. Γενικά ήταν ωραίο το να καταλαβαίνω τη μοτοσυκλέτα και το πως να οδηγήσω καλά σε αυτήν την πίστα. Με το μαλακό λάστιχο έκανα ένα καλό γύρο, αλλά είχα μια μικρή στιγμή στην τελευταία στροφή. Όταν κάνεις λάθη σημαίνει ότι πιέζεις, το οποίο είναι καλό”, είπε ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Η μοτοσυκλέτα που οδήγησε ήταν αυτή του ξεκινήματος της χρονιάς και το μόνο νέο πράγμα που δοκίμασε ήταν το νέο ψαλίδι της Κάλεξ. “Με αυτό έκανα τον καλύτερό μου χρόνο, αλλά ακόμη δεν ξέρω αν είναι καλύτερο. Στους επόμενους αγώνες θα δοκιμάσω και το νέο πλαίσιο”, απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Για το αν θα οδηγήσει ήρεμα σε αυτόν τον αγώνα απάντησε: “Δεν ξέρω ακόμη πως θα αντιδράσει το μυαλό μου, ειδικά στον Αγώνα. Σήμερα αν είσαι ήρεμος στο MotoGP είσαι τελευταίος. Θα συνεχίσω να ψάχνω το όριό μου πριν ή αφού πέσω, αλλά η πτώση είναι μέρος του παιχνιδιού.”

“Είσαι σίγουρος ότι οι πιθανότητες για βάθρο περιορίζονται στο 1% όπως είπες χθες;” ρώτησε ένας φίλος Ιταλός δημοσιογράφος και η απάντηση ήταν: “Το ποσοστό παραμένει ίδιο, ο στόχος μου είναι να τερματίσω τον Αγώνα όχι μακρυά από τους 5 πρώτους.”

Επόμενο άρθρο »

Aragon: Moto3 ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Πως διαμορφώνεται η σχάρα εκκίνησης του 2023

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα