• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon: Moto2 KAT
Pole position για τον Augusto Fernandez
Νέα 17/09/2022 - 18:33

Είναι μια καλή στιγμή να είσαι ο Augusto Fernandez. Εκτός από την επιβεβαίωση της μετάβασής του στα MotoGP την επόμενη χρονιά στην GASGAS Factory Racing, ο τρέχων αναβάτης της Red Bull KTM Ajo πήρε την pole position στο Gran Premio Animoca Brands de Aragon με 1:51.888. Ο Fernandez θα μοιραστεί την πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης στο MotorLand Aragon με το δίδυμο της GASGAS, Albert Arenas και Jake Dixon, τους οποίους ξεπέρασε για 0,124 και 0,291 δευτερόλεπτα αντίστοιχα. Ο πλησιέστερος αντίπαλός του για τον τίτλο της μεσαίας κατηγορίας, Ai Ogura, πρόκειται να ξεκινήσει από την τρίτη σειρά το απόγευμα της Κυριακής.

Ο Ogura είχε βρεθεί στις ΚΑΤ1, αλλά έφυγε από εκεί με τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο, προτού δώσει το αρχικό σημείο αναφοράς στις ΚΑΤ2 με 1:52.402. Αυτός ήταν ο ταχύτερος γύρος της περιόδου δοκιμών έως ότου ο Aron Canet σημείωσε 1:52.274 με λιγότερο από πέντε λεπτά να απομένουν, αλλά ο χρόνος του αναβάτη της Flexbox HP40 θα αποδεικνυόταν ανεπαρκής για οποιαδήποτε θέση στην πρώτη σειρά.

Ο Dixon πήρε την πρώτη θέση με 1:52.179 πριν ο Fernandez μεταπηδήσει εκεί με 1:51.888. Κανείς δεν θα ήταν ταχύτερος από αυτόν, αλλά ο Arenas τον ακολούθησε για να ανέβει από την έβδομη θέση στη δεύτερη με 1:52.012. Με τον νικητή του Misano, Alonso Lopez, να σημειώνει 1:52.270 στο τέλος, ο Canet βρέθηκε πίσω στην πέμπτη θέση και πρόκειται να μοιραστεί τη δεύτερη σειρά - μια που έχει διαφορά μόνο ένα εκατοστό του δευτερολέπτου - με τον Pedro Acosta.

Ο Tony Arbolino πήρε την έβδομη θέση με 1:52.289 στον τελευταίο του γύρο, και θα ηγηθεί της τρίτης σειράς, μαζί με το δίδυμο της Idemitsu Honda Team Asia των Ai Ogura και Somkiat Chantra. Ο Joe Roberts ολοκληρώνει την πρώτη 10άδα, μπροστά από τους Fermin Aldeguer, Filip Salac και Jorge Navarro, ο τελευταίος από τους οποίους είχε πτώση στην πέμπτη στροφή, στο πέμπτο λεπτό των ΕΔ2.

Ο Manuel Gonzalez πήρε τη 14η θέση,  μπροστά από τον ταχύτερο  των ΚΑΤ1, Cameron Beaubier, τον Bo Bendsneyder και τον Celestino Vietti. Η μέρα του Vietti ήταν ήδη μια γεμάτη ανατροπές, δεδομένου ότι φαινόταν ότι θα περάσει απευθείας στις ΚΑΤ2 μέχρι που έχασε τον καλύτερο γύρο του λόγω παραβίασης των ορίων πίστας και βρέθηκε στις ΚΑΤ1. 
Ο Ιταλός προκρίθηκε από εκεί στις ΚΑΤ2, αλλά σύντομα βρισκόταν ξανά στο πίσω μέρος λόγω μιας πρόωρης πτώσης στην πρώτη στροφή και τελικά θα έπαιρνε μόλις την 17η θέση με 1:53.481, μια θέση πάνω από τον Alessandro Zaccone. 

Επόμενο άρθρο »

Εκτός του υπόλοιπου Grand Prix της Αραγονίας ο Mir

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon: MotoGP KAT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα