• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon: MotoGP KAT
Pole position με νέο ρεκόρ γύρου για τον Pecco Bagnaia
Νέα 17/09/2022 - 17:20

Ο Francesco Bagnaia έδωσε στον εαυτό του την καλύτερη δυνατή ευκαιρία για να κερδίσει την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του στα MotoGP παίρνοντας την pole position με νέο ρεκόρ γύρου στο Gran Premio Animoca Brands de Aragon. Όχι μόνο ο Bagnaia πήρε την pole με 1:46.069, με τον Jack Miller να κάνει το 1-2 για την εργοστασιακή Ducati, αλλά πρόκειται να ξεκινήσει μια ολόκληρη σειρά μπροστά από τους βασικούς αντιπάλους του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Aleix Espargaro ήρθε από τις ΚΑΤ1 και κατέλαβε την τέταρτη θέση, εν αναμονή μιας πιθανής επίσκεψης στους αγωνοδίκες, ενώ ο Fabio Quartararo μπόρεσε να φτάσει μόνο στην έκτη θέση.

Με τόσα πολλά μεγάλα ονόματα να περνούν από τις ΚΑΤ1, κάποιος ήταν βέβαιο ότι θα απογοητευόταν και αποδείχθηκε ότι ο Marc Marquez θα ήταν ένας από αυτούς. Ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν ο ταχύτερος μετά τις πρώτες εξόδους με 1:46.909 πριν ο Zarco φτάσει στην κορυφή με 1:46.843 και στη συνέχεια ο Aleix Espargaro πέρασε και τους δύο με 1:46.569. Ο Marc Marquez δεν μπόρεσε να βελτιωθεί και ως εκ τούτου θα ξεκινήσει 13ος, με τους Luca Marini και Fabio Di Giannantonio να είναι στην ίδια σειρά μαζί του. 

Ο Maverick Viñales είχε την πρώτη του πτώση για φέτος, χάνοντας το μπροστινό στην δεύτερη στροφή και πρόκειται να ξεκινήσει 16ος, μαζί με τους Alex Marquez και Pol Espargaro. Ο τελευταίος είχε επίσης πτώση, αργά στις ΚΑΤ1 στην πέμπτη στροφή.

Ο Enea Bastianini βγήκε στην κορυφή με 1:46.580 στον αρχικό του γρληγορο γύρο στις ΚΑΤ2 και αυτό θα εξακολουθούσε να είναι το σημείο αναφοράς όταν ολοκληρώνονταν οι πρώτες έξοδοι. Καθώς η πίστα της Αραγονίας "άδειασε" στο μέσο των ΚΑΤ2, ο Bagnaia ήταν δεύτερος με 1:46.633 και ο Miller – ένας από τους δύο με μαλακό ελαστικό τόσο μπροστά όσο και πίσω (ο άλλος ήταν ο Alex Rins) – τρίτος με 1:46.784. Ο Quartararo ήταν μόλις έβδομος με 1:46.952 και ο Aleix Espargaro έμεινε 11ος με 1:48.742, αλλά έχοντας ξαναχρησιμοποιήσει το πίσω ελαστικό στις ΚΑΤ1.


Μόλις ο Espargaro έβαλε ένα νέο μαλακό πίσω, έφτασε στην δεύτερη θέση με 1:46.590. Τότε, ο Bagnaia σημείωσε το 1:46.069 – 0.253 δευτερόλεπτα ταχύτερο από το παλιό ρεκόρ γύρου – πριν ο Bastianini σημειώσει 1:46.313 και στη συνέχεια ο Miller 1:46.159. Αυτοί οι γύροι αποφάσισαν την πρώτη σειρά και ο Espargaro θα ξεκινήσει τέταρτος, αν και μπορεί να δεχτεί ποινή για ανεύθυνη οδήγηση, λόγω του ότι πήγαινε αργά στην αγωνιστική γραμμή όταν περνούσε ο Fabio Di Giannantonio στις ΚΑΤ1.

Η Aragon δεν είναι μια ευνοϊκή πίστα για την Yamaha, οπότε η πρόκριση κοντά –κατά προτίμηση μπροστά– στην Ducati ήταν επιτακτική ανάγκη για τον Quartararo. Ήταν ξεκάθαρο ότι πίεζε σκληρά για να καλύψει την διαφορά από τον Bagnaia όταν παραλίγο να πέσει στην δεύτερη στροφή του προτελευταίου του γύρου. Ο Quartararo ήταν μόλις 10ος όταν έπεσε η καρό σημαία και έκανε υπεράνθρωπη προσπάθεια στον τελευταίο του γύρο, αλλά το 1:46.802 κατάφερε να τον ανεβάσει μόνο στην έκτη θέση. Ξεκινώντας μεταξύ του Espargaro και του Γάλλου της Yamaha στην δεύτερη σειρά θα είναι ο Johann Zarco, που ήρθε από τις ΚΑΤ1.


Ο Marco Bezzecchi ηγείται της τρίτης σειράς, από τον Jorge Martin και τον Alex Rins, ενώ οι Brad Binder και Miguel Oliveira πρόκειται να μοιραστούν την τέταρτη σειρά με τον Takaaki Nakagami. 

Επόμενο άρθρο »

Aragon: Moto2 KAT

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon: MotoGP ΕΔ4

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα