• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέα σειρά BMW GS με αναβαθμισμένο boxer 1300 κ. εκ.
Νέα Αγοράς 22/09/2022 - 14:39

Ήδη από τον Μάρτιο ξέραμε ότι η BMW ετοιμάζει μια σειρά μοντέλων που θα αντικαταστήσουν τη σειρά R 1250 GS. 

Με βάση τα στοιχεία, από ένα λάθος στο σύστημα κλεισίματος ραντεβού για σέρβις της BMW Motorrad, ξέραμε επίσης ότι θα υπήρχαν 3 νέες εκδόσεις, R1300GS, M1300GS και μια R1400GS.

Από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που είχαμε δει μέχρι τώρα η νέα μεγάλη GS έδειχνε να είναι σε παρόμοιο σχεδιαστικό στυλ με την R 1250 GS, επίσης διατηρούσε την ίδια διάταξη (boxer) κινητήρα 

Οι νέες φωτογραφίες, παρά το ότι η μοτοσυκλέτα είναι σκεπασμένη με κουκούλα, μας δείχνουν ότι η νέα GS πέρα από την αλλαγές στην εμφάνιση και τον κυβισμό έχει και τις παρακάτω αλλαγές:

Οι κύλινδροι δείχνουν να είναι τώρα πλήρως υγρόψυκτοι σε σχέση με αυτούς της 1250 που συνδυάζουν την υγρόψυξη με αερόψυξη. Κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο νέος κινητήρας θα έχει μεγαλύτερη απόδοση, η Γερμανική σελίδα motorradonline.de αναφέρει 140 με 150 ίππους!

Επίσης το μάτι για τη στάθμη λαδιού που είναι τοποθετημένο πολύ ψηλά, σε σχέση με αυτό του κινητήρα της 1250, ενδεχομένως φανερώνει μια νέα εσωτερική σχεδίαση με τον στροφαλοφόρο να είναι σε ξεχωριστό στεγνό θάλαμο για μειωμένες απώλειες ισχύος από την εσωτερική τριβή και για να περιορίσει το φαινόμενο αφρίσματος στο λάδι.

Σε ότι αφορά τα ηλεκτρονικά αυτό που βλέπουμε, είναι μια μονάδα κάτω από το φτερό που προεξέχει στην μούρη και δείχνει να είναι μέρος του συστήματος radar μέτρησης της απόστασης από τα προπορευόμενα οχήματα. Η μονάδα αυτή, παρόμοια με αυτή που ήδη φοράει η touring R1250RT, συνεργάζεται με το cruise control που φροντίζει να ρυθμίζει την ταχύτητα ανάλογα με την απόσταση και τη συμπεριφορά των προπορευόμενων.

Νέα είναι επίσης, το μονόμπρατσο ψαλίδι που περιέχει τον άξονα της τελικής μετάδοσης, το πλαίσιο και οι εμπρός ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες. 

Τέλος σύμφωνα με αυτά που γράψει η γερμανική σελίδα motorradonline.de η επόμενη σειρά των μεγάλων adventure της BMW θα περιλαμβάνει την βασική έκδοση R 1300 GS, την R 1400 GS που θα έχει τον ίδιο κυβισμό άλλα πιο Αdventure εξοπλισμό και την M 1300 GS που θα είναι η off-road έκδοση της σειράς.

Επόμενο άρθρο »

Ο Toni Bou Παγκόσμιος Πρωταθλητής X-TRIAL & TRIAL GP

« Προηγούμενο άρθρο

100.000 Scrambler Ducati και 60χρόνια απ την πρώτη Scrambler

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα