• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bastianini: Δεν μπόρεσα να εκμεταλλευτώ το μαλακό στους πρώτους γύρους
Δεν είχα κάποια εντολή από το γκαράζ να διευκολύνω τον Pecco
Νέα 28/09/2022 - 17:48

Μια 9η θέση, 10" πίσω από τον νικητή, Jack Miller, δεν είναι ακριβώς αυτό που θα ήθελε ο Enea Bastianini από την Ιαπωνία, ο οποίος ξεκίνησε από την 15η θέση στη σχάρα εκκίνησης. Δυστυχώς για τον ίδιο, η θέση του στην αρχή του αγώνα, στα σύγχρονα MotoGP, μετράει σχεδόν περισσότερο από τον ρυθμό του, και ο Beast το συνειδητοποίησε όταν, παρά το γεγονός ότι είχε επιλέξει ένα μαλακό πίσω ελαστικό, δεν μπόρεσε να ανέβει στα πρώτα στάδια του αγώνα. 


"Στην πραγματικότητα, ήμουν πολύ ευχαριστημένος με την επιλογή του πίσω μαλακού ελαστικού", ομολόγησε ο Enea στον τερματισμό. "Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να προσπεράσω, παραμένοντας πίσω από τους αντιπάλους μου. Η πίεση αυξήθηκε και δεν μπορούσα να εκμεταλλευτώ το δυνατό μου σημείο, την είσοδο στις στροφές".

Το Grand Prix του πέρασε με την μονομαχία με τον μελλοντικό ομόσταυλό του, Pecco Bagnaia, και πολλοί είδαν την στιγμή που ο Davide Tardozzi επισκέφτηκε το γκαράζ του. Πώς ήταν όμως εκείνη η μονομαχία, μέχρι το λάθος του Pecco;


"Πάντα βλέπουμε τι είναι καλό ή κακό", εξήγησε ο Bastianini. "Ο Pecco βγαίνει πάντα πολύ δυνατός, ενώ ο Fabio κάνει πολλά σε απόσταση αγώνα και σε ταχύτητα και είναι πολύ αποτελεσματικός στην οδήγηση. Έχω αυτό το πλεονέκτημα με τα φθαρμένα ελαστικά, αλλά δεν το χρησιμοποίησα καλά στον αγώνα. Δεν ξέρω αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο. Θα έλεγα ότι κάναμε έναν καλό αγώνα. Δυστυχώς, όπως είπα, δεν μπόρεσα να εκμεταλλευτώ το μαλακό ελαστικό στην αρχή, γιατί δυσκολευόμουν να προσπεράσω. Δεν εκμεταλλευτήκαμε το δυνατό σημείο, αλλά παραμείναμε σταθεροί στο χαμηλό 1:46. Λέω ότι αυτά είναι σημαντικά σημεία. Μειώσαμε την διαφορά από τον Bagnaia και τον Aleix Espargarò. Όταν δεν είχα πολλούς αναβάτες μπροστά μου, κρατούσα καλό ρυθμό. Ήμουν πολύ γρήγορος, αλλά δεν ήταν εύκολο γιατί ο Bagnaia είναι πολύ δυνατός... Το λάστιχο φθάρθηκε αμέσως αφού πέρασα τον Pol Espargarò. Και, τέσσερις γύρους από το τέλος, ήμουν πραγματικά στο όριο, μένοντας πίσω από τον Fabio και τον Pecco, αλλά έπρεπε να προσπαθήσω να μείνω εκεί, προσκολλημένος…".

Όσο για την κατάσταση με τον Bagnaia και την ύπαρξη ή όχι εντολών από την ομάδα, ο Bastianini απάντησε:


"Δεν είχα κάνει λάθη όταν έχασα ξανά τη θέση μου από τον Pecco, απλά με πέρασε. Δεν μου δόθηκε καμία εντολή από το γκαράζ. Μπορεί να υπήρχε ένα σχέδιο, αλλά δεν έλαβα το μήνυμα".

Επόμενο άρθρο »

O Aleix Espargaro στεναχωρημένος, όχι εκνευρισμένος με το λάθος της Ιαπωνίας

« Προηγούμενο άρθρο

Τα φρένα στην πίστα της Ταϊλάνδης

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα