• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix Espargaro: Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να αποφύγω τον Binder
Η ορατότητα ήταν πολύ χαμηλή, το συζητήσαμε πριν τον αγώνα
Νέα 03/10/2022 - 16:15

Ο Aleix Espargaro πάλευε με τον Brad Binder της KTM στον δεύτερο γύρο του αγώνα της Ταϊλάνδης όταν το ζευγάρι ήρθε σε επαφή στην 3η στροφή.

Ο Espargaro ισχυρίζεται ότι και οι δύο ήταν ο ένας δίπλα στον άλλο κατά το φρενάρισμα για τη στροφή και ο Binder προσπάθησε να περάσει από την εξωτερική, με τον αναβάτη της Aprilia να τον χτυπάει και να τον αναγκάζει να βγει από την πίστα.

Του δόθηκε ποινή μεγάλου γύρου για το περιστατικό, την οποία εξέτισε στον 10ο γύρο πριν τελικά τερματίσει στην 11η θέση, αλλά ένιωθε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποφύγει τη σύγκρουση με τον Binder.

"Αν δείτε τις εικόνες μόνο στη στροφή, ναι, ήμουν πραγματικά στο όριο", είπε ο Espargaro. "Αλλά στην ευθεία πηγαίναμε παράλληλα, φρενάραμε μαζί και άφησε τα φρένα από την εξωτερική".

"Είναι η τυπική επαφή, άφησε τα φρένα, δεν μπορούσα να τον αποφύγω και αγγίξαμε ο ένας τον άλλον. Το θέμα όμως είναι ότι για μένα, με την ορατότητα στο βρεγμένο, αρχίζεις να το κάνεις αυτό, γνώμονα το πόσο δύσκολο είναι να προσπεράσεις, δεν ξέρω".

"Ο Morbidelli με χτύπησε δύο φορές στον τελευταίο γύρο, νομίζω ότι ψάχνει για συμβόλαιο την επόμενη χρονιά και με χτύπησε δύο φορές. Ήταν απίστευτο, δεν κατάλαβα πραγματικά και δεν έλαβε ποινή μεγάλου γύρου, κάτι που είναι εντάξει – γιατί έτσι είναι οι αγώνες".

 

Ο Espargaro μείωσε την διαφορά από τον επικεφαλής του πρωταθλήματος, Fabio Quartararo, ο οποίος τερμάτισε στη 17η θέση στην Ταϊλάνδη, και τώρα είναι μόλις 20 βαθμούς πίσω από τον αναβάτη της Yamaha με τρεις γύρους να απομένουν.

Μετά από δύο δύσκολους αγώνες, ο Espargaro λέει ότι έχει πλέον «πολύ κίνητρο» δεδομένου του γεγονότος ότι παραμένει κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας.

"Αυτό είναι το δεύτερο καλύτερο πράγμα σήμερα", είπε ο Espargaro όταν ρωτήθηκε πώς ένιωθε όταν μείωσε τη διαφορά. "Το πρώτο είναι ότι επιστρέφω στο σπίτι, στην οικογένειά μου και το δεύτερο είναι ότι μείωσα την διαφορά από τον Fabio".

"Έχω πολύ κίνητρο γιατί είχαμε πολύ κακή τύχη σε αυτές τις δύο πίστες και ακόμα και έτσι είμαστε 20 βαθμούς πίσω".

"Τώρα πάμε στην Αυστραλία και τη Μαλαισία, πολύ δυνατές πίστες για εμάς. Με τη σημερινή βροχή και αυτό που συνέβη σήμερα, νομίζω ότι είναι ένα σημάδι. Νομίζω ότι θα διασκεδάσουμε".

Ο αγώνας της Ταϊλάνδης της Κυριακής καθυστέρησε σχεδόν μία ώρα λόγω δυνατής βροχόπτωσης, με τον Espargaro να εμφανίζεται στο grid πριν από την εκκίνηση σε έντονη συζήτηση με αναβάτες και υπευθύνους της Dorna.

Λέει ότι ήταν «θυμωμένος» με άλλους αναβάτες μετά από αυτό, καθώς ένιωσε ότι κάποιοι από αυτούς δεν του μετέφεραν αυτό που του είχαν πει στην Dorna.

"Ήμουν θυμωμένος με τους άλλους αναβάτες. Είπα στον Loris [Capirossi, υπεύθυνος ασφαλείας της FIM], "η πίστα είναι τέλεια, μπορούμε να αγωνιστούμε, αλλά παρακαλώ καθαρίστε την τρίτη και τέταρτη στροφή γιατί υπάρχουν πολλά ποτάμια που διασχίζουν το πίστα".

"Δεν είναι ότι δεν ήθελα να αγωνιστώ, και είπα στους αναβάτες "τι νομίζετε;" και ο Fabio μου λέει "ναι, δεν υπάρχει ορατότητα". Είπα "Εντάξει, πήγαινε και πες το. Δεν μπορείς να κάθεσαι στη μοτοσυκλέτα και μετά, αν γίνει ατύχημα, να κατηγορείς τους πάντες".

"Υπάρχει μια επιτροπή ασφαλείας για το grid και την κατεύθυνση του αγώνα στο grid, και είναι καλό που μπορούμε να τους δώσουμε πληροφορίες για να βελτιώσουν την πίστα".

Επόμενο άρθρο »

Oliveira: Δεν μπορούσα να χαλαρώσω ούτε μια στιγμή στον αγώνα

« Προηγούμενο άρθρο

MOTOGPWORLD PADDOCK 17 @ Tailand 2022

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα