• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Phillip Island: MotoGP ΚΑΤ
Pole position με νέο ρεκόρ γύρου για τον Jorge Martin
Νέα 15/10/2022 - 09:43

Ο Jorge Martin διεκδίκησε την pole position για το Animoca Brands Australian Motorcycle Grand Prix με εμφατικό τρόπο. Ο αναβάτης της Prima Pramac Racing, ο οποίος δεν είχε οδηγήσει ποτέ μοτοσυκλέτα MotoGP στο Phillip Island πριν από αυτό το Σαββατοκύριακο, έσπασε το απόλυτο ρεκόρ γύρου του Jorge Lorenzo που χρονολογείται από το 2013, όταν έκανε 1:27.767 με την Ducati Desmosedici του. Ο Marc Marquez βρισκόταν επίσης σε ρυθμό ρεκόρ γύρου παίρνοντας την δεύτερη θέση στις ΚΑΤ2, με τον Francesco Bagnaia ΝΑ αυμπληρώνει την πρώτη σειρά και να είναι ο πρώτος από τους διεκδικητές του τίτλου. Στην πραγματικότητα, οι τρεις πρώτοι του Πρωταθλήματος βρίσκονται στην τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση, με τον Aleix Espargaro να προηγείται στην δεύτερη σειρά της εκκίνησης και τον Fabio Quartararo να βρίσκεται δίπλα του.

Ο Martin είχε τον ρυθμό με το που ξεκίνησαν οι ΚΑΤ2, σημειώνοντας 1:28.112, που ήταν ο ταχύτερος γύρος του Σαββατοκύριακου μέχρι εκείνο το σημείο. Θα κρατούσε αυτή την τιμή για έναν μόλις γύρο καθώς ο Bagnaia σημείωσε 1:28.054 στο επόμενό του πέρασμα και αυτοί θα παρέμεναν οι δύο πρώτοι στο τέλος των εναρκτήριων εξόδων, με τον Quartararo τρίτο με 1:28.174. Ο Marc Marquez ήταν πέμπτος με 1:28.313, έχοντας κάνει ένα απίστευτο σώσιμο μετά από ένα γλίστρημα στην 10η στροφή. 

Με τις δεύτερες εξόδους να ξεκινάνε, ο Johann Zarco πήδηξε στην κορυφή με 1:28.007 πριν ο Martin κάνει το Prima Pramac Racing ένα-δύο όταν πέρασε ο ίδιος στην πρώτη θέση με νέο ρεκόρ γύρου. Ο Quartararo επέστρεψε στην τρίτη θέση με 1:28.027 πριν ο Aleix Espargaro ανεβάσει τον εαυτό του στη δεύτερη θέση, όταν έκανε 1:27.957.


Εν τω μεταξύ, ο Marc Marquez ήταν μεταξύ του τρένου που είχε σχηματιστεί πίσω από την Bagnaia για τα τελευταία λεπτά των ΕΔ2. Με την καρό σημαία να βγαίνει, ο Bagnaia ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 1:27.953, αλλά ξεπεράστηκε αμέσως από τον αναβάτη της Honda στο slipstream του, ο οποίος έκανε 1:27.780 και ήταν μόλις 0,013 δευτερόλεπτα μακριά από την pole! Αυτό έφτιαξε την πρώτη τετράδα των Jorge Martin, Marc Marquez, Pecco Bagnaia και Aleix Espargaro, με τον Quartararo να βρίσκεται πίσω στην πέμπτη θέση χάρη στο 1:27.973 στον τελευταίο του γύρο.

Ο Zarco θα ξεκινήσει τον αγώνα από την έκτη θέση, παιρνώντας από τις ΚΑΤ1, μπροστά από τον Luca Marini, τον Jack Miller και τον Marco Bezzecchi. Στην τέταρτη σειρά θα είναι ο άλλος αναβάτης που πέρασει από τις ΚΑΤ1, οο Alex Rins, μπροστά από τον Alex Marquez και τον Maverick Viñales.

Πίσω στις ΚΑΤ1, ο Zarco ήταν ταχύτερος στο τέλος των πρώτων εξόδων με 1:28.498, με τον Enea Bastianini δεύτερο με 1:28.647. Όταν ο Joan Mir ξαναβγήκε στην πίστα, έκανε 1:28.492 για να φτάσει στην κορυφή πριν ο Pol Espargaro το βελτιώσει με 1:28.392. Ο Mir είχε μια έξοδο στον επόμενο γύρο του και στη συνέχεια τόσο αυτός όσο και ο Pol Espargaro μπήκαν στα pits με δύο λεπτά να απομένουν.

Ως εκ τούτου, αντιμετώπισαν μια νευρική αναμονή με τον Zarco, μεταξύ άλλων, να πραγματοποιούν ακόμη τις τελευταίες τους επιθέσεις. Μετά την καρό σημαία, ο Γάλλος ανέκτησε την πρώτη θέση με 1:28.132 και χρησιμοποιώντας το slipstream του, ο Alex Rins πέρασε στην δεύτερη θέση και ήταν αυτοί οι δύο που προκρίθηκαν στις ΚΑΤ2. 

Επόμενο άρθρο »

Phillip Island: Moto2 KAT

« Προηγούμενο άρθρο

Phillip Island: MotoGP ΕΔ4

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα