• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Χωρίς το slipstream στον Pecco δεν θα τα κατάφερνα
Με το πακέτο που έχουμε τώρα στην Honda
Νέα 15/10/2022 - 19:37

Ο Marc Marquez έχασε την pole στο Phillip Island το Σάββατο από τον Jorge Martin της Pramac για μόλις 0,013 δευτερόλεπτα.

Ο Marquez χρησιμοποίησε το slipstream από την Bagnaia στον τελευταίο του γύρο για να βρεθεί μπροστά από τον αναβάτη της Ducati και να σημειώσει τη δεύτερη εκκίνηση του από την πρώτη σειρά στον τέταρτο αγώνα της επιστροφής του.

Ωστόσο, παραδέχεται ότι δεν ήταν δυνατό να επιτευχθεί αυτό χωρίς τη βοήθεια του Bagnaia, καθώς το τρέχον πακέτο της Honda δεν είναι αρκετά καλό για να κάνει το 1:27.780 που πέτυχε.

«Φυσικά το slipstream στον Pecco, ήταν κρίσιμο", είπε ο Marquez. "Χωρίς αυτό το slipstream, με το πακέτο που έχουμε τώρα με τη Honda, θα ήταν αδύνατο να κάνουμε αυτόν τον γύρο. Αλλά έπρεπε να το κάνω και τον ακολούθησα, έκανα έναν καλό γύρο και για αύριο ο ρυθμός δεν είναι κακός – όχι ο καλύτερος, αλλά όχι κακός".

"Δούλεψα καλά, και ειδικά η ομάδα δούλεψε πολύ καλά όλο το Σαββατοκύριακο. Χθες δουλέψαμε για το μέλλον [δοκιμάζοντας νέα εξαρτήματα αεροδυναμικών], σήμερα δουλέψαμε για το παρόν. Ανεβαίνουμε, πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά σε αυτούς που παλεύουν για την κορυφή".

 

Ο Marquez έχασε έναν από τους γύρους του νωρίς στις ΚΑΤ2, όταν έχασε το μπροστινό περνώντας από την 10η στροφή. 

Κατάφερε να σώσει την πτώση σε ένα περιστατικό παρόμοιο με αυτό που είχε στο ίδιο ακριβώς μέρος στις δοκιμές για το GP της Αυστραλίας το 2019.

Ενώ παραδέχεται ότι «δεν είναι το καλύτερο σημάδι» της φυσικής του κατάστασης, αποκάλυψε ότι το σώμα του αντέδρασε με τον ίδιο τρόπο εκείνη τη στιγμή όπως το 2019 πριν από τον σοβαρό τραυματισμό του στο χέρι.

"Ναι, ερχόμουν γρήγορα σε αυτόν τον γύρο και μπήκα στη στροφή 10 γρήγορα", εξήγησε ο Marquez. "Εκεί ήδη τον προηγούμενο γύρο μπορούσα να δω ότι ο Pecco στρίβει πολύ και μπορούσα να δω ότι το κράτημα που είχαν ήταν εκπληκτικό. Την τελευταία στιγμή προσπάθησα να πιέσω λίγο περισσότερο μπροστά για να προσπαθήσω να στρίψω και ήταν ακριβώς η ίδια στιγμή με το 2019".

Επόμενο άρθρο »

Phillip Island: MotoGP Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Ό,τι και να κάνω δεν είναι αρκετό

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα