• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Ο αγώνας θα είναι λιγότερο αγχωτικός
Από τις δοκιμές
Νέα 05/11/2022 - 21:36

Ο Francesco Bagnaia μπαίνει στον τελευταίο γύρο της Κυριακής της σεζόν 2022, με 23 βαθμούς προβάδισμα και χρειάζεται απλώς να τερματίσει 14ος για να πάρει τον τίτλο.
Ο αναβάτης της Ducati κατάφερε να φτάσει μόνο μέχρι την όγδοη θέση στις κατατακτήριες το Σάββατο στο Circuit Ricardo Tormo, ενώ ο μόνος που μπορεί να του "κλέψει" το Πρωτάθλημα, ο Fabio Quartararo, ήταν τέταρτος.

Ο Bagnaia παραδέχτηκε την Παρασκευή ότι η πίεση της περίστασης σήμαινε ότι δυσκολευόταν να πιέσει στην επίθεση στο χρόνο, αλλά πιστεύει ότι ο κρίσιμος αγώνας της Κυριακής πιθανότατα θα είναι λιγότερο αγχωτικός για αυτόν.


"Ειλικρινά, νομίζω ότι η μόνη φορά που θα βγω στην πίστα  χωρίς αυτό το είδος του αγχώδους συναισθήματος θα είναι ο αγώνας γιατί θα επικεντρωθώ μόνο στον αγώνα. Όπως στη Μαλαισία, ο αγώνας δεν ήταν ο πιο εύκολος, αλλά ήταν αυτός όπου ήμουν πλήρως συγκεντρωμένος στο να κάνω αυτό που έκανα. Ίσως λοιπόν το αύριο να είναι καλύτερα από τις δοκιμές".

 

Ο Bagnaia δυσκολεύτηκε με την αίσθηση του μπροστινού το Σάββατο στη Valencia και παραδέχεται ότι θα «πάρει κάποια ρίσκα» στην αρχή για να βγάλει τον εαυτό του εκτός κινδύνου στον πρώτο γύρο, αν και δεν είναι επικεντρωμένος στη νίκη.

"Σίγουρα περίμενα λίγο περισσότερα, λαμβάνοντας υπόψη την αίσθηση που είχα πέρυσι", πρόσθεσε ο Bagnaia. «Αλλά μιλώντας με άλλους αναβάτες της Ducati, ζοριζόμαστε με την αίσθηση μπροστά".

"Μπορεί να αισθάνεσαι λιγότερο, αλλά μπορείς να φρενάρεις πιο δυνατά. Είναι περίεργο, αλλά σε αυτή την πίστα δεν με βοηθάει τόσο πολύ. Δυσκολεύομαι επίσης  να πιέσω όπως θέλω με τα νέα ελαστικά , γιατί η αίσθηση μπροστά δεν είναι η καλύτερη, αλλά με τα μεταχειρισμένα ελαστικά είμαστε ανταγωνιστικοί".

"Για αύριο σίγουρα πρέπει να κάνουμε κάτι, νομίζω ότι οι ιδέες που έχει η ομάδα μου είναι καλές, νομίζω ότι μπορούν να με βοηθήσουν. Αλλά η σκέψη μου αύριο δεν είναι να κερδίσω, οι σκέψεις μου είναι απλώς να είμαι ήρεμος. Σίγουρα θα πάρω κάποια ρίσκα στην αρχή για να είμαι μακριά από τυχόν προβλήματα".

Ο Bagnaia απέρριψε επίσης την ιδέα ότι η νευρικότητα έπαιξε ρόλο στις κατατακτήριες: "Νομίζω ότι το μόνο πράγμα ήταν ότι προσπαθούσα να μην ρισκάρω, προσπαθούσα να είμαι ανταγωνιστικός χωρίς να κάνω λάθη όπως κάναμε στη Μαλαισία. , όπως κάνουν και άλλοι αναβάτες σε αυτή την πίστα γιατί αν κοιτάξουμε βλέπουμε πολλές πτώσεις αυτές τις μέρες, ίσως επειδή η άσφαλτος έχει αρχίσει να είναι παλιά. Αλλά δεν νομίζω ότι (το άγχος) επηρέασε την απόδοσή μου".

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Eίμαι περήφανος για την σεζόν μου

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia: Moto2 KAT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα