• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ciabbati: Αποδείξαμε ότι οι φήμες για εντολές ήταν μαλ***ες
Προφανώς υπήρχαν στιγμές που ήμασταν νευρικοί
Νέα 10/12/2022 - 10:15

Ο Francesco Bagnaia τερμάτισε μια 15χρονη αναμονή για την Ducati όταν κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στον τελικό της Valencia, ανατρέποντας την διαφορά 91 βαθμών που είχε στα μισά της σεζόν για να κερδίσει τον Πρωταθλητή του 2021 Fabio Quartararo με 17 βαθμούς διαφορά.

Στο τελευταίο μέρος της σεζόν, η Ducati έδωσε οδηγίες στους άλλους επτά αναβάτες της ότι έπρεπε να προσέχουν όταν μάχονται με τον Bagnaia και να μην κάνουν τίποτα επικίνδυνο.

Στο Grand Prix της Μαλαισίας, η Ducati κατηγορήθηκε ότι είπε στον Enea Bastianini να μην προσπεράσει τον Bagnaia ενώ αγωνιζόταν για τη νίκη.

Και ενώ ο Ciabatti παραδέχεται ότι η Ducati ήταν ίσως «πολύ δίκαιη» με τον Bastianini σε αυτήν την κατάσταση, λέει ότι τυχόν ισχυρισμοί για εντολές ομάδας που επηρεάζουν ένα αποτέλεσμα αυτής της σεζόν ήταν ανοησίες.

"Προφανώς φέτος σε μερικές περιπτώσεις [υπήρχαν νεύρα], γιατί ξέραμε ότι ο Pecco προσπαθούσε να κάνει το αδύνατο για να έρθει από το μείον 91 για να κλείσει τη διαφορά από τον Fabio", είπε ο Ciabatti. "Ήμασταν αρκετά νευρικοί σε κάποιες καταστάσεις, στο Misano και την Aragon, και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής στη Sepang".

"Η Sepang ήταν λίγο διαφορετική γιατί βλέπαμε ότι ο Bezzecchi έκλεινε τη διαφορά από τον Quartararo και αν ο Bezzecchi ήταν τρίτος με τον Pecco να κερδίζει, θα ήμασταν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές".

"Λοιπόν, συζητούσαμε τι να κάνουμε εάν ο Bezzecchi ήταν τρίτος. Αλλά μετά ο Bezzecchi έφτασε στο 0,8 [από τον Quartararo] και άρχισε να πέφτει ο ρυθμός του, οπότε είπαμε "Εντάξει, θα το αφήσουμε"".

"Ίσως ήμασταν πολύ δίκαιοι από την πλευρά της Ducati για να το αφήσουμε [μεταξύ Bagnaia και Bastianini στη Sepang]".

 

"Αλλά ούτως ή άλλως, νομίζω ότι δείξαμε ότι όλες οι βλακείες σχετικά με τις ομαδικές εντολές ήταν μαλ****ς, γιατί αν υπήρχαν εντολές, ο Miller δεν θα ήταν δεύτερος στην Ταϊλάνδη και ο Bastianini δεν θα κέρδιζε στην Αραγονία ή δεν θα προσπαθούσε να περάσει τον Pecco στη γραμμή του τερματισμού στο Misano, ή ακόμα και να προσπαθούσε να τον περάσει στη Sepang".

Ο Bastianini θα συνοδεύσει τον Bagnaia την επόμενη σεζόν στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati, δημιουργώντας μια τεταμένη αντιπαλότητα μετά τις πολυάριθμες μάχες του ζευγαριού στην πίστα το 2022.

Αλλά ο Ciabatti λέει ότι αυτή η κατάσταση είναι μια «πολυτέλεια» και πιστεύει ότι θα είναι σε θέση να διαχειριστεί τυχόν εντάσεις που μπορεί να προκύψουν μεταξύ του ζευγαριού.

"Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι θα έχουμε μια δύσκολη κατάσταση να διαχειριστούμε το επόμενο έτος", πρόσθεσε. "Νομίζω ότι είναι πολυτέλεια να έχεις στην ομάδα σου τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή και τον τρίτο [στη βαθμολογία], και ο ένας κέρδισε τέσσερις αγώνες και ο άλλος επτά".

"Οι δύο τους κέρδισαν περισσότερα από το 50% των Grand Prix. Νομίζω ότι είναι ωραίο πρόβλημα να το διαχειριστείς. Νομίζω, ελπίζω, έχουμε τα εργαλεία για να διαχειριστούμε την κατάσταση όπου θα υπάρχει δίκαιη ανταγωνιστικότητα μεταξύ των δύο ανταγωνιστών στο ίδιο γκαράζ".

"Αλλά, δεν ζητάω από τους ομόσταυλους να γίνουν φίλοι και η κατάσταση Pecco/Jack δεν νομίζω ότι μπορεί να επαναληφθεί. Είναι μια από αυτές τις ιδιαίτερες σχέσεις που βγαίνουν από τον χαρακτήρα των δύο αναβατών και ο Jack ήταν ήδη εκεί όταν ο Pecco ήταν rookie".

"Λοιπόν, νομίζω ότι τον βοήθησε και είναι καλός τύπος. Την επόμενη χρονιά θα έχουμε δύο αναβάτες που θέλουν να κερδίσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Νομίζω ότι θα διαχειριστούμε την κατάσταση".

Επόμενο άρθρο »

Miller: H πορεία μου στη Ducati αλλαξε όλη την καριέρα μου

« Προηγούμενο άρθρο

Morbidelli: Οι άνθρωποι δεν νοιάζονται όταν έχεις δυσκολίες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα