• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jarvis: Θέλουμε να επιστρέψουμε με δορυφορική ομάδα
Μέχρι το '25
Νέα 19/01/2023 - 12:53

Εάν η Yamaha καταφέρει να ξεπεράσει κάποια «εμπόδια», υπάρχει πιθανότητα να έχει μια νέα δορυφορική ομάδα MotoGP για το 2024.

Εάν όχι, ο διευθύνων σύμβουλος της Yamaha Racing, Lin Jarvis, είναι «σίγουρoς» ότι θα επιστρέψει με τέσσερις M1 στο grid το 2025.

Για πρώτη φορά στην εποχή των MotoGP, η Yamaha θα περιοριστεί μόνο στην εργοστασιακή της ομάδα (των Fabio Quartararo και Franco Morbidelli) αυτή τη σεζόν, μετά τη μεταστροφή της RNF στην Aprilia.

Οι φήμες για μια νέα συνεργασία με την ομάδα VR46 του Valentino Rossi κυριάρχησαν τον χειμώνα, αλλά η ιταλική ομάδα επιμένει ότι θα τιμήσει το τριετές συμβόλαιο με την Ducati που ισχύει μέχρι το τέλος του 2024.

Δεν είναι σαφές εάν αυτό είναι ένα από τα «εμπόδια» στα οποία αναφέρεται ο Jarvis, ο οποίος ρωτήθηκε για τα σχέδια της δορυφορικής ομάδας από το TMCBlog.com:

"Φέτος θα μείνουμε χωρίς δορυφορική ομάδα. Από μια άποψη, δεν νομίζω ότι θα είναι μεγάλο μειονέκτημα, γιατί θα μας επιτρέψει να επικεντρωθούμε αποκλειστικά στις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες".

"Πρέπει πραγματικά να βεβαιωθούμε ότι έχουμε μια μοτοσυκλέτα που θα είναι πλήρως ανταγωνιστική για αυτή τη σεζόν και για το μέλλον, το 2024 και το 2025. Θα θέλαμε να επιστρέψουμε στο να έχουμε μια δορυφορική ομάδα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό".

"Είναι πολύπλοκο να εξηγήσεις τις ευκαιρίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε. Αλλά αν μπορούμε να επιλύσουμε ορισμένα από τα εμπόδια, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε το 2024 (ως μια χρονιά που θα επιστρέψουμε με μια δορυφορική ομάδα)".

"Εάν όχι, είμαι αρκετά σίγουρος ότι μέχρι το 2025 θα έχουμε ξανά δορυφορική ομάδα. Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε".

Επίσης, στην παρουσίαση της ομάδας στη Τζακάρτα αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος της Yamaha Racing, Takahiro Sumi, ρωτήθηκε για την έλλειψη απόδοσης από τον προηγουμένως βελτιωμένο κινητήρα της Yamaha του 2023 στη δοκιμή της Vlancia τον περασμένο Νοέμβριο.

"Δυστυχώς το αποτέλεσμα [στο τεστ της Valencia] ήταν κάτι διαφορετικό από αυτό που περιμέναμε", είπε ο Sumi. "Αλλά μετά από αυτό αναλύσαμε πάντα για να βρούμε τους λόγους. Όλα λοιπόν είναι πλέον ξεκάθαρα και είμαστε πιο προετοιμασμένοι για το τεστ της Sepang".

"Ήταν κάτι που έκανε τους αναβάτες να απογοητευτούν μετά τη Valencia... αλλά τώρα καταλαβαίνουμε περισσότερα και είμαστε πιο προετοιμασμένοι για τη Sepang".

Ο νέος κινητήρας της Yamaha θα είναι θεωρητικά έτοιμος κατά το επερχόμενο Sepang Shakedown, για δοκιμαστές αναβάτες, από τις 5 έως τις 7 Φεβρουαρίου, και στη συνέχεια θα δοθεί στους Quartararo και Morbidelli για την επίσημη δοκιμή από τις 10 έως τις 12 Φεβρουαρίου.

Επόμενο άρθρο »

Η Akrapovič και το HRC ξεκινούν τη συνεργασία τους στο MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

O Ramon Forcada επικεφαλής της RNF στην MotoE

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα