• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Rossi 6ος στις 12 Ώρες του Bathurst στην Αυστραλία
4auto 07/02/2023 - 12:08

Όπου και να εμφανιστεί ο Θρύλος του MotoGP Valentino Rossi, τραβάει την προσοχή, τα βλέμματα και εισπράτει την αγάπη των φιλάθλων του μηχανοκίνητου κόσμου. Η δεύτερη του φετινή εμφάνιση σε αγώνες αυτοκινήτου, με την Βελγική ομάδα Team WRT και την BMW M Motorsport, με την BMW M4 GT3 και με συν-οδειπόρους τους Augusto Farfus και Maxime Martin (στους Αγώνες Αντοχής τρέχουν τρεις ή και τέσσερις οδηγοί), έγινε στο θρυλικό Mount Panorama Circuit στο Bathurst της Αυστραλίας. 

Το αυτοκίνητο με το #46 στις πόρτες του, ξεκίνησε από την 6η θέση και στις πρώτες ώρες του 12ωρου Αγώνα, κέρδισε θέσεις και έδινε τη μάχη για την τρίτη θέση. Αργότερα ο ρυθμός τους άφησε ελάχιστα πίσω, αλλά ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα τους στοίχισε πολύτιμο χρόνο. Συγκεκριμένα δεν δούλευε το φως του φρένου και βάσει κανονισμού η ομάδα έπρεπε να το διορθώσει για να συνεχίσει. Τελικά έμειναν ένα γύρο πίσω από τους νικητές και τερμάτισαν στην 6η θέση του Αγώνα. Ο πολύ έμπειρος Farfus που έτρεχε πρώτη φορά με την ομάδα, είπε ότι “ο Vale έκανε φοβερή δουλειά, όπως και όλη η ομάδα”, ενώ από την πλευρά του ο Rossi δήλωσε: “Η πρώτη μου εμπειρία στο Bathurst ήταν πολύ καλή, γιατί είναι ένα σπουδαίο μέρος. Για μας τους Ευρωπαίους είναι ένα θρυλικό μέρος γιατί το “παίζουμε” συνέχεια στον εξομοιωτή. Το να έχεις την ευκαιρία να αγωνιστείς εδώ στην αληθινή πίστα είναι ωραίο. Είναι μια φανταστική πίστα. Πρέπει να κρατάς συνέχεια την προσοχή σου, αλλά είναι πολύ ευχάριστη να την οδηγείς. Νομίζω ότι η ταχύτητά μου και η απόδοσή μου ήταν καλή. Αισθάνομαι καλά στο αυτοκίνητο, είναι πολύ καλό να το οδηγείς, αλλά στη διάρκεια του αγώνα χρειαζόμαστε λίγο καλύτερο ρυθμό. Για πρώτη εμπειρία εδώ ήταν πολύ θετική”.

Τον Αγώνα κέρδισε η Mercedes AMG των Habul, Gounis και Stolz με διαφορά 1'' δευτερόλεπτο από την Porsche των Campell, Jaminet και Preinind, μετά από 12 ώρες αγώνα! Την 3η θέση πήρε τελικά μια ακόμη Mercedes με τους Engel, Grenier και Marciello. Το δεύτερο αυτοκίνητο της ομάδας με τους Vanthoor, Weerts και Van Der Linde τερμάτισε στην 4η θέση.

O Valentino Rossi όμως και πάλι κέρδισε την αγάπη των θεατών, αλλά και των ανθρώπων της BMW M Motorsport, που βρέθηκαν στην Αυστραλία για να δουν από κοντά τις επιδόσεις των αυτοκινήτων τους. 

 

Επόμενο άρθρο »

Νέες νέες εκδόσεις των BMW X5 και BMW Χ6

« Προηγούμενο άρθρο

Η Ford επιστρέφει στη Formula 1 το 2026

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα