• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Με αυτή τη μοτοσυκλέτα δεν μπορώ να κερδίσω το Πρωτάθλημα
Νέα 13/02/2023 - 12:09

Ο Marc Marquez δεν έχει ενθουσιαστεί με την πρόοδο που έχει κάνει η Honda με την προβληματική μοτοσυκλέτα της από τη δοκιμή της Valencia τον περασμένο Νοέμβριο.

Μετά την πρώτη μέρα του τεστ Sepang, ο Marquez ένιωσε ότι ήταν «ακόμα μακριά από την κορυφή» με τη Honda του 2023.

Ο Ισπανός ξεκίνησε τη δοκιμή με τέσσερις RC213V για να δοκιμάσει, ενώ το μεσημέρι τηε Κυριακής έμεινε με 1, που δείχνει ότι θα είναι η βάση με την οποία θα συνεχίσει στο τεστ του Portimao τον επόμενο μήνα.

Ωστόσο, παραδέχεται ότι δεν είναι τόσο διαφορετική από τη μοτοσυκλέτα του 2023 που δοκίμασε τον περασμένο Νοέμβριο και «χρειάζεται άλλο ένα βήμα» για να κλείσει την διαφορά με τους πρώτους.

"Ξεκινήσαμε τη δοκιμή με τέσσερις μοτοσυκλέτες, τη δεύτερη μέρα είχαμε τρεις, σήμερα (Κυριακή) ξεκινήσαμε με δύο μοτοσυκλέτες και το απόγευμα ήταν μόνο μια", είπε ο Marquez αφού τερμάτισε στην 10η θέση των φύλλων χρόνου, 0,777 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή.

"Έτσι, αποφάσισα ήδη ότι αυτό είναι η μοτοσυκλέτα, αυτή είναι η κατεύθυνση. Αλλά δεν είναι η μοτοσυκλέτα που χρειάζομαι για να κερδίσω το Πρωτάθλημα, χρειάζομαι άλλο ένα βήμα από αυτή τη μοτοσυκλέτα. Αλλά είναι σημαντικό να έχουμε μια βάση ξεκαθαρή και να ξεχνάμε τις άλλες".

Ο Marquez πρόσθεσε ότι η Honda "δεν έχει χρόνο να φέρει άλλες τρεις μοτοσυκλέτες" στη δοκιμή της Πορτογαλίας, αλλά "ήταν σημαντικό να επιλέξεις μια κατεύθυνση, μια μοτοσυκλέτα" για να επικεντρωθείς.

"Βασικά, μοιάζει πολύ με τη μοτοσυκλέτα της Valencia", πρόσθεσε. "Δεν είναι μεγάλη διαφορά, το concept είναι το ίδιο και έχουμε τα ίδια προβλήματα. Λοιπόν, τώρα ήρθε η ώρα να διορθώσουμε αυτά τα προβλήματα. Δεν ξέρω πώς, απλά δίνω τα σχόλιά μου, δίνω τις απόψεις μου για το πώς να βελτιώσω τον χρόνο του γύρου".

"Και για μένα ήταν αρκετά καλό γιατί ήταν εύκολο να το καταλάβω… φυσικά είσαι πιο γρήγορος ή πιο αργός, αλλά ήταν σημαντικό για μένα να ξέρω πότε ήθελα να είμαι γρήγορος και πότε να είμαι αργός".


"Λοιπόν, σήμερα το πρωί, αν δείτε τους χρόνους των γύρων μου, άρχισα να είμαι πιο συνεπής γιατί αρχίσαμε να δουλεύουμε. Όταν οδηγούσα καλά, οι χρόνοι των γύρων ήταν λίγο πολύ καlοί, αλλά πολύ μακριά από τους πρώτους πέντε αναβάτες".

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Είχαμε καλό ρυθμό αγώνα

« Προηγούμενο άρθρο

Marini: Ήταν το τέλειο τεστ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα