• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK Phillip Island: Αγώνας Superpole και 2ος Αγώνας
Χατ-τρικ για τον Bautista
Νέα 26/02/2023 - 09:57

Ο αγώνας Tissot Superpole του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MOTUL FIM Superbike ήταν 10 γύροι δράματος, ανεξάρτητα από το πού κοιτoυσε κανείς στην πίστα του Phillip Island. Ο Alvaro Bautista πήρε τη δεύτερη νίκη του αυτό το Σαββατοκύριακο, μπροστά από τον ομόσταυλό του, Michael Ruben Rinaldi, που έκανε το 1-2 για την Ducati.


Ο Bautista έστριψε πρώτος, αλλά ο Toprak Razgatlioglu τον πέρασε στην 4η στροφή στον πρώτο γύρο, πριν ο Bautista απαντήσει στην ευθεία Gardner στην αρχή του δεύτερου γύρου. Από εκεί, ο Bautista κατάφερε να μείνει μπροστά και να πάρει την 34η νίκη του στα WorldSBK, φέρνοντάς τον στο ίδιο επίπεδο με τον Tom Sykes. Ήταν μπροστά από τον Rinaldi στη δεύτερη θέση, ο οποίος πέρασε τον Razgatlioglu στην πρώτη στροφή του 4ου γύρου,  με τον Τούρκο αναβάτη να περιορίζεται στην τρίτη θέση.


Ο Alex Lowes ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της Kawasaki στην τέταρτη θέση. Ο Lowes βρισκόταν στις θέσεις του βάθρου στα πρώτα στάδια του αγώνα, αλλά σύντομα οι Rinaldi και Razgatlioglu πέρασαν μπροστά του. Ο Lowes κατάφερε να αντισταθεί στην πίεση του Andrea Locatelli για να πάρει την τέταρτη θέση, με τον Locatelli να παραμένει πέμπτος, μπροστά από τον Philipp Oettl.
Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Jonathan Rea, κατέκτησε την έβδομη θέση αφού έχασε χρόνο και θέσεις στον πρώτο γύρο, όταν αναγκάστηκε να βγει εκτός γραμμής από τον Dominique Aegerter στην 4η στροφή, με τον Rea να μην μπορεί να ανακτήσει μετά τις χαμένες θέσεις. Ο Iker Lecuona τερμάτισε όγδοος και ο Axel Bassani πήρε την ένατη θέση για να ολοκληρώσει την τρίτη σειρά του δεύτερου αγώνα. Ο Bassani είχε μια μάχη στα τέλη του αγώνα με τον Michael van der Mark, με το ζευγάρι να χωρίζεται κατά μισό δευτερόλεπτο στο τέλος του αγώνα.

 


Στον δεύτερο αγώνα, ο Alvaro Bautista έγραψε ιστορία με το πέμπτο του χατ-τρικ WorldSBK και πάλι μπροστά από τον ομόσταυλό του, ενώ ο Jonathan Rea μπόρεσε να φτάσει μόνο μέχρι την όγδοη θέση καθώς ο Toprak Razgatlioglu δεν πήρε καθόλου βαθμούς στον 2ο αγώνα.


Ο Bautista ηγήθηκε από την αρχή και μαζί του ήταν ο Michael Ruben Rinaldi στα πρώτα στάδια της αναμέτρησης των 22 γύρων με το ζευγάρι να απέχει λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, πριν ο Bautista αρχίσει να ανοίγει μια διαφορά από τον ομόσταυλό του για να κερδίσει με περισσότερο από έξι δευτερόλεπτα διαφορά.

Το χατ-τρικ του Bautista σημαίνει ότι έγινε ο πρώτος αναβάτης που έκανε δεύτερο χατ-τρικ σε μία πίστα (είχε κερδίσει και τους 3 αγώνες του Phillip Island το 2019), ενώ έγινε επίσης ο πρώτος αναβάτης που έκανε πέντε χατ-τρικ στα WorldSBK. 

Πίσω από τους δύο αναβάτες της Ducati, ο Andrea Locatelli πήρε το πρώτο του βάθρο της σεζόν με την τρίτη θέση καθώς ο Ιταλός "ξεκόλλησε" γρήγορα από το γκρουπ των αναβατών που βρίσκονταν πίσω του. 


Η μάχη πίσω από την τριάδα του βάθρου ήταν μια υπόθεση που κράτησε 22 γύρους με τον Axel Bassani να κρατά την τέταρτη θέση ξεκινώντας ένατος στο grid καθώς απέκρουσε μια επίθεση στα τελευταία στάδια από τον Philipp Oettl που ήταν πέμπτος. 

Ο Iker Lecuona κατάφερε να φτάσει στην έκτη θέση πίσω από τους Oettl και Bassani, ενώ ο δύο φορές Πρωταθλητής WorldSSP Dominique Aegerter τερμάτισε έβδομος. Ο Aegerter και ο Lecuona έκαναν και οι δύο κινήσεις στον τελευταίο αγώνα στον Rea για να αφήσουν τον Βορειοϊρλανδό στην όγδοη θέση, ενώ ήταν ένα καταστροφικό τέλος στον αγώνα για τους Razgatlioglu και Alex Lowes.

Και οι δύο συμμετείχαν στη μεγάλη μάχη για την τέταρτη θέση και ο Razgatlioglu προσπάθησε να κάνει μια κίνηση από την εξωτερική του Lowes με κατεύθυνση προς την τέταρτη στροφή του 17ου γύρου. Ο Lowes έχασε το μπροστινό της μοτοσυκλέτας του και, πέφτοντας, μάζεψε και τον Razgatlioglu. Και οι δύο αναγκάστηκαν να αποσυρθούν από τον αγώνα μετά την τώση, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς στις αρχές της σεζόν.

Ο Rea τελείωσε τον αγώνα με διαφορά σχεδόν τεσσάρων δευτερολέπτων από τον Danilo Petrucci στην ένατη θέση, ο οποίος τελείωσε τον πρώτο του γύρο WorldSBK μέσα στην πρώτη δεκάδα.

Αυτό ισχύει και για τον Remy Gardner που τερμάτισε τον αγώνα στη δέκατη παρά την ποινή για μεγάλο γύρο για ανεύθυνη οδήγηση στον αγώνα Superpole μετά από μια σύγκρουση με τον ομόσταυλό του Aegerter. Είχε περάσει τη γραμμή στην 11η θέση, αλλά ο Xavi Vierge, ο οποίος είχε πάρει την καρό σημαία στη δέκατη, υποβιβάστηκε μία θέση για προσπέραση κάτω από κίτρινες σημαίες.

Επόμενο άρθρο »

Η χειρότερη μοτοσυκλέτα είναι 0.4% πιο αργή από την καλύτερη

« Προηγούμενο άρθρο

Petrucci: Ήταν μια Οδύσσεια

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα