• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Luca Marmorini φέρνει μια νέα οπτική στη Υamaha
Όσον αφορά τον κινητήρα
Νέα 28/02/2023 - 13:56

Το 2022, η Yamaha υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Marmotors, την εταιρεία του Luca Marmorini, μηχανικού ειδικευμένου στους κινητήρες, με μεγάλη εμπειρία στη Formula 1. Η είδηση ​​δεν άρεσε στην Aprilia, η οποία είχε τις υπηρεσίες του Ιταλού ως εξωτερικού συμβούλου.

Η απόφαση πάρθηκε λίγους μήνες αφότου οι υπεύθυνοι, με τον Lin Jarvis στο τιμόνι, αναγκάστηκαν να ενημερώσουν τον Fabio Quartararo, τότε πρόσφατα εστεμμένο Παγκόσμιο Πρωταθλητή (2021), ότι το τεχνικό τμήμα της Yamaha είχε αποφασίσει να μην χρησιμοποιήσει την τελευταία έκδοση του κινητήρα, πιο ισχυρή από την προηγούμενη, στην M1 του 2022 λόγω έλλειψης αξιοπιστίας.

Αυτό, προφανώς, ήταν ένα τεράστιο εμπόδιο για τον Γάλλο. Παρά το γεγονός ότι έκανε τα αδύνατα δυνατά για να μετριάσει την προφανή έλλειψη ταχύτητας της Yamaha, αυτό το έλλειμμα αποδείχθηκε πολύ σημαντικό για τον Quartararo, ο οποίος δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Για να μην επαναληφθεί μια τέτοια κατάσταση, η Marmotors μπήκε στο παιχνίδι. Αν και, σε αντίθεση με ό,τι θα πίστευε κανείς, η ενσωμάτωσή της στο οικοσύστημα της Yamaha θα έχει αντίκτυπο περισσότερο μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα παρά άμεσα.

"Από τότε που ξεκινήσαμε να δουλεύουμε μαζί τους, που ήταν μόλις πριν από ένα χρόνο, περάσαμε από διαφορετικές φάσεις. Θα έλεγα ότι ο άμεσος αντίκτυπός τους δεν είναι πολύ μεγάλος, γιατί πρώτα έπρεπε να καταλάβουν πού βρισκόμασταν", ανέφερε ο Lin Jarvis.

"Υπήρξε κάποια υποστήριξη, αλλά ο κινητήρας είναι ακόμα από τη Yamaha, στην Ιαπωνία. Τα εξαρτήματα έχουν σχεδιαστεί στην Iwata. Βασικά, ο κινητήρας που έχουμε τώρα στη μοτοσυκλέτα είναι αυτός που θα έπρεπε να είχαμε χρησιμοποιήσει πέρυσι. Ανακαλύψαμε το πρόβλημα στα μέσα του 2022 και επανασχεδιάζουμε αυτή την περιοχή".

"Αυτό που κάνει πολύ καλά η Marmoto είναι να κρατάει τους μηχανικούς μας σε εγρήγορση και να τους δείχνει πού πρέπει να επικεντρωθούν, ποιες πτυχές πρέπει να προσέξουν. Μερικές φορές τους πιέζει, μερικές φορές τους δίνει συμβουλές. Εν ολίγοις, τους προσφέρει μια άλλη οπτική", επισημαίνει ο Βρετανός.

Επόμενο άρθρο »

O Rossi προπονείται με την Ακαδημία

« Προηγούμενο άρθρο

Στα παρασκήνια της παρουσίασης της Repsol Honda

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα