• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK Catalunya Test: 2η Μέρα
O Alvaro Bautista στην κορυφή των φύλλων χρόνου
Νέα 31/03/2023 - 21:51

Ήταν μια δραματική ημέρα δοκιμών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM με πολλές πτώσεις και συναρπαστικό ρυθμό στην Καταλονία. Ο Alvaro Bautista έφτασε στην κορυφή των χρόνων με λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου διαφορά από τον Iker Lecuona παρά το γεγονός ότι και οι 2 είχαν πτώση το πρωί της δεύτερης μέρας. Τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές ήταν στην πρώτη τριάδα στο τέλος της ημέρας, καθώς ο Jonathan Rea κατέκτησε την τρίτη θέση.

Η εργοστασιακή ομάδα της Ducati επέλεξε να βγει στην πίστα μόνο μισή μέρα την Παρασκευή, αλλά κατάφερε να ολοκληρώσει τη δεύτερη μέρα στην κορυφή με τον Alvaro Bautista, καθώς ο Ισπανός πλησίασε το απόλυτο ρεκόρ γύρου. Ο Bautista έκανε 1'40.459, μόλις μισό δέκατο πίσω από το ρεκόρ γύρου που έκανε ο Tom Sykes το 2021. Ο Michael Ruben Rinaldi πήρε την τέταρτη θέση με 1'40.818. Ο Bautista δοκίμασε τα νέα μπροστινά ελαστικά της Pirelli που ήταν διαθέσιμα σε αυτή τη δοκιμή, καθώς θέλει να συνεχίσει το δυνατό του ξεκίνημα στη σεζόν, αν και έπεσε στην 11η στροφή το πρωί, ενώ ο Rinaldi δοκίμασε επίσης τα νέα ελαστικά της Pirelli αλλά στο πίσω μέρος και συνέκρινε δύο μοτοσυκλέτες με διαφορετικές ρυθμίσεις.

Αφού έδειξαν δυνατό ρυθμό την πρώτη μέρα, οι δύο εργοστασιακοί αναβάτες της Honda ήταν και πάλι γρήγοροι σήμερα. Ο Lecuona ήταν δεύτερος, κάνοντας 1'40.521 δευτερόλεπτα παρά την πτώση του στη 14η στροφή το πρωί που τελείωσε την συμμετοχή του πριν από το μεσημεριανό διάλειμμα. Μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο για περαιτέρω εξετάσεις και δεν επέστρεψε στην πίστα. Ο Vierge ήταν 11ος με 1'41.505. Ο Lecuona είχε σχεδιάσει να συνεχίσει να δοκιμάζει τις αναβαθμίσεις που είχε φέρει ο Ιάπωνας κατασκευαστής, καθώς και κάποιες δοκιμές ελαστικών, ενώ ο Vierge επικεντρώθηκε στις συνολικές βελτιώσεις. 

Το δίδυμο της Kawasaki Racing Team WorldSBK των Jonathan Rea και Alex Lowes επέλεξε να βγει στην πίστα μόνο τη δεύτερη ημέρα και το ζευγάρι τερμάτισε στην 3η και 5η θέση αντίστοιχα τη δεύτερη ημέρα. Ο Lowes σημείωσε 1'40.853 στο δρόμο του προς την πέμπτη θέση, καθώς εργαζόταν σε μερικά νέα στοιχεία από τη Showa στο πιρούνι. Ο Rea δεν είχε κανένα νέο αντικείμενο για δοκιμή, αλλά είχε κάποιες νέες ηλεκτρονικές στρατηγικές να δοκιμάσει καθώς και ορισμένες ρυθμίσεις γεωμετρίας, με τον Βορειοϊρλανδό να διασφαλίζει την τρίτη θέση με 1'40.659.

Η εργοστασιακή Yamaha ολοκλήρωσε τη μέρα με τον Toprak Razgatlioglu στην έβδομη θέση με 1'41.196 και τον Andrea Locatelli στη 13η θέση, τρία δέκατα πίσω από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021. Ο Locatelli εστίασε στη βελτίωση του ρυθμού του για το τέλος του αγώνα, καθώς και στη συνέχιση της εργασίας στις ηλεκτρονικές ρυθμίσεις στη Yamaha YZF R1 του, ενώ ο Razgatlioglu συνέχισε να εργάζεται σε νέα εξαρτήματα και ηλεκτρονικά, κάτι που έκανε και την πρώτη μέρα.


Ο Michael van der Mark είχε ένα καλό διήμερο δοκιμών, καθώς τερμάτισε στην όγδοη θέση, με την BMW να φέρνει πολλές αναβαθμίσεις στο τεστ. Ο καλύτερος χρόνος του Van der Mark ήταν 1'41.221, επτά δέκατα πίσω από τον χρόνο του Bautista, καθώς δοκίμασε μερικά εργονομικά στοιχεία αναβάτη, συμπεριλαμβανομένων δύο προσθηκών στο ρεζερβουάρ. Ο Scott Redding ήταν 12ος. Η BMW έφερε επίσης δύο νέα ψαλίδια στο τεστ - το ένα carbon, καθώς και κάποιες αλλαγές στο πλαίσιο. 

Επόμενο άρθρο »

Termas de Rio Hondo: MotoGP ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Termas de Rio Hondo: Moto2 ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα