• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix Espargaro: Η μοτοσυκλέτα δεν είναι καλή εδώ
Απλά λιγότερο κακή από τις άλλες
Νέα 01/04/2023 - 11:37

H πίστα στο Termas de Rio Hondo ήταν το σκηνικό της παρθενικής νίκης της Aprilia και του Aleix Espargaro στΑ MotoGP πριν από 12 μήνες, με αμφότερους να συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν πέρυσι, την Παρασκευή φέτος.

Αφού ο Maverick Vinales ήταν ταχύτερος στις ΕΔ1 μπροστά από τον Aleix Espargaro, ο τελευταίος προηγήθηκε του ομόσταυλού του, και πάλι κάνοντας το 1-2 στις ΕΔ2, για 0,162 δευτερόλεπτα.

Ερωτηθείς γιατί η RS-GP είναι τόσο καλή στο Terma de Rio Hondo, ο Espargaro δεν μπορούσε να το εξηγήσει καθώς δεν αισθάνεται ότι η μοτοσυκλέτα είναι πραγματικά καλή στην πίστα.

"Δεν ξέρω, δεν καταλαβαίνω", είπε ο Espargaro. "Εννοώ, η μοτοσυκλέτα δεν είναι καλή εδώ, ειλικρινά. Αλλά νομίζω ότι είναι λιγότερο κακή από τις άλλες μοτοσυκλέτες".

"Αλλά η μοτοσυκλέτα δεν είναι καλή, στο Portimao ένιωσα 10 φορές καλύτερα. Η μοτοσυκλέτα ήταν σφιχτή, έστριβε, ήταν καλή στα φρένα".

"Εδώ είναι σαν να είσαι στον πάγο όλη την ώρα, να γλιστράς, να γλιστράς. Είναι τρελό. Αλλά φαίνεται ότι οι άλλες μοτοσυκλέτες είναι ακόμα χειρότερες".

Και οι δύο αναβάτες της Aprilia έδειξαν καλό ρυθμό αγώνα το απόγευμα της Παρασκευής στην ωριαία δεύτερη περίοδο δοκιμών και συνεχίζουν το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο μοιάζοντας ως δυνατά φαβορί για να επαναλάβουν την περσινή τους επιτυχία στην Αργεντινή.

Γνωρίζοντας το αυτό πριν από το Σαββατοκύριακο, ο Espargaro παραδέχεται ότι αντιμετώπισε τα πράγματα προσεκτικά καθώς δεν ήθελε να επαναλάβει ένα ατύχημα τύπου Silverstone που «μου στέρησε μια μεγάλη ευκαιρία για τον τίτλο».

"Είχα μεγάλη αυτοπεποίθηση πριν φτάσω εδώ, αλλά πάντα έχεις κάποιες αμφιβολίες γιατί ποτέ δεν ξέρεις", πρόσθεσε ο Espargaro. "Είναι μια άλλη σεζόν, μια άλλη μοτοσυκλέτα, το επίπεδο του grid είναι πολύ υψηλό. Έτσι, με χαρά επιβεβαιώνουμε ότι η μοτοσυκλέτα πηγαίνει καλά".

"Ξεκίνησα λίγο προσεκτικά σήμερα το πρωί για να μην το παρακάνω. Έκανα ένα μεγάλο λάθος την περασμένη σεζόν στο Silverstone, όταν έπεσα και έχασα μια μεγάλη ευκαιρία για τον τίτλο".

"Λοιπόν, αυτό έκανα σήμερα: προσπάθησα να είμαι λίγο πιο χαλαρός το πρωί και το απόγευμα πίεζα λίγο περισσότερο. Ο ρυθμός ήταν πολύ δυνατός στα χρησιμοποιημένα ελαστικά αλλά και στο χρόνο του γύρου".

Με τους δύο αναβάτες της Aprilia να φαίνονται δυνατοί, ο Vinales λέει ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ του ζευγαριού θα τους ενισχύσει - όπως συνέβη στη Suzuki το 2015 και το 2016.

"Εντάξει, πρέπει να πιέσουμε ο ένας τον άλλον και αυτό είναι καλό για την Aprilia", είπε ο Vinales. "Το 2015, όταν ήμασταν στη Suzuki ήταν το ίδιο, χτυπιόμασταν στην πίστα, αλλά μόλις βγαίναμε από την πίστα έχουμε πάντα μια καλή σχέση".

"Πρέπει να είσαι έξυπνος. Το μυστικό στην Aprilia είναι η αρμονία που υπάρχει μέσα στην ομάδα, η οποία πρέπει να παραμείνει ίδια. Το ότι υπάρχει αντιπαλότητα είναι καλό, άρα θα πάμε πιο γρήγορα".

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Δεν καταλαβαίνω γιατί είμαστε τόσο αργοί

« Προηγούμενο άρθρο

Τα υγρά φρένων της Brembo στις υψηλές θερμοκρασίες της Αργεντινής

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα