• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το “θαύμα” του MotoGP™ Enea Bastianini έγινε πρεσβευτής της Tissot
Νέα Αγοράς 12/04/2023 - 11:56

Tου Δημήτρη Διατσίδη

 

Στη διάρκεια του πρώτου Αγώνα της χρονιάς στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας έγινε μια μεγάλη συνέντευξη τύπου από τον χρονομέτρη του MotoGP, την Ελβετική Tissot, με θέμα την αναγγελία ως πρεσβευτή της μάρκας του Enea Bastianini. Ο Ιταλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto 2 ήταν ο μόνος τελικά που δεν εμφανίστηκε στην εκδήλωση, με τους δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο να περιμένουν να τον “ανακρίνουν”. Ο λόγος ήταν η φαινομενικά ήπια πτώση του στον Αγώνα Σπριντ που είχε γίνει νωρίτερα, μια πτώση που τελικά τον οδήγησε να χάσει τα τρία πρώτα Grand Prix της χρονιάς!

Βέβαια ο CEO της εταιρίας Sylvain Dolla, δεν παρέλειψε να παρουσιάσει το εξαιρετικό αγωνιστικό μονοπάτι που ακολούθησε ο Bastianini μέχρι το MotoGP™. 

“Γεννημένος για Αγώνες” είναι η επικεφαλίδα, για τον οδηγό που γεννήθηκε στο Ρίμινι και μόλις τριών χρόνων και τριών μηνών ανέβηκε πάνω στη σέλα μιας μοτοσυκλέτας και από εκεί προέρχεται και το νούμερο #33 που θέλει να χρησιμοποιεί, όταν το επιτρέπει ο κανονισμός της κατηγορίας. Στα 11 του ήταν ήδη Πρωταθλητής Ευρώπης στα minimoto και μετά το 2014 μπαίνει στα δύσκολα, στην Moto3™ με την ομάδα Team Gresini Fun&GO και αμέσως παίρνει τον Τίτλο “Rookie of the Year.” 

Το 2015 παίρνει την πρώτη του νίκη και το 2016 τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Το 2019 ανεβαίνει στην Moto2 και το 2020 παίρνει το Πρωτάθλημα. Το 2021 ανεβαίνει στη μεγάλη κατηγορία MotoGP™ και το 2022 εντυπωσιάζει με τέσσερις νίκες και την τρίτη θέση στη βαθμολογία. 

Στη μεγάλη κατηγορία αναγκάζεται να πάρει το #23 – αντί το 33 που ήταν ήδη “πιασμένο” από άλλο οδηγό, αλλά δεν έχει πρόβλημα, καθώς το 23 είναι το νούμερο του Michael Jordan, που τον θεωρεί ήρωα ο Ιταλός οδηγός. 

Ο Bastianini είχε ταλέντο και ως γυμναστής και στις καταδύσεις, αλλά ήθελε να γίνει θρύλος στους αγώνες μοτοσυκλέτας. Το μονοπάτι επιβραβεύει μόνο τους αποφασισμένους και αυτούς που αντιμετωπίζουν τις αντιξοότητες με εύθυμο τρόπο. Σε ένα κόσμο που αλλάζει συνεχώς είναι εύκολο κάποιες φορές, οι φιλόδοξοι άνθρωποι να χάνουν το πόσο σημαντική είναι η δέσμευση σε αυτό που κάνεις. Δεν γίνεται να γίνεις ο καλύτερος χωρίς να αφιερώσεις χρόνο, αφοσίωση και πάθος. Και με 170 χρόνια εμπειρίας η Tissot (που είναι η #1 Ελβετική μάρκα σε ωρολόγια που κυκλοφορούν) είδε αυτές τις αξίες στο πρόσωπο του Enea Bastianini και έκανε τη συνεργασία μαζί του.

Στη διάρκεια της συνέντευξης παρουσιάστηκε και το νέο Tissot T-Race MotoGP™ Limited Edition 2023, το ρολόι που θα φορά στις πίστες ο “Bestia”, το οποίο για το 2023 είναι πλήρως ανασχεδιασμένο.

Επόμενο άρθρο »

Next-Gen Tour - Μια σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο τη νέα Scrambler Ducati

« Προηγούμενο άρθρο

Οδοιπορικό με μοτοσυκλέτες σε Σερβία και Δυτικά Βαλκάνια

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα