• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
2024 Μοτο2™: οι ανανεώσεις της Red Bull KTM Ajo
Νέα 12/09/2023 - 16:01

Ο Deniz Öncü κάνει τα επόμενα βήματά του με την ακαδημία της KTM GP και ο Celestino Vietti συμμετέχει στο πρόγραμμα

Η αγωνιστική ομάδα της Moto2 Red Bull KTM Ajo θα καλωσορίσει δύο νέους αναβάτες στη δομή της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2024 με τον Deniz Öncü να μεταβαίνει από την Moto3™ σε αυτήν και μαζί του έρχεται στην Ακαδημία KTM GP ο πολλά υποσχόμενος Celestino Vietti για τρίτη θητεία στην ενδιάμεση κατηγορία.

Η Red Bull KTM Ajo μπορεί να υπερηφανεύεται για μια ολοκληρωμένη λίστα ταλέντων και επιτυχιών από το 2015, αλλά και από το 2017 όπου η ομάδα του Aki Ajo διαδραμάτισε έναν κρίσιμο ρόλο ανάπτυξης για την KTM GP Academy. Ονόματα όπως ο Miguel Oliveira, Brad Binder, Jorge Martin, Tetsuta Nagashima, Remy Gardner, Raul Fernandez, Augusto Fernandez και Pedro Acosta έχουν κερδίσει Αγώνες και πρωταθλήματα (το 2021 και το 2022, και ο Acosta αυτή τη στιγμή προηγείται στο πρωτάθλημα του 2023). Έξι από αυτούς τους αναβάτες που αναφέρονται πιο πάνω, έχουν φτάσει στο MotoGP™ στην κορυφαία κατηγορία.

Ο Deniz Öncü, 20 ετών και πρώην νικητής του Red Bull MotoGP Rookies Cup, γιόρτασε τις πρώτες του νίκες στο Grand Prix με την ομάδα και την KTM RC4 στη Moto3 φέτος. Ο γρήγορος και επιθετικός Τούρκος έχει ήδη σημειώσει 11 τερματισμούς στο βάθρο στην κατηγορία και το 2023 ήταν η τρίτη του συμμετοχή για την εκπαίδευσή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή είναι 4ος στη σειρά στη Moto3 και πολύ κοντά στη μάχη για τον τίτλο. Η ικανότητα, η συμπεριφορά και η αναπτυσσόμενη εμπειρία του Ντενίζ δείχνουν ότι είναι πρόθυμος να πάει την καριέρα του στο επόμενο επίπεδο.

Ο Celestino Vietti, 21 ετών, έχει ήδη έξι νίκες GP και από τις δύο κατηγορίες Moto3 και Moto2 και μαθαίνει καλύτερα τις ιδιαιτερότητες της Moto2 το 2022 και το 2023. Πέρυσι οι τρεις θρίαμβοί του σημάδεψαν μια ξεκάθαρη ικανότητα να δώσει το ρυθμό στο πρωτάθλημα και ανέβηκε ξανά στην κορυφή του βάθρου κατά τη διάρκεια του 2023 μέχρι σήμερα. Ο Vietti ήταν μέρος της προσπάθειας του Valentino Rossi και της VR46 Academy και τώρα εντάσσεται στο πρόγραμμα της KTM για να πετύχει τους επόμενους στόχους της καριέρας του.

Deniz Öncü:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανεβαίνω στο Moto2 με την Red Bull KTM Ajo. Ο κύριος στόχος αυτή τη σεζόν είναι να βελτιωθώ στη Moto3 και να πάρω καλά αποτελέσματα για να παλέψω για τον τίτλο. Τα πάμε πολύ καλά μαζί και έχουμε νίκες σε Γερμανία και Αυστρία μέχρι στιγμής. Θέλω απλώς να ευχαριστήσω τον Aki, την KTM και τη Red Bull για την εμπιστοσύνη τους σε εμένα και για αυτήν την ευκαιρία. Ευχαριστώ επίσης τον μάνατζέρ μου, Kenan Sofuoğlu, που με στηρίζει πάντα».

Celestino Vietti:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα, γι' αυτό είμαι πολύ χαρούμενος για αυτά τα νέα. Πρέπει να πω ευχαριστώ στην KTM και τον Aki Ajo που πίστεψαν σε μένα. Επίσης, ευχαριστώ τη VR46 Riders Academy Management, καθώς χωρίς αυτούς τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατό. Έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε μέχρι το τέλος αυτής της σεζόν, οπότε πρέπει να τελειώσω με τον καλύτερο τρόπο με την τωρινή μου ομάδα. Με βοήθησαν να πετύχω πολλά σπουδαία αποτελέσματα φέτος. Θα μου επιτρέψει επίσης να έχω την αυτοπεποίθηση για να ξεκινήσω καλά τη νέα σεζόν. Σας ευχαριστώ πολύ και τα λέμε το 2024».

Aki Ajo, Team Principal:

«Τα τελευταία χρόνια στη Moto2 ήταν πολύ επιτυχημένα για εμάς και φυσικά απολαύσαμε τη συνεργασία με όλους αυτούς τους διαφορετικούς αναβάτες. Αυτή η χρονιά με τον Pedro και τον Albert [Arenas] ήταν πολύ έντονη και ευχάριστη. βελτιωθήκαμε πολύ, έχουμε κατακτήσει πολλά βάθρα και είμαστε ακόμη στην κορυφή της βαθμολογίας. Το επόμενο έτος έχουμε μια νέα σύνθεση: Deniz Öncü και Celestino Vietti. Πρέπει να πω ότι είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε ένα υπέροχο μείγμα εμπειρίας σε αυτή την κατηγορία και το νεαρό ταλέντο τον Deniz, που ήδη γνωρίζουμε. Νομίζω ότι αυτός ο συνδυασμός είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για εμάς να έχουμε μεγάλη επιτυχία στη Moto2 του χρόνου. Ο Celestino έχει δείξει τις τελευταίες σεζόν ότι είναι ένας από τους κορυφαίους αναβάτες στην κατηγορία. Φυσικά, είμαστε πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε στην ομάδα μας δίπλα στον Deniz, ο οποίος είναι ένας από τους ταχύτερους αναβάτες στη Moto3. Ο συνδυασμός θα είναι υπέροχος και είμαστε ενθουσιασμένοι γι' αυτό».

Επόμενο άρθρο »

Η Τρίτη ήρθε, ο Μαρκ δεν ήρθε...

« Προηγούμενο άρθρο

Misano Test: καινοτομίες και συμπεράσματα από το pitlane της Δευτέρας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα