• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Γιορτή για τα 40 χρόνια του Δ.Διατσίδη στα Grand Prix
Νέα 19/09/2023 - 17:48

Φωτογραφία: Raffaella Gianolla

 

Οι μόνιμοι δημοσιογράφοι (permanent pass holders) που καλύπτουν τους Αγώνες MotoGP από όλον τον κόσμο, διοργάνωσαν μια μικρή γιορτή στο Γραφείο Τύπου της πίστας του Misano, στην οποία τιμήθηκε ο “δικός μας” Δημήτρης Διατσίδης, που συμπλήρωσε 40 χρόνια από το πρώτο του άρθρο για Grand Prix 500 (εκείνη την εποχή), που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Auto-Moto με εκδότη τον αείμνηστο Γιάννη Παμπούκη.

Ήταν το Γιουγκοσλαβικό GP που έγινε στην Ριέκα στις 12 Ιουνίου του 1983 και ο Δημήτρης Διατσίδης παρακολούθησε μαζί με τον Παύλο Κούζουνα και τον Φώντα Τσιτσικάο και λίγο αργότερα έγραψε το σχετικό άρθρο στο περιοδικό που έβγαινε και συνεχίζει να βγαίνει στην Θεσσαλονίκη. Νικητής του Αγώνα ήταν ο Freddie Spencer με την Honda NS500 την 3κύλινδρη μοτοσυκλέτα που ο Αμερικανός οδηγούσε απίστευτα. Μεγάλος του αντίπαλος εκείνη τη χρονιά ο Kenny Roberts με την 4κύλινδρη YZR500, αλλά στον συγκεκριμένο Αγώνα βγήκε 4ος πίσω από τους Randy Mamola με την Suzuki και Eddie Lawson με Yamaha. Ο Spencer τελικά πήρε τον Τίτλο εκείνη τη χρονιά με 2 βαθμούς διαφορά από τον Roberts.

O Carlos Lavado από την Βενεζουέλα με την Yamaha TZ250, κέρδισε τον Αγώνα στα 250 cc και πήρε τον Τίτλο εκείνη τη χρονιά και ήταν ο οδηγός από τον οποίο πήρε την πρώτη του συνέντευξη ο Δημήτρης Διατσίδης. Ο Κάρλος ήταν στο Μιζάνο και θυμήθηκε ιστορίες της εποχής, ενώ και ο Φρέντι ευχήθηκε στον ΔΔ να συνεχίσει να καλύπτει τα GP για πολλά χρόνια ακόμη. Επίσης ο Mick Doohan ήταν εκεί και θυμήθηκε την πρώτη συνέντευξη που είχε κάνει με τον ΔΔ το 1989 στην Χερέθ! 

 

Ο Έλληνας δημοσιογράφος που καλύπτει όλους τους Αγώνες του MotoGP, τα τελευταία 20 χρόνια και για την τηλεόραση, είναι ο τρίτος πιο παλιός δημοσιογράφος στο Paddock του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος #motogpworldpaddock και δέχτηκε τα συγχαρητήρια όχι μόνο των δημοσιογράφων, αλλά και των οργανωτών, πολλών οδηγών και των ανθρώπων των ομάδων. 

 

 

 

H Frine Velilla είναι η Υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του MotoGP εδώ και πολλά χρόνια
H Frine Velilla είναι η Υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του MotoGP εδώ και πολλά χρόνια
Ο Paolo Scalera είναι ο πιο παλιός δημοσιογράφος του Paddock, από το 1975!!!
Ο Paolo Scalera είναι ο πιο παλιός δημοσιογράφος του Paddock, από το 1975!!!
Η πρώτη συνέντευξη στην Rijeka με Carlos Lavado
Η πρώτη συνέντευξη στην Rijeka με Carlos Lavado
Με Κάρλος Λαβάντο 40 χρόνια μετά!
Με Κάρλος Λαβάντο 40 χρόνια μετά!
Με τον Θρύλο Mick Doohan
Με τον Θρύλο Mick Doohan

Επόμενο άρθρο »

Η Ουγγαρία στον ορίζοντα για το MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Η LCR Honda IDEMITSU συνεχίζει με τον Takaaki Nakagami το 2024

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα