• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέες Honda CRF1100L Africa Twin και CRF1100L Africa Twin Adventure Sports
Μοντέλα 2024
Νέα Αγοράς 05/10/2023 - 17:16

Η Honda έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και στοιχεία για τις νέες εκδόσεις 2024 των CRF1100L Africa Twin και CRF1100L Adventure Sports που έχουν δεχθεί αρκετές, σημαντικές κατά τη Honda, βελτιώσεις σε ότι αφορά τις επιδόσεις, την εμφάνιση και τη χρηστικότητα.

Η συνολική απόδοση του κινητήρα είναι βελτιωμένη με περισσότερη ισχύ στις χαμηλές και μεσαίες στροφές και με με αυξημένη κατά 7% ροπη που αποδίδεται σε χαμηλότερες στροφές.

Η CRF1100L Africa Twin του 2024 είναι διαθέσιμη, προαιρετικά, και με την ανάρτηση Showa EERA.

Η Adventure Sports έκδοση της CRF1100L Africa Twin φοράει εμπρός τροχό 19 ιντσών (από 21) και έχει μικρότερη διαδρομή ανάρτησης.

CRF1100L Africa Twin
CRF1100L Africa Twin

Και οι δυο εκδόσεις έχουν ανασχεδιασμένο το εμπρός τμήμα του φέρινγκ και ρυθμιζόμενη σε 5 θέσεις ζελατίνα.

Ο παράλληλος δικύλινδρος κινητήρας 1.084cc με απόδοση 75 Kw παραμένει άλλα για το 24YM η μέγιστη τιμή της ροπής είναι αυξημένη κατά 7% στα 112 Nm, και αποδίδεται σε χαμηλότερες στροφές, 5.500 rpm αντί 6.250 rpm. 

Η συμπίεση που ανέβηκε στο 10,5:1 από 10,1:1 μαζί με αλλαγές στο χρονισμό των βαλβίδων, τις θυρίδες εισαγωγής και τις ρυθμίσεις της ECU είναι οι κύριοι λόγοι της αύξησης της απόδοσης.

Το νέο τελικό της εξάτμισης πέρα από τον πιο ευχάριστό ήχο βοήθησε και αυτό σε ένα ποσοστό στην βελτίωση της απόδοσης του κινητήρα.

Και τα δύο μοντέλα θα είναι διαθέσιμα και με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCT) που για το 2024 έχει εξειδικευμένη στη νέα καμπύλη απόδοσης του κινητήρα.

CRF1100L Africa Twin

Η ελαφρύτερη και με πιο σπορ προσανατολισμό CRF1100L Africa Twin θα είναι τώρα διαθέσιμη (προαιρετικά) και με την ανάρτηση Showa Electronically Equipped Ride Adjustment (Showa EERA™).

Η ανάρτηση Showa EERA™ προσφέρει βελτιστοποιημένη απόσβεση σε όλες τις συνθήκες οδήγησης, καθώς και δυνατότητα αλλαγής της προφόρτισης πίσω ελατηρίου εν κινήσει μέσω της οθόνης αφής 6,5 ιντσών. 

Επίσης υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 5 λειτουργίες - SOFT, MID, HARD, OFF-ROAD και USER με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ο μπροστινός τροχός 21 ιντσών παραμένει στην CRF1100L Africa Twin άλλα τώρα φοράει ελαστικά tubeless,που είναι πιο εύκολα επισκευάσιμα,  Karoo Street της Metzeler. Για χρήση αποκλειστικά εκτός δρόμου είναι ομολογκαρισμένη και για τα Michelin Anakee Wild.

CRF1100L Africa Twin
CRF1100L Africa Twin

Το ανασχεδιασμένο φέρινγκ φοράει μια νέα μεγαλύτερη και ρυθμιζόμενη σε 5 θέσεις ζελατίνα που προσφέρει αυξημένη προστασία από τον αέρα.

H CRF1100L Africa Twin 24MY θα είναι διαθέσιμη σε δυο χρωματικούς συνδυασμούς - Grand Prix Red και Matt Ballistic Black Metallic. Οι μοτοσυκλέτες που θα είναι εξοπλισμένες με την ανάρτηση Showa EERA™ θα είναι διαθέσιμες σε ένα πρόσθετο χρωματικό συνδυασμό - Pearl Glare White - Glint Wave Blue Metallic Tricolor, επίσης θα έχουν στο στάνταρ εξοπλισμό θερμαινόμενες χειρολαβές και φις ACC.

CRF1100L Africa Twin Adventure Sports

Η μεγάλων αποστάσεων “διηπειρωτική” έκδοση CRF1100L Africa Twin Adventure Sports - που το 2022 αντιπροσώπευε το 56% των πωλήσεων Africa Twin στην Ευρώπη – έχει δεχθεί και αυτή τις βελτιώσεις σε ότι αφορά την απόδοση του κινητήρα και την ευχρηστία καθώς και μια σειρά πρόσθετων αλλαγών που ενισχύουν τις δυνατότητες της στην κίνηση στο δρόμο καθώς και στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

CRF1100L Adventure Sports
CRF1100L Adventure Sports

Η πιο προφανής αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο είναι ο νέος μπροστινός τροχός 19 ιντσών, επίσης η διαδρομή της στάνταρ ανάρτησης Showa EERA™ μειώθηκε κατά 20 mm. 

Ο συνδυασμός της χαμηλότερης ανάρτησης με το νέο φαρδύτερο εμπρός ελαστικό προσφέρει βελτιωμένη πρόσφυση στην οδήγηση στο δρόμο, ειδικά όταν η μοτοσυκλέτα είναι φορτωμένη.

Επίσης χαμηλώνει το κέντρο βάρους και την απόσταση της σέλας από το έδαφος της Africa Twin Adventure Sports βοηθώντας στη ευελιξία στις χαμηλές ταχύτητες.

Η μεγάλων αποστάσεων CRF1100L Africa Twin Adventure Sports έχει νέα σέλα με αφρό ουρεθάνης με μεγαλύτερη πυκνότητα και 15 χιλιοστά παχύτερο για μείωση της κόπωσης στην πολύωρη οδήγηση, επίσης είναι και αυτή εξοπλισμένη με το ανασχεδιασμένο φέρινγκ κα με τη μεγαλύτερη ρυθμιζόμενη σε 5 θέσεις ζελατίνα, 

Η CRF1100L Africa Twin 24YM θα είναι διαθέσιμη στους χρωματικούς συνδιασμούς Matt Ballistic Black Metallic και  Pearl Glare White Tricolour.

 

CRF1100L Adventure Sports
CRF1100L Adventure Sports

Επόμενο άρθρο »

Δισκόπλακες Moto-Master NITRO

« Προηγούμενο άρθρο

Το GASGAS ECC ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στο E-ENDURO

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα