• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Θα μας τρελάνει ο 14χρονος “Dinos31” με τα ρεκόρ του!
Νέα 17/10/2023 - 15:05

Του Δημήτρη Διατσίδη

 

Το να είναι κανείς στα 14 χρόνια της ζωής του, διπλός Πρωταθλητής Βαλκανίων, Πρωταθλητής Ελλάδας και κάτοχος ενός εκπληκτικού ρεκόρ στην πίστα των Σερρών, δεν είναι κάτι συνηθισμένο! Όπως δεν είναι συνηθισμένο αυτό που μπορεί να δει κανείς αν παρακολουθήσει μια προπόνηση της ARP Academy, της Ακαδημίας όπου προετοιμάζεται ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος (Dinos31 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης). Ο Κωνσταντίνος είναι σίγουρα ένα ταλέντο και ο χειρισμός της μοτοσυκλέτας και το κοντρόλ που έχει, ειδικά στο γλίστρημά της, ξεπερνώντας τα όρια, είναι κάτι απίστευτο και δεν μπορεί παρά να μείνει κανείς με το στόμα ανοικτό, ειδικά αν δεν γνωρίζει όλα τα προηγούμενα χρόνια προπόνησης και εξέλιξης οδηγικής του νεαρού οδηγού. 

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω όταν ήταν μόλις ενός χρόνου, πάνω σε ένα ποδήλατο ισορροπίας στην πίστα καρτ του Αγίου Κοσμά – σίγουρα ο ίδιος δεν θα το θυμάται – και έκτοτε να παρακολουθώ την πορεία του και μάλιστα συχνά να βρίσκομαι μαζί του και να κάνουμε προπόνηση στην ARP. Το μαζί είναι σχήμα λόγου, γιατί εκεί μέσα στις κλειστές στροφές της πίστας, ο Κωνσταντίνος δεν πιάνεται. Οι μόνοι που τον ακολουθούν είναι ο επίσης Πρωταθλητής Βαλκανίων Αλέξανδρος Παπαγεωργίου και ο μέχρι πριν λίγες ημέρες κάτοχος του ρεκόρ πίστας στις Σέρρες (στην κατηγορία SSP300) Γιάννης Περιστεράς ο οποίος αγωνίζεται με επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSSP300. 

Τώρα βέβαια, μετά τον τελευταίο Αγώνα του Βαλκανικού και Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στις Σέρρες, ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος είναι: 1+1 BMU Πρωταθλητής 2022 και 2023, Πρωταθλητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2023και το σημαντικότερο με νέο ρεκόρ γύρου Σερρών SSP 300 στο απίστευτο 1.23:832!!!

Για όσους έχουν κάνει Αγώνες ή έστω μερικούς γύρους στις Σέρρες με μοτοσυκλέτα χιλίων ή εξακοσίων κυβικών, ίσως μπορούν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος του χρόνου αυτού, από μια μοτοσυκλέτα 300 κυβικών εκατοστών που αποδίδει περίπου 50 ίππους. 

 

“Δεν περιγράφω άλλο”, που έχει πει ένας καλός συνάδελφος σε άλλη περίσταση στην τηλεόραση και αφήνω τα λόγια του ίδιου του 14χρονου οδηγού;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ – ARP Academy, Yamaha R3

“Το τελευταίο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος και του Πανελλήνιου Έκλεισε με δυο νίκες, Pole position και ένα Ρεκόρ πίστας,, ότι καλύτερο για εμένα και την ομάδα μου. Κλείσαμε το φετινό Πρωτάθλημα με πολύ δυνατούς αγώνες και με αποκόμιση πολύ μεγάλης εμπειρίας. 

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την ομάδα μου ARP Racing Academy και όλους όσους πίστεψαν σε μένα για άλλη μια αγωνιστική χρονιά.

Χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η όλη προσπάθεια: 

@arp_academy @yamahamotorgreece @yamaha_racing_hellas @sambacoffeeroasters @motoholicsgr @motodynamicsgr @motod1rect @alpinestars @nolangroup @pirelli @dnafilters @extraproducts.tasoulis @yamaha_spiliotis1_official @mouratisgp @lyopayofficial @greekmadness_ @nikos9295 @solid.lift @vgrteamgeorgakopoulos @MGP.gr”.

Mαζί με τον Αυστριακό Jan Mohr τα δυο ρεκόρ γύρου Σερρών 1.17.182 SBK, 1.23.832 SSP300
Mαζί με τον Αυστριακό Jan Mohr τα δυο ρεκόρ γύρου Σερρών 1.17.182 SBK, 1.23.832 SSP300

Επόμενο άρθρο »

500η νίκη για τη Michelin με τον Bagnaia στη Mandalika

« Προηγούμενο άρθρο

Το GP της Ινδονησίας σε αριθμούς

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα