• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
18 βαθμοί. 22 αναβάτες. Ένα νησί. Ο αγώνας τίτλου ξεκινά
Νέα 18/10/2023 - 19:20

Ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά θεάματα στη Γη πρόκειται να ξεκινήσει καθώς το MotoGP™ επιστρέφει στο Phillip Island

Όταν ανακοινώθηκε το ημερολόγιο για τους Αγώνες Tissot Sprint για το 2023, σε πολλούς, ήταν σίγουρα στο μυαλό τους το υπέροχο και γρήγορο Grand Prix Circuit του Phillip Island. Τώρα, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε έναν από τους αληθινούς μεγάλους Αγώνες για άλλη μια φορά και θα δούμε τα φώτα να σβήνουν όχι μόνο μία, αλλά δύο φορές. Αν έχετε παρακολουθήσει τις προηγούμενες εξελίξεις, ξέρετε τι εννοούμε. Εάν δεν έχετε, απλά ετοιμαστείτε.

Το MotoGP™ επιστρέφει στην Αυστραλία και υπάρχουν πραγματικά τα πάντα να κριθούν στη γραμμή τερματισμού μετά από μια απίστευτη ανατροπή στη μάχη του τίτλου. Το Σάββατο στην Ινδονησία, ο Jorge Martin (Prima Pramac Racing) συνέχισε την εκπληκτική του πορεία, παίρνοντας το προβάδισμα στο Πρωτάθλημα για πρώτη φορά καθώς κέρδισε το τέταρτο Sprint και ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) δυσκολεύτηκε να φτάσει στην όγδοη θέση αφού δεν τα κατάφερε να ξεκινήσει από τις μπροστά θέσεις. Αλλά την Κυριακή, ο Martin έκανε ένα ξαφνικό, σοκαριστικό λάθος για να καταρρίψει το προβάδισμα – και ο Bagnaia είχε ήδη κάνει πολύ καλή επίδοση. Με την πτώση του Martin, ο τρίτος έγινε δεύτερος και στη συνέχεια ο Ιταλός επιτέθηκε στον Maverick Viñales (Aprilia Racing) για να πάρει το προβάδισμα και να κερδίσει. Και τι παράσταση από έναν Pecco που κάποιοι είχαν ήδη αρχίσει να ξεγράφουν.

Τώρα το δίδυμο των μαχητών για τον τίτλο θα κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας καθώς η μάχη γίνεται όλο και πιο έντονη. Πέρυσι, ο Bagnaia ήταν στο βάθρο και πήρε το προβάδισμα στο Πρωτάθλημα που θα οδηγούσε στην πρώτη του κορωνίδα στην κορυφαία κατηγορία σε αυτήν ακριβώς την πίστα. Ο Martin, μετά από κάποιο καλό ρυθμό, ήταν μόνο έβδομος... αλλά οι επτά πρώτοι καλύφθηκαν κατά οκτώ δέκατα.

Ο Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team), εν τω μεταξύ, δεν είναι ακόμα έξω από αυτή τη μάχη. Ο Ιταλός συνέχισε στη Mandalika παρά την πρόσφατη επέμβαση στην κλείδα, και στην Αυστραλία πέρυσι ήταν πολύ, πολύ γρήγορος – όπως και ο συναθλητής του Luca Marini. Τι μπορούν να κάνουν αυτή τη φορά; Μπορεί ο Johann Zarco (Prima Pramac Racing) να συμμετάσχει σε αυτήν τη μάχη; Ο Fabio Di Giannantonio (Gresini Racing MotoGP™) θα έχει μια πιο εντυπωσιακή φόρμα μετά τον καλύτερο του τερματισμό; Τι γίνεται με τον συναθλητή του Alex Marquez στον δρόμο της ανάρρωσης; Και τι μπορούμε να περιμένουμε από τον Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team); Οκτώ Ducati θα βρίσκονται στην ευθεία του Gardner.

Ας επιστρέψουμε όμως στον Viñales, ο οποίος μπορεί να απειλήσει στο μπροστινό μέρος στο Phillip Island. Αυτή η πίστα θα ήταν σίγουρα ευνοϊκή. Μετά από αυτήν την επίδοση στην Ινδονησία, το νούμερο 12 θα μπορούσε πραγματικά να έχει μία καλή επίδοση, αφού ήταν κοντά στο να γράψει ιστορία ως ο πρώτος αναβάτης που κέρδισε με τρεις μοτοσυκλέτες στην εποχή του MotoGP™.

Ο Aleix Espargaro (Aprilia Racing), εν τω μεταξύ, έρχεται μετά από κακή τύχη και μεγάλη ταχύτητα που θέλει πολύ περισσότερη ανταμοιβή, ενώ ο Miguel Oliveira (Ομάδα CryptoDATA RNF MotoGP™) θα ήθελε επίσης λίγη παραπάνω τύχη μετά από λίγη παρέκκλιση από τον πρώην συναθλητή του Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) στη Mandalika. Ο Raul Fernandez' (Ομάδα CryptoDATA RNF MotoGP™), εν τω μεταξύ, πρέπει να ανακαλύψει ξανά αυτήν την ανοδική τροχιά μετά από μια πολύ πιο δύσκολη περίοδο στην Ινδονησία. Είχε συμμετάσχει σε μια σειρά από τους πρώτους δέκα τερματισμούς πριν, παίρνοντας βαθμούς την τελευταία φορά, αλλά έπεσε σε μία 13η θέση που ήταν ο τελευταίος από τους αναβάτες στον ίδιο γύρο. Επίσης, άλλος ένας που πέρασε πολύ πιο δύσκολα στην Ινδονησία μετά από μερικά πραγματικά βήματα προς τα εμπρός τα τελευταία χρόνια ήταν ο Marc Marquez (Repsol Honda Team) με δύο εγκαταλείψεις.

Μπορεί ωστόσο ο Marquez να έχει μία καλύτερη επίδοση όπως και ο αναβάτης της LCR Honda Castrol, Alex Rins, ο οποίος βρέθηκε ξανά στην πρώτη δεκάδα στη Mandalika για πρώτη φορά μετά το σπασμένο του πόδι. Ο Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) θα θέλει να μάθει μερικά από αυτά τα μυστικά στην άλλη πλευρά του γκαράζ, και ο Joan Mir (Repsol Honda Team) θέλει επίσης πολλά περισσότερα καθώς οι μοτοσυκλέτες της Honda είχαν ένα πιο δύσκολο τελευταίο Σαββατοκύριακο.

Μιλώντας για επιστροφή στο μπροστινό μέρος, και σε αυτήν την περίπτωση μόλις δέκατα από τη νίκη, ο Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™) ολοκλήρωσε το πιο κοντινό βάθρο της χρονιάς μέχρι στιγμής στην Ινδονησία. Προκρίθηκε και είχε έναν καλό Αγώνα Sprint και στη συνέχεια εντυπωσίασε στον Αγώνα του Grand Prix. Μπορεί στο Phillip Island να είναι επίσης πολύ δυνατός, παρά το γεγονός ότι έχασε το προβάδισμα του Πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν; Για τον συναθλητή του Franco Morbidelli είναι μια δύσκολη άφιξη, καθώς αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στη Mandalika. Ωστόσο, την Κυριακή ο ταχύτερος γύρος του ήταν μόλις ένα δέκατο από τον Quartararo.

Τέλος, στην GASGAS Factory Racing Tech3, το μόνο που χρειάζεται είναι η εύρεση πολύ καλύτερης τύχης τόσο για τον Augusto Fernandez όσο και για τον Pol Espargaro, με αμφότερους να υπομένουν μια πιο σκληρή πορεία τελευταία. Καλύτερη τύχη είναι κάτι που αναζητά και ο Binder με την KTM μετά από μια ελαφρώς περιπετειώδη πορεία στη Mandalika. Το Σάββατο, τον έβγαλε έξω ο Aleix Espargaro και την Κυριακή, συγκρούστηκε με τον Marini και τον Oliveira σε δύο αχαρακτήριστα περιστατικά. Συνήθως ο Νοτιοαφρικανός θέτει τέλεια την επιθετικότητά του. Μετά από ένα ατύχημα και στην Ιαπωνία, ο Binder θα θέλει ένα πιο καλό Σαββατοκύριακο συνολικά.

Τελευταίος και σε καμία περίπτωση λιγότερο σημαντικός, ο εγχώριος ήρωας Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) θα είναι έτοιμος να βγάλει τους αγκώνες του στο Phillip Island. Ο Αυστραλός περνάει μια χρονιά με σκαμπανεβάσματα στη νέα του περιπέτεια με την KTM, αλλά υπήρξαν πολλές καλές επιδόσεις και θα θέλει μία ακόμη. Η φοβερή στροφή 4 φέρει πλέον επίσημα το όνομά του καθώς φτάνουμε εκεί για άλλη μια αναμέτρηση, και οι θαυμαστές έχουν στραμμένα τα βλέμματα στον Miller καθώς οδηγεί για αυτούς...

Επόμενο άρθρο »

Καλώς ήρθατε στο Phillip Island! Ο Marquez κάνει βόλτα με τους θαυμαστές του

« Προηγούμενο άρθρο

500η νίκη για τη Michelin με τον Bagnaia στη Mandalika

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα